gajba

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

gajba

PostPostao/la donattello » pet sij 15, 2010 11:40 am

Eh ovako...pošto moj mali Don raste sve više,shvatila sam da se neće moći kretati u onoj maloj gajbi...Moj brat,mlađi,ali stariji od mene(ima 22 godine) radi u Elgradu,kao radnik..dakle on slaže vrata,pa namještaj izrađuje itd.Odlučila sam da ga zamolim da mi pomogne napraviti onakvu gajbu kakvu ima korisnica Maya.Znači širina 60x60.vidina prvog kata 45 cm a gornji 55 cm.I još jedna dobra vijest,na proljeće ću valjda dobiti svoju sobu,a mama je dopustila da gajbu i zeca stavimo u moju sobu :D sad,pomažite oko dijelova! Treba nam prozirni pleksiglas,žica,i drvo(koje?) Brat će sa brusilicom izbrusiti(kak se to već zove) i napraviti glatko drvo da se ne ozlijedi,znači prvo radimo građu od letvi(drveta) pa onda sa svake strane letvi 15 cm pleksiglasa,a sa vanjske strane je žica.Biti će kat,gore će biti tunelćić i neke igračkica,i sijenilica,a na donjem će biti voda,isto sjenilica,posuda s hranom i kućica,neka penjalica,wc,velika kartonska kutija sa sijenom i piljevinom da razbacuje okolo,a na pleksiglasu će biti rupice za zrak :D
Zadnja izmjena: donattello; sub sij 16, 2010 21:07 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
♥ Falit ces mi mala ludo :( Donattello ♥♥
donattello
Zekonja
Zekonja

Re: gajba

PostPostao/la Nuni » pet sij 15, 2010 12:39 pm

pa imaš za nabavit drva po dućanima poput bauhausa, baumaxa... drvene daske od jelovine ili sličnog drveta... to ti je možda najbolje a i lijepo izgleda svijetlo drvo... što se tiče dimenzija, kad već sama radiš bilo bi dobro da napraviš veće, bar metar po dužini, znači sve skupa 100x60 cm...
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anek » pet sij 15, 2010 12:51 pm

zicanu mrezu stavi..ne plaksi..i zbog zraka..a i ejftinije je..a i poludit ces s ciscenjem plaksija..
I nemoj stavljat kutiju jer ce sti se najst papire..kunici grizu karton.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la donattello » pet sij 15, 2010 12:55 pm

A sto da stavim umijesto pleksija?zicu sa obadve strane?
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Nuni » pet sij 15, 2010 12:58 pm

Anek je napisao/la:zicanu mrezu stavi..ne plaksi..i zbog zraka..a i ejftinije je..a i poludit ces s ciscenjem plaksija..
I nemoj stavljat kutiju jer ce sti se najst papire..kunici grizu karton.

slažem se!
-ja imam doma kupovnu gajbu koja nema žicu u gornjem dijelu nego prozirnu plastiku i užas je za čistit, sve se vidi... :lud:
-imaš za kupit plastičnih kutija ili wc za mačke, pa radije u to sijeno stavljaj... :wink:
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la donattello » pet sij 15, 2010 13:00 pm

Aha...bum kupila to..a sto se tice mreze,da kupim onu sa malim kockicama onu?onu lijepu crnu?ako da onda ce bas lijepo izgledati.
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Nuni » pet sij 15, 2010 13:02 pm

donattello je napisao/la:A sto da stavim umijesto pleksija?zicu sa obadve strane?

pa ne moraš stavljat duplu žicu... koliko sam ja skužila maya je stavljala 15 cm pleksija samo da piljevina i sijeno ne bi ispadalo van iz gajbe... ti možeš stavit s vanjske strane žice letvice od 10-ak cm
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Nuni » pet sij 15, 2010 13:04 pm

donattello je napisao/la:Aha...bum kupila to..a sto se tice mreze,da kupim onu sa malim kockicama onu?onu lijepu crnu?ako da onda ce bas lijepo izgledati.

pa da, takvih obično samo i ima za kupit... samo se razlikuju po veličini kockica... a ak imaš za nabavit crnu super... ja sam po dučanima vidla samo srebrne i zelene
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anek » pet sij 15, 2010 14:35 pm

donattello je napisao/la:Aha...bum kupila to..a sto se tice mreze,da kupim onu sa malim kockicama onu?onu lijepu crnu?ako da onda ce bas lijepo izgledati.

Imas za kupiti u bauhausu na odjelu vrt zice pletene(nacrtani su kunici na papiru)
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la donattello » pet sij 15, 2010 20:01 pm

E,pleksi ću staviti s unitarnje strane,jer ako ne bude pleksija,ispadat će piljevina a onda mama neće dat da živi u kući,ma sve u redu,ako se pleksi zaprlja bum ga očistila i oke.A sto je Nuni rekla,znaci kada napravim građu od letvica,onda sa vanjske strane zicu,a s unutarnje nis?ali onda ce gristi drvo...
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la donattello » pet sij 15, 2010 20:04 pm

ili nuni misli da s vanjske strane pleksi stavim,ma piljevina ce mu biti na katu,gdje ce biti pleksija,a dolje ce biti zica,a staviti cu pleksi na mijesto gdje sijeno stoji,da se ne prosipa :D
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zeko_Jurica » pet sij 15, 2010 20:50 pm

60 x 60 će ti isto bit premalo. Moraš računati da od toga gubiš barem još četvrtinu površine za "stepenište", pa onda još pola na wc. Osim toga kunići rastu do osmog mjeseca starosti, tako da će još porasti.
U 60 x 60 ima prostora za sjedenje, ali ne baš i za kretanje.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la donattello » pet sij 15, 2010 22:38 pm

Dakle 100x60? oke reci cu bratu on ce razumjeti,ali sad nemozemo vani na hladnome raditi gajbu,ili jos gore u sobu :D na proljece
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Nuni » sub sij 16, 2010 0:53 am

donattello je napisao/la:E,pleksi ću staviti s unitarnje strane,jer ako ne bude pleksija,ispadat će piljevina a onda mama neće dat da živi u kući,ma sve u redu,ako se pleksi zaprlja bum ga očistila i oke.A sto je Nuni rekla,znaci kada napravim građu od letvica,onda sa vanjske strane zicu,a s unutarnje nis?ali onda ce gristi drvo...

mislila sam da staviš žicu s unutarnje strane letvi tako da ih iznutra ne grize :wink: vani ne trebaš... a pleksi stavi s vanjske strane žice
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la donattello » sub sij 16, 2010 21:41 pm

tj s vanjske strane cijele gajbe?izvana je pleksi,iznutra žica,a između su letve?
donattello
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan