Postao/la medo » čet pro 06, 2007 13:07 pm
Evo napokon sam našla vremena. Ovako: Zvali smo Bubu i razgovarali sa dr. Sašom koji nam je rekao da je taj apsces možda jako tvrd pa da zato nema sadržaja, da napravimo rengen. Sutradan ujutro smo napravili rengen. S obzirom da naš veterinar nema rengen išli smo prvo u kliniku Zoe tamo ga je veterinarka pregledala isto, međutim jako ga je stisnula i on je odjednom kolabrirao, mislili smo da je gotovo, ali dali su mu nekakvu inekciju (kortizon) i vratili ga u život. Oni istoi misle da je apsces ali na jako lošem mjestu (s unutarnje strane na kosti između prednje lopatice i vilice s donje desne strane) i zato je problem operirat. Išli smo u još jednog veterinara koji je rekao da bi oni to operirali možda ali više ga nismo mogli iznova pregledavat jer me bilo strah da opet ne kolabrira. Vratili smo se sa snimkom našem vetu i rekli za razgovor s Bubom. On je pogledao sliku i rekao da će pokušat zahtjevniju operaciju (rezat će apsces ako sam dobro razumila), ali da ne daje velike šanse za uspjeh. S obzirom da i ovako nema šanse odlučili smo pokušat bez obzira na male šanse jer ovako samo pati. Dogovorili smo operaciju za jutros, međutim medo je jučer popodne izgledao kao preporođen, jeo je skakao, nevjerovatno, čak nije ni hroptao, bili smo jako sretni. Jutros kada smo došli u veta odgodili smo operaciju i nastavili s antibioticima iako je veterinar rekao da je on jučer bio dobro zbog inekcije kortizona koju je dobio a koja djeluje do 2 dana. Svejedno odlučili smo pričekat do sutra pa vidit.
Sada, on jede, leži na boku, ispružen... Uglavnom opće stanje nije loše ali i dalje hropće. Bojimo se šta će biti danas jer po tome moramo odlučiti o operaciji.
Inače, izraslina je još uvijek iste veličine, ni manja ni veća.
Šta mislite?