EVO NAŠE MALE LJUBAVI - HUGOOOO!!!

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Re: EVO NAŠE MALE LJUBAVI - HUGOOOO!!!

PostPostao/la Markic » sri ruj 18, 2013 10:42 am

Iako je malac već dvije i pol godine sa nama, imamo jedan problem koji traje odkad je Hugo došao kod nas.
Nije bilo nikakvih velikih zdravstvenih problema, osim par začepa, no to smo vrlo brzo i stručno riješili kod kuće i zeko je
ozdravio bez problema.

No, jedan problem vučemo već jako, jako dugo. A taj problem se zove PROLJEV :dry:

Hugo otkad je došao kod nas ima problem sa stolicom, tj. proljev. Javlja se u prvom dijelu dana, ujutro i prijepodne, nekad popodne, ali
uglavnom navečer je stolica BESPRIJEKORNA, kuglice su super.

Proljev je vrlo mekan, ima i kuglica u njemu. Kao da krenu kuglice, pa proljev i onda se to sve zalijepi jedno za drugo.

Malac jede V.L. Cuni Nature, peršin, lišće mrkve, salaticu, bananu, jabuku, sijeno i to je uglavnom to.

Inače je super, ali imamo taj problem sa stolicom. Čak smo nosili stolicu na pretrage i kazali su nam da je to neka
bakterija koja je normalna, što je meni apsolutna glupost.

Bio je na PRO-DIGESTU više puta, sve u svemu nikakav pomak nismo napravili. Osobno mi se čini kao da dobije proljev od
nečega u Cuni nature-u, i to kao da dobije od jedne vrste zrna, a naravno pojma nemam od kojeg.
Kad mu nedam jesti, jako je ljut i tužan i nesretan, pa mu nisam uklanjao hranu, već smanjivao. Ali eto, ima li netko savjet?
Hvala Vam!
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » sri ruj 18, 2013 11:00 am

Isto tako je i mom Ozzyu, vetica je rekla da mu je crijevna flora takva i da je to normalno.
Isto smo probali sve i svašta, par dana buse super onda se sve ponovi.

Još sam htjela donjet uzorak stolice da vide al je rekla da mogu no da neće puno vidjeti iz toga, moralo bi se slati u Zg da oni vide.
Rekla je da nije ništa ozbiljno s obzirom da Ozzy ima curu s čijom je kakicom sve u redu. Navodno da nije nikakva bakterija jer bi onda i ona pokupila.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Markic » sri ruj 18, 2013 11:36 am

wildflower je napisao/la:Isto tako je i mom Ozzyu, vetica je rekla da mu je crijevna flora takva i da je to normalno.
Isto smo probali sve i svašta, par dana buse super onda se sve ponovi.

Još sam htjela donjet uzorak stolice da vide al je rekla da mogu no da neće puno vidjeti iz toga, moralo bi se slati u Zg da oni vide.
Rekla je da nije ništa ozbiljno s obzirom da Ozzy ima curu s čijom je kakicom sve u redu. Navodno da nije nikakva bakterija jer bi onda i ona pokupila.

Tako su nekako i nama rekli. Pazi, on živi super, jedino što prasac zalijepi drekec tu i tamo na tepih :nowink:
Tu i tamo ga moram prekontrolirati, dignuti, pa ako mu je zalijepljena kakica mu je skinem ako već ne može sam
od škembice. Znači, nemam što, tako je kako je...
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » sri ruj 18, 2013 14:14 pm

A da, tako je kako je. Ja Ozzyu operem guzu ako mu se zalijepi. A ždere ko prasac, ponaša se super, srećom nemamo nikakvih problema (neka tako i ostane)
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Markic » sri ruj 18, 2013 14:33 pm

wildflower je napisao/la:A da, tako je kako je. Ja Ozzyu operem guzu ako mu se zalijepi. A ždere ko prasac, ponaša se super, srećom nemamo nikakvih problema (neka tako i ostane)

Ista stvar. Ako je vlažna i svježa kakica, operem mu guzu :) Sve ostalo OK.
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sri ruj 18, 2013 20:17 pm

Pa vjerujem da je moguce da od te suhe hrane dobije proljev..meni se taj Nature cini koma i ne bih ga davala svojima..navecer su mu super kuglice vjerojatno jer jede vise sijena nego prek dana kada dobija ove "vlazne" stvari koje si nabrojao
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Markic » sri ruj 18, 2013 21:12 pm

altan je napisao/la:Pa vjerujem da je moguce da od te suhe hrane dobije proljev..meni se taj Nature cini koma i ne bih ga davala svojima..navecer su mu super kuglice vjerojatno jer jede vise sijena nego prek dana kada dobija ove "vlazne" stvari koje si nabrojao

Koma? Imas savjet za bolju hranu? Koliko sam gledao, to mi djeluje najlvalitetnije od suhe hrane.
A i cijenom je u višem razredu.
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » sri ruj 18, 2013 21:45 pm

cuni fit i cuni complete su definitivno bolji od nature, a i skuplji.. mi dajemo uglavnom rebalance i nema problema ali uzmemo complete kad uspijemo (nema ga uvijek u shopovima u koje svraćamo). nature isto znaju dobiti kad ne nađemo nešto od ovih, nema problema nikad doduše, ali ako možemo doći do bolje, uzmemo. cuni pro je bio super, ali koliko znam povučen je i nema ga po shopovima više.
frendica je dugogodišnji problem mekane stolice riješila fitom/completeom i sijenom.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » sri ruj 18, 2013 23:19 pm

a cuni nature rebalance...nutra nema nikakvih zrnja...a u obićnom naturu ima koješta...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Markic » čet ruj 19, 2013 7:04 am

ars je napisao/la:cuni fit i cuni complete su definitivno bolji od nature, a i skuplji.. mi dajemo uglavnom rebalance i nema problema ali uzmemo complete kad uspijemo (nema ga uvijek u shopovima u koje svraćamo). nature isto znaju dobiti kad ne nađemo nešto od ovih, nema problema nikad doduše, ali ako možemo doći do bolje, uzmemo. cuni pro je bio super, ali koliko znam povučen je i nema ga po shopovima više.
frendica je dugogodišnji problem mekane stolice riješila fitom/completeom i sijenom.

Cuni Nature Rebalance i jede uvijek. Zaboravih dodati rebalance :)
I ima proljev. Moze li biti od njega?
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » čet ruj 19, 2013 7:58 am

Moji jedu rebalance pomiješan sa completeom, znači Oz ima mekšu stolicu par puta tjedno,(a ponekat prođe i cijeli tjedan da nema mekane stolice) a Lu nema. Tako da mislim da nije od hrane, zapravo ne znam šta da mislim :hm:
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » čet ruj 19, 2013 12:05 pm

Buduci da sada ne mogu doci do cuni fita dajem ovu hranu http://www.zoocity.hr/pad-wellness-hran ... a-1kg.aspx
Ove sve ostale mi se cine umjetne..davala sam prije rebalance, ali nikada rebalance natur
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan