pitanje o drugačijem ponašanju

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

pitanje o drugačijem ponašanju

PostPostao/la -zele- » ned lis 31, 2010 13:42 pm

Bok ljudi, opet ja sa pitanjem,
Moja Lilo je u fazi tjeranja, (5 mj) do sada nismo imali problema sa piškenjem i kakanjem svuda. Međutim u zadnje vrijeme je to postalo pravilo. Postoji mjesto iza fotelje gdje ona dremucka po cijeli dan i do sada nikad nije tamo ni piškila niti kakala,ali neki dan sam primjetila nešto mokro, a i sinoć se ponovilo. Mislila sam možda je kćer vodu prosula jer je bila prilična količina, ali smo onda skužili da je Lilo piškila. Mokraća je prozirne boje bez mirisa(do sada uvijek malo gušća i bjelkasta i sa jačim mirisom) . Jel to normalno ponašanje, mislim što se kakanja i piškenja tiče, zbog tjeranja ili je jednostavno postala lijena da ide piškit i kakat u WC.
Ako imate iskustva, sa sličnim ponašanjem molim odgovor :)
-zele-
Zečić
Zečić

Re: pitanje o drugačijem ponašanju

PostPostao/la zeko Simba » ned lis 31, 2010 14:02 pm

Ma kada ih spuca pubertet zna im se ponašanje promijeniti i postanu između ostalog i neuredni. Treba dosta strpljenja dok ne prođe ta faza.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » ned lis 31, 2010 14:02 pm

to je zbog tjeranja..tako je moja piskila na tepih pokraj svog wc-a..na krevet..kauc..sve..nakon sterilizacije niti jednom nije popiskila kauc, tepih ili bilo sta..zna tu i tamo pisnut ispred svog vanjskog wc-a na linoleum..ili Nairu na njegov tepih u gajbi (na svoj nije nikad :rolleyes: )..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Sindenis » uto stu 02, 2010 9:44 am

jeste razmisljali da ju sterilizirate?
nakon toga se smire, bar je tako bilo s mojom Mukicom (vise joj se nikad nije "desilo" da se popisa izvan wc-a).
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la -zele- » ned stu 07, 2010 18:19 pm

Ma razmišljamo o tome, al bi ipak pričekala još bar mjesec dana, jer mi je vet rekao da je bolje ako mogu pričekati još mjesec dana.
A nekako mi je i žao.
Muž me nagovara da uzmemo još jednog dečka al bojim se da bi onda zečeva bilo po svuda :lud: :D i da ću ih onda oboje na kraju morati sterilizirati ili kastrirati, jer nećemo imati kud sa njima.
Ipak ćemo je sterilizirati za koji mjesec.
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » ned stu 07, 2010 18:22 pm

Za zenku se sterilizacija svakako preporucuje bez obzira na ponasanje jer je kod starijih nesteriliziranih zenki jako veliki postotak oboljenja od tumora maternice.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la -zele- » pon stu 08, 2010 15:48 pm

Vidjela sam to u raspravama i znam, kažem hoćemo to napraviti al ćemo pričekati bar još mjesec dana.
Inače ponašanje ide na gore, mislim što se piškenja i kakanja tiče, to je sad već poprimilo zastrašujuće razmjere. Doslovce to obavi gdje stigne. U wc-u samo kad je ja stavim kao malo dijete i sjedim pored nje da to obavi inače, ode svuda okolo. :omg:
Imam dojam da joj wc služi samo za to da ga zaobiđe. :lud:
-zele-
Zečić
Zečić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan