Pomoć novoj vlasnici

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Pomoć novoj vlasnici

PostPostao/la kai » sub sij 05, 2008 22:21 pm

Pozdrav svima :nowink:

Danas sam, krajnje iznenada i neplanski postala ponosna vlasnica preslatkog zecova. Naime ušla sam u pet shop po pastu za zube za svog maltezera i izašla sa zecovom, kavezom i svom popratnom opremom :P . Znam da sam postupila neodgovorno uzevši ga samo zato što se "dogodila ljubav na prvi pogled" :lud: neznajući apsolutno ništa o njima ali sada je tu (gdje će nadam se i ostati u narednih 10-15 godina). Pa kao takvoj neznalici vaš forum mi je pružio odgovore na brdo pitanja. Zaista je extra :D .
Ipak, obzirom da imam šestomjesečnog maltezera Lia, te da moram iznaći način da se Lio i Kai (zecov) slažu i oboje budu sretni i zadovoljni molila bih sve koji imate iskustva sa suživotom psa i zecova da mi pomognete vašim savjetima jer sam poprilično :huh:

Hvala
Marija
kai
Kunić
Kunić

PostPostao/la Puffy » ned sij 06, 2008 0:41 am

Dobro nam dosla :D :D :D
Evo ja ti imam terijera, koji zna biti kad treba, ali i kad ne treba jako oooštar pas. Prvo stavi zeca u ruke, dragaj ga tepaj mu, da se smiri i da se osjeca skroz opusteno i smireno, pa pozovi peseka da ga snjofa ali polako, znam da ti je peso sad skroooz zaigran pa bi se on najrade igrao i lovio zeca,ali prvo nek se samo snjofaju, pa da vidis reakciju. Npr. moj terijer inace u sumi lovi sve zivo, pa i zeceve, jer je ona lovacki pas, ali doma je ko bubica mirna, nikad im nije nista napravila, al to sve ovisi o tvom odgoju psa. Ne kazem ja da nikad nije probala naganjat Puffya-moj 1.zeko, al sam joj strooogo zabranila bilo kakvo natjeravanje i lovljenje. Kad savladas samo snjofanje, a da ga nece gricnuti ili lajati na njega, onda ga spusti dole na pod i pogledaj kako ce pas reagirati, jel ce trcat za njim ili... :hm:
Znam da nisu isti maltezeri i terijeri po karakteru, pa tako bi tvoj pas trebao to skroooz dobro podnjeti. Samo sto je kad je moj pas lajao Puffy bi se jako prestrasio, al sad su se vec priviknuli i svi skacu po svima, a nitko ne bjezi ili rezi ;D ;D ;D Pa obrati paznju i na taj strah zecji od lajanja i buke, jer maltezeri znaju biti jako glasni (svi ti mali peseki :wink: )

Mozes si pogledat moje fotke, na ostalim kuc.ljubimcima-Puffy i Rea :wink:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » ned sij 06, 2008 10:58 am

Dobro došli.
Što se tiče njihovog upoznavanja ja bi na tvom mjestu malo pričekala, koji dan. Ustvari dala bi zeki vremena da se kao prvo nauči na novi prostor i na tebe i tek onda bi krenula sa upoznavanjem životinjica :) da se ne bi odmah isprepadao. Kako ti je matezer još beba i vjerojatno je jako razigran treba paziti (kao što je i Puffy rekla) da ne bi zalajao nenadano zecu na uho ili skočio na njega u igri. To bi za zeku bio veliki stres koji ponekad može biti čak i koban. I kada se upoznaju neka to svakako bude na podu tj ti sjedni s njima na pod tako da možeš kontrolirati i držati psa, a zeko može pobjeći kada to poželi, što na visini ne bi moga i to bi ga dodatno prestrašilo.
Kod tako malog zeke je najbitnije da ga se ispravno hrani, to je JAKO važno, a o tome možeš sve pročitati na ovom forumu :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » ned sij 06, 2008 11:04 am

dobrodošla!!!

ah , to neplansko i neodgovorno kupovanje zecova smo imali više put i ponekad vjerujem da je zarazno ;D

simba je dobro napisala, zeko prvo treba malo mira da se privikne na prostor i mirise. ono što bi zeku moglo smetati i plašiti u početku je lajanje i pravljenje buke. zecovi su po tom pitanju plahi...dok ne zavladaju teritorijem :)

stavi nam slikice :)

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kai » ned sij 06, 2008 17:20 pm

Hvala vam na dobrodošlici i na savjetima :D
Zaista mi mnogo znači da znam da je suživot zecova i psića moguć, te da nisam napravila kobnu grešku :blush: . Još uvijek ih nisam spojila iako Lio u ukupnoj svojoj bebećoj radoznalosti oblijeće oko kaveza i moli da mu damo novog ljubimca. Noćas je u pola noći zalajao na jadnička ali je bio oštro ukoren zbog toga. Inače kada on nije u blizini zecov, iako pomalo plašljivo, radosno istražuje sve površine pokrivene tepihom, a Lio za to vrijeme ljubomorno cvili :lud: Eto, sa njima i dva 400 litarska akvarijuma prijatelji su nas i zvanično proglasili ludima :P
Rado ću postaviti slikice, ali obzirom da je ovo moje prvo priključivanje forumu moram naučiti kako se to radi :wub:

Hvala vam još jednom na podršci i puno pozdrava
(odoh da im dam da se malo snjofaju :rolleyes: )
kai
Kunić
Kunić

PostPostao/la tarra » ned sij 06, 2008 18:12 pm

Naravno da zec i pasonja mogu zajedno :D
Jedino što se mora pazit jesu pasmina i starost psića,ali tvoja kombinacija mi zvuči ok ;)

Eh sad,nemogu nać temu,ako je ima,kako staviti slikice na forum...
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lela » ned sij 06, 2008 18:42 pm

dobro nam došli :)

postoji FAQ
(iako kad vidim recimo loginiranje ospem se ;D)
kako staviti sliku:
- http://zecovi.net/forum/faq.php#24
- http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=582

ako nije jasno pitaj slobodno!
Lela
Moderator
Moderator

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan