kako ih sprijateljiti?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

kako ih sprijateljiti?

PostPostao/la Lady&Tramp » sri srp 30, 2008 14:45 pm

prošlo je već tjedan dana od kad je i Lady(2mj) kod nas a ja još uvijek nisam sigurna kak ju sprijateljiti sa Trampom (7mj, kastriran 13.6.)...ona ima 800g, a ovaj terminator 2250g...i jako me strah da joj nešt ne napravi jer je ko div prema njoj...za sad su svaki u svojoj gajbi a idu van prvo jedan pa onda drugi. prije par dana smo napravili slijedeće:
moj dečko je sjeo na pod u spavačoj sobi (neutralni teren)i držo Lady u krilu a ja sam donjela Trampa. Ona je ostala potpuno nezainteresirana mazit se u krilu, a Tramp je lagano krenul prema njoj i šnjofal ju po glavici...baš ju je onak jako šnjofal i ko da ju je sitno grickal ili lizal (obadva su dugodlaki pa nismo mogli skužiti) i onda ju je jače ili gurnul s njuškom ili gricnul jer je ona poskočila. Posle je nastavila ležati u dečkovom krilu i dremala ko da niš nije bilo, a Tramp je šetal i proučaval naš krevet jer je do sad bil na njemu možda 2 put, pa ko da mu je to bilo zanimljivije od Lady...
sad svaki put kad se sretnu znatiželjni su al nekak mi se čini da Tramp bas i nema dobre namjere...ko da je ljubomoran...inače nikad nije imal agresivne ispade, jako je nježan prema nama, a danas sam ga prvi put čula kak reži i zaletava se za mojom nogom kad sam ga pustila iz gajbe...
molim vas savijete i prijedloge, stvarno bi htjela da se sprijatelje a bez da neko nastrada
Lady&Tramp
Lady&Tramp
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » čet srp 31, 2008 0:34 am

pusti ih za početak naizmjence u šetnju. Dok je jedan zatvoren u svom kavezu drugom su vrata otvorena i može izić u šetnju... pa će se za početak njuškat prek ogradice... kasnije pustiš nju u njegov kavez i obrnuto... sam polako :)
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady&Tramp » čet srp 31, 2008 7:16 am

mali problem je kaj ona ima gajbicu koja samo gore ima rešetkice, a on čim izađe skoči njoj na gajbu i onda me strah da mu capica ne zapne između rešetki- ako stavim gore ručnik odma ga zdrba dole
Lady&Tramp
Lady&Tramp
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » pet kol 01, 2008 1:07 am

pa probaj posudit od nekoga na mjesec-dva neku gajbu koja ima rešetke okolo :)
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la *Martina* » pet kol 01, 2008 9:44 am

samo polako.ovo što je Zeko_Jurica rekao.bilo bi dobro da se tako upoznavaju preko kaveza.to je najidealnije,jer se mogu njuškat a nemogu jedno drugog ozljedit.tako sam i ja svoje pa je uspilo. kasnije kad vidiš da bi se mogli slagat,kad se ''upoznaju preko žice'' onda ih možeš pustit zajedno,ali naravno uz vašu prisutnost,u slučaju nedaj bože,da se napadnu. a Tramp se vjerojatno tako ponaša jer je ljubomorn,normalno da prije nije pokazivo ljubomoru kad nije imao razloga,možda misli da ćete se sad samo posvetiti Lady,a njega odbaciti, nastavite se s njim redovito igrati i posvećivati mu pažnju da shvati da ga i dalje volite i da ga ne zanemarivate. a može biti i da je napada jer je na njegovom teritoriju, i želi pokazati da on tu vlada pa pokazuje svoju moć..ili tako nešto..

ali samo nemojte naglo,oni će se naučit zajedno,samo im treba dati vremena.
*Martina*
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady&Tramp » sub kol 02, 2008 16:44 pm

ma da...probat ću to sve postepeno..bude lakše i kad ona malo naraste...ak neko jos ima kakvu zgodnu foru nek piše...
Lady&Tramp
Lady&Tramp
Zečić
Zečić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan