koliko ih dugo ostavljat same?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

koliko ih dugo ostavljat same?

PostPostao/la tinka » uto ožu 16, 2010 11:21 am

malo sam tražila po forumu nešto slično, ali nisam pronašla, pa otvaram novu temu...

zanima me koliko dugo se zekani smiju ostaviti sami? naime, u subotu popodne idemo na jednu proslavu i planiramo se vratiti do nedjelje popodne, znači neće nas biti oko 24 sata... e sad, ja sam mislila seku zamoliti da dođe prespavati da mi curke nisu same, a i da im navečer i ujutro da jesti i piti... koliko ste najduže ostavljali vaše male uhate prijatelje a da ste im lijepo dali svega u izobilju za papati i piti?
tinka
Super Zek
Super Zek

Re: koliko ih dugo ostavljat same?

PostPostao/la vedrana02 » uto ožu 16, 2010 11:59 am

moj mali Miškec najduže je bio sam jedno 10h..s tim da se on može slobodno kretati po cijeloj kući i ima papice i vode stalno u zdjelici...meni bi ga bilo žao ostaviti samog 24h, jer moj mali je navikao na društvo i mislim da bi bio tužan da ostane toliko dugo sam... :blush:
zekan Miškec...

slika
vedrana02
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kunić Leopold » uto ožu 16, 2010 12:36 pm

vedrana02 je napisao/la:moj mali Miškec najduže je bio sam jedno 10h..s tim da se on može slobodno kretati po cijeloj kući i ima papice i vode stalno u zdjelici...meni bi ga bilo žao ostaviti samog 24h, jer moj mali je navikao na društvo i mislim da bi bio tužan da ostane toliko dugo sam... :blush:

Ovo je istina, ali Miškec je sam, ne?
A Tonka i Tina su dvije, pa im ne bi tolko teško palo. Uostalom, to ovisi od životinje do životinje: kolko se one s tobom igraju, a kolko međusobno.
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tinka » uto ožu 16, 2010 13:00 pm

e pa u tome i je stvar... moje curke su dvije, a uzeli smo ih dvije iz tog razloga što oboje radimo inače, pa bi mi bilo koma da znam da je jedna od njih stalno sama doma dok mi radimo... zato sam odmah uzela obje... ;D moje curke su inače stalno puštene, imaju svoju sobicu i svu slobodnu unutra... imaju svoj dvosjed na kojem spavaju i tak to... i do sad su najduže ostajale same dok mi radimo, znači tih 10-tak sati dnevno... i sad mi je tak koma ostavit ih tak same 20-tak sati... :sad: radije bi ja rekla seki da ih dođe pripazit malo...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » uto ožu 16, 2010 13:04 pm

Ostavljala sam ih same u paru ili solo po 24 sata vise puta, ukoliko se desi da ostanem duze dHarma je imala kljuc od mog stana i obilazila ih,
ostavim puuuuuuuno sena i vode, suve hrane im dam isto vise nego inace i upalim tv jer sam primetila da nisu plasljivi kada dodjem posle tako dugo vremena provedenog sami.
Ako ga ne ukljucim, onda pobegnu jer valjda ih iznenadim i jedva se otkrave.
Kada sam ostavljala krcka samog, uvek je bio pusten, s tim sto mi napravi haos u sobi ali ako je ukljucen tv nalazila sam ga par puta kako ga gleda opusteno i nije se ni trznuo kada sam usla u kucu.
Bibe isto, bio je pusten u kupatilu, imao je svega u izobilju i nije bilo problema, on se nije trzao iako nije imao tv, samo se jaaaaako obradovao kada sam dosla.

Bjanka i Krcko nikada nisu ostajali sami toliko dugo, ali kada me nema preko dana ceo dan, uvek su zatvoreni jer su zajedno elementarna nepogoda koja napravi milion haosa.

Cak su mi i Bjankine bebe ostajale same ceo jedan dan, i bilo je sve ok.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la tinka » uto ožu 16, 2010 13:07 pm

hm, znači, neće biti smak svijeta ako ih ostavim same od subote predvečer do nedjelje popodne.. ostavila bi im dvije zdjelice sa vodom, hrpu sijena i hrane, povrća i svega... jedino mi je žao da tak dugo budu zatvorene u sobici... vidjet ću sa sekom, ali ako ne može, onda barem znam da nije neki veliki problem...

isto tako, problem mi je za svadbu, morat će biti same od te subote ujutro do nedjelje ujutro dok ne dođemo doma... ah, kad sam slaba na njih užasno... :blush:
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dollypony » uto ožu 16, 2010 13:58 pm

hehe =]
a ja sam isto sigurna da im nece biti problem, obzirom da imaju jedna drugu i da ces im spremiti sve potrebno.. srecne su sto imaju tako briznu vlasnicu :blush:
slika Mila slika
dollypony
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tinka » uto ožu 16, 2010 14:10 pm

ma joj, totalno sam slaba na njih, grozno... ;D a pretpostavljam da je svima tako... sad sam se sa dragim dogovorila da u nedjelju čim se probudimo idemo doma, tak da sam ja do podneva s njima... ;D znači, bile bi same od subote od 6 popodne do nedjelje do podneva...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » uto ožu 16, 2010 20:40 pm

jooj ne brini se...
Moj je najduze bio sam (ali bas sam) od petka uvece do nedelje posle podne..
ostavila sam mu "balu" sena punu pojilicu i dve posude sa strane..
Jedino je deda bio angazovan da mu da suvu hranu 2x dnevno :P
ostavila sam mu ukljucenu muziku.. i kad sam se vratila bio je isti..
msm nije se ljutio kao obicno (tj kad ga ostavim kod nekog ili samo sa mojima), a haosa nije ni bilo.. na divno cudo :blink:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » uto ožu 16, 2010 23:06 pm

Ništa im neće biti, posebno kaj će ih netko doći pogledati...a mogle bi i bez toga
samo puno sijena i obavezno pojilicu (koja sigurno neće procuriti :D )

a inače su bili sami Charlie jednom od subote ujutro do nedjelje navečer, i Grga zadnjih godinu dana ponekad po 8-9 h
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Megy » uto ožu 16, 2010 23:32 pm

Toby tjekom proljeća često (svaki treći vikend) ostaje sam od subote ujutro do nedjelje navecer. Svaki put mu ocistim wc i stavim vise peleta, natrpam puno sijena i dam mu suhe hrane za tri obroka i naravno punu pojilicu i malo povrća. Objesim mu i čarapu natrpanu sijenom u gajbu i stavim jedno debelo drvo i svežanj grančica pričvrtim za rešetke tak da se ima s čim zabavljat. Sobu zamračim tak da mu neide sunce i naravno pustim ga da se dooobro istrči prije nego kaj idemo i kad se vratimo. Svaki put je bilo sve u najboljem redu a mislim i da je njemu lakse tako nego da ga vozimo do paga ili vodica radi jednog dana
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tinka » sri ožu 17, 2010 9:06 am

sad mi je puno lakše... ja bi njima ostavila lijepo tri pune zdjelice vode (ne znaju pit iz pojilice :blush: ), tri pune zdjelice hrane, hrpetinu sijena i povrća.. puštene su stalno, tako da s te strane nema problema da će predugo biti u kavezu...

hvala vam ljudi, sad mi je lakše... ;D
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Šolina » sri ožu 17, 2010 11:05 am

Mislite da bi si oni fino raspodijelili hranu?! Ja san uvjerena da bi Nora stalno bila iznad zdjelice ili se vracala na nju svakih par minuta :zeko7: i vecinu potrosila u prvih par sati... a tek povrce :zeko7: Prozdrljivica, a tako malena..
Tinka nemoj brinit, bude ti to sve super, gladne sigurno nece bit... natrpaj sijena, vodu u zdjelicu (koja nije lagana, ne znam kako tvoje al moja obavezno prevrne vodu iz svega sta moze bar malo dignut u ustima) i pusti zene da uzivaju bez staraca.. party!!! :D :D
"Lots of people talk to animals, not very many listen though, that's the problem" B.Hoff
Šolina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » sri ožu 17, 2010 11:20 am

moje nekim čudnim čudom još nikad nisu prevrnule zdjelicu sa vodom ili hranom... ;D cure su jako uredne, moram priznat, vidi se da imam dvije ženske doma... :zeko7:

a kaj se tiče prejedanja, toga me malo strah, jer tonkica jede dok ima... natrpa se, legne malo na bokić da se to valjda malo preradi, onda za pola sata krene opet i tako sve dok ima povrća na tanjuru... pero ždero mali, velim vam... ta jede dok se ne raspukne... :cool:
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la jolanda » sri ožu 17, 2010 14:28 pm

e to je i meni sa stefanom da sve pojede, dok ima jede se!
mislim da bi gladovao kada bi ostao tako dugo sam :D

ostavljala sam ih same...samo uveche oko devet odem, dam vecheru, pune pojilice...seno...i dodjem sutra oko 12 :)

kad idem na vikend kuci, angazhujem nekoga i onda tog nekoga davim da mi pricha shta rade, kako su... :)
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan