Trebam pomoc hitno!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Trebam pomoc hitno!

PostPostao/la Aljosa » sub lip 29, 2013 13:42 pm

Danas oko 12 sati stigao mi je zeko.. Putovao je oko 80 km,znaci 2 sata busom.. Bila sam presrecna sto je konacno dosao jer sam ga rezervisala i prije nego sto mu je mama bila skotna..
Aljosa danas ima 8 nedelja.. Kada sam ga konacno docekala na stanici,spavao je. Dovela sam ga kuci,stavila ga u kavez da se odmori... Bio je nikakav,samo je stajao na jednom mjestu,malo poskoci,onda opet stane.. Kao usporen film je.. Ne jede,dajem mu 3 vrste sijena i peleta,nece ni da proba.. Popio je jako puno vode.. Kada sam to rekla odgajivacu koji mi ga je poslao,odgovorio mi je da od jutros je primjetio da on i njegova sestra stalno kunjaju.. Mozda zbog ruznog dana? Stvarno ne znam,ali Aljosa i dalje samo stoji u mjestu.. Kupila sam mu neke vitamine "Promotor L",razmutila mu sa vodom,nece ni da proba.. Sta da radim? Bojim se da ga vodim veterinaru bio bi to za njega jos veci stres.. Piskio je 2 puta.. Pasmine je ovnoliki patuljasti..
PLS HELP!
Aljosa
Kunić
Kunić

Re: Trebam pomoc hitno!

PostPostao/la Pahuljica_Ri » sub lip 29, 2013 18:31 pm

Jel pojeo šta? Ja ne znam što bi mu moglo biti, čekat ćemo da netko iskusniji odgovori
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vini » sub lip 29, 2013 20:25 pm

Svakako mora jesti, ako nikako drugačije onda na špricu. Je li kakao? Ako ne bude promjena svakako veterinaru, obavezno.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Aljosa » sub lip 29, 2013 20:30 pm

Pojeo je vrlo malo persuna,nije kakio.. Dala sam mu s ipo ml akt. uglja,sada cekam..
Jako se brinem :sad: :sad:
Aljosa
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » sub lip 29, 2013 20:34 pm

Hraniti na špricu, ako ne pije dati i vodu na špricu ili sok od anansa i OBAVEZNO kod veterinara

http://zecovi.net/LETAK%20-%20ZACEP%20-%20ZECOVI.pdf
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Aljosa » sub lip 29, 2013 20:43 pm

Sta da mu dajem na spricu? Vodu pije..
OCAJNA SAM!
U Banja Luci skoro niko nema kunice,moj kum je najpoznatij veterinar i rekao mi je da nikada nije kastrirao kunica,i da nema pojma o njima,ne znam sta da radim
Aljosa
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » sub lip 29, 2013 20:51 pm

pročitaj sa ovog linka koji sam ti poslala.
daj mu siok od ananasa, pomiješaj suhu hranu sa kašicom za bebe ( od kruške) i to mu daj na špricu.Daj mu neki probiotik (linex ili prolife - imaš u svakoj apoteci). Probaj nabaviti rodikolan, prodigest, santalinu N6. Ne znam što se može kod vas dobiti. Nudi mu sijena, sve što voli. Mora jesti !!!!! Masiraj mu trbušić.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la vini » sub lip 29, 2013 20:58 pm

Ovo sam našla kao preporuka za vetrinara

Veterinarska ambulanta-Slaven
Vojvode Pere Krece 23
Banja Luka
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la vini » sub lip 29, 2013 21:09 pm

OBAVEZNO odmah sutra kod veta i neka mu da reglan. AKo kum nema reglan, neko drugi sigurno ima.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » sub lip 29, 2013 21:10 pm

i tako malom kuniću nikako svježe povrće i voće prije nego navrši 6 mjeseci starosti.. znači ne peršin i takve stvari. trebat će nabaviti kvalitetnu suhu gotovu hranu za mlade kuniće, tipa cuni junior od versele laga, ali sad što vini kaže, prvo mora početi jesti išta.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vini » sub lip 29, 2013 21:12 pm

pišem ti iskustvo iz Mostara, da se znaš postaviti:
"Ako taj njen stric nema reglan, sigurno joj stric zna jos kojeg veta, ostali vet sigurno imaju reglan
Znam da ga koriste inace za zatvor, ali eto, kunici su posebni pa njima nestvaraju zatvor nego ih otvaraju
Ja sam se pola sata raspravljala sa svojim vetom onda jer joj nije htio dati reglan
Bas zbog toga, a reglan je na kraju spasio"
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Aljosa » sub lip 29, 2013 22:59 pm

Slaven mi je kum...
On je stvarno najbolji vet u BL ali za pse i macke,iskreno mi je rekao da o kunicima nema pojma.. Kupila sam kasicu od jabuke i mrkve,nisam drugu nasla subotom na vece i dacu mu nocas,da samo malo jede.. Cula sam se sa odgajivacem,on kaze da je tako i sestra od Aljose,sumlja da su dehidrirali ali ona je danas malo jela,on nikako.. Bojim se da je to jer se odvojio od svog legla :S
Aljosa
Kunić
Kunić

PostPostao/la Aljosa » ned lip 30, 2013 1:24 am

Papao je malo kasicu,koliko sam uspjela da mu dam,sav se zamrljao srce malo :D
Nadam se da ce da bude oke,evo jedna slikica mog djecaka :)
http://imageshack.us/scaled/landing/21/ru3g.jpg :P :P
Aljosa
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » ned lip 30, 2013 6:31 am

Preslatki je. Na žalost jako malo veterinara zna o kunićima i sa kunićima. Moraš ga stalno forsirati da jede, jer mora kakati. Je li kakao? Kad jedu, njima hrana gura van kakicu, inače dođe do začepa i to je problem. Odi svakako do veterinara, kako sam gore napisala. Tj. neka ti kum pomogne oko svega.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Aljosa » ned lip 30, 2013 8:15 am

Aljosa je uginuo.. Juce je samo malo pojeo kasice,trudiila sam se da mu pomognem ali nije islo.. Nisam ga smjela voditi vetu jer znam kakvi su vet. u BL,a i tek je bio sa puta,bilo bi to previse stresa u jednom danu. Nije se razbolio kod mene dosao je bolestan.. cula sam da je jeo kod odgajivaca hljeb,povrce i voce,onu hranu za zeke koju ne smiju da jedu (zitarice i to)..Svu noc sam mu davala kasicu,bukvalno ga molila da pojede malo,bio je sav muzgav,dala sam mu,ali ocito ne dovoljno.. U 6:15 me probudio kad je pokusavao da kaki. Mucio se strasno,legao je na bok koliko se naprezao. Bila sam O C A J N A. Gledala sam malo neduzno bice kako pokusava da se izbori.. A NISAM MOGLA DA MU POMOGNEM.. To mi je prvi kunic i nemam iskustva. Naravno da krivim sebe jer ja sam kriva,nisam se dovoljno trudila. Ne planiram vise da uzimam kunica,jer ovo mi je bila pouka da ne znam da se brinem. Nadam se da je sad u zeco-raju i da je srecan..
TAKO KRATKO,TAKO JAKO <3 :kmeee:
Aljosa
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan