pored kunica imam jednu papigicu tigricu,zenku staru 2godine.kad sam je tek dobila od prijatelja sa njom je bio jos jedan papagaj,muzijak malo stariji od nje.medjutim on je imao nekih problema sa nogicom tako da se nije moga igrati s njom sto je njoj jako smetalo tako da ga je odbacila,cesto ga udarala po glavici i on je nedugo poslje toga uginuo.ubrzo nakon toga smo joj nabavili novog muzijaka,starog oko 5 mjeseci.u pocetku,prvih nekoliko mjeseci super su se slagali,stalno se ljubakali bili uvijek skupa.sve je bilo u savrsenom redu dok ja nisam stavila gnijezdo za parenje tigrica.odjednom ona je postala agresivna prema njemu,pocela da ga udara,on se ubrzo razbolio i uginuo.poslje toga sam odlucila da joj vise ne nabavljam partnera.bila je sama jednu godinu.u kavezu je imala ogledalce sa kojim je provodila dane.nekako mi se cinilo da je usamljena i da silno zeli partnera.prije dva dana sam joj kupila jos jednog preslatkog muzijaka,mirnog,veoma druzeljubivog.nisam se usudjivala da ih odma stavim u isti kavez nego sam muzijaka stavila u drugi kavez do njenog.poceli su da se gledaju,nedugo poslje toga su se cak poceli i ljubakati,pjevali citav dan skupa.medjutim kada sam jutros pokusala da stavim njega u njen kavez ona je postala agresivna.on je htio da jede ona mu nije dala i udarala ga je,on je htio da stane na njeno ogledalce ona ga je gurnula,htio je da se popne na njenu ljuljacku ona mu to nije dozvolila.kad ih rastavim,stavim u zasebne kaveze opet pocinju da pjevaju,da si salju pusice i sve je super.jucer sam dosta vremena provela o citanju stranica na internetu o tigricama i njihovom drustvenom zivotu.na svakoj stranici pise da su tigrice drustvene zivotinjice i da ih je potrebno drzati bar dvije,u paru muzijak i zenka.na forumima svi govore o tome kako se njihove papigice vole,kako su uvijek skupa a moja tigrica je posve drugacija,kao da ne voli drustvo,kao da je ljubomorna na svakog novog muzijaka koji dodje.
svi oni koji imaju ikakvog iskustva sa ovom vrstom papagaja molim vas da mi pomognete jer stvarno neznam sta da radim sa svojom tigricom.