Slomljeni gornji zubići

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Slomljeni gornji zubići

PostPostao/la malotince » pon sij 11, 2016 12:02 pm

Eto, morala se i nama neka pizdarija dogoditi.. :(
Kako sam cijeli vikend radila, Zeko je provodio vrijeme sa mojima doma i oni su se brinuli za njega. Danas ujutro mi kaže mala sestra da se jučer cijelo vrijeme oblizivao dok su se mazili. Već u tom trenutku mi je bilo nešto čudno, onda smo primjetile da se opet oblizuje. Kada sam ga uzela vidim da mu je morka njuškica i odmah me panika uhvatila. Isprva sam mislila da smo ga možda zarazili jer smo svi doma nešto prehlađeni i šmrkavi, i onda su mi slučajno pali na pamet zubići iako je danas normalno jeo Cuni Complete.. I kad sam mu otvorila ustašca sam se rasplakala. Donju savršeni, a gore nešto što uopće nisam nikad vidjela ovdje a kamoli mogla zamisliti da se može dogoditi. Zubića skoro uopće nema, desni nekako povećane, otečene. Sad što ga više gledam čini mi se da je nekako uspio potrgati zubiće? Stvarno ne znam.

slika

Naručili smo se u Bubi, uskoro krećemo, pa ćemo vidjeti što će biti.
Zadnja izmjena: malotince; pon sij 11, 2016 16:23 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
malotince
Kunić
Kunić

Re: Problem sa gornjim zubićima

PostPostao/la malotince » pon sij 11, 2016 16:23 pm

Dijagnoza: Zeko je stvarno slomio oba gornja zubića i to dosta blizu mesa. Upalilo mu se i zagnojilo, pa su mu to očistili i dobio je tri pikice (protiv bolova, antibiotik i za probavu). Odnosno, reglan, marbocyl i Rycarfa. Moramo još sutra i prekosutra doći na pikice, pa ako nam bude bolje dobit ćemo antibiotike za domeka.

Zeko je bio jako potresen i tužan od vožnje i pikica, pa je ležečki jeo sijeno kad je došao doma. Bubica mala.
malotince
Kunić
Kunić

Re: Slomljeni gornji zubići

PostPostao/la malotince » čet sij 14, 2016 14:47 pm

Evo danas je četvrti dan naše avanture. Zubići primjetno rastu i sada se bolje vidi lom, jako ih je neujednačeno potrgao, kad dođem doma budem slikala.

U utorak smo dobili zadnje pikice jer je dobro napredovao i nije više bilo zagnojeno. Dobili smo i tabletice za dalje. Uspješno ih papa u svojoj kašici, koju obožava, tako ju slatko mljacka da ga je milina za gledati :D

slika

Ako će nedajbože nekome zatrebati da radi kašicu svom zeki:
Ja sam na kockice narezala puuuno celera i peršina, dosta lista od peršina i malo mrkvice. Dodala sam par kockica paradajza i jabuke za okus i miris i zato sta su sočniji i "mokriji" od ostalih sastojaka pa da to lijepo povežu. Prvu turu sam miksala u blenderu i nije baš najbolje ispalo (no shit). Nije bila baš kašica samo se malo usitnilo. Drugi put sam radila i veću količinu pa sam uzela od bake neku njenu aparaturu, nešto tipa štapni mikser samo što ima svoju zatvorenu posudu i u posudi je nož, a "mikser" se samo našteka gore. Nisam miksala do fine, fine kašice, nego sam ostavila da ima malo sitnih komadića. I onda sve to lijepo spakirala u staklenku i u frižider. I eto kašoce za par dana :) Sad ne moram svaki dan miksat nego mi stavim par žličica toga na tanjurić i nadrobim tablete unutra i pomješam. On to pomahnitalo smaže jer miriši po jabukama i oduševljen je.
malotince
Kunić
Kunić

Re: Slomljeni gornji zubići

PostPostao/la markiza » sub sij 23, 2016 2:13 am

Presladak ti je zeko ljubi ga milion puta umesto mene :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan