Evo prouči ovo dobro:
http://www.zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=10I ostale teme u Prehrani isto.. .
Većina ljudi tu na forumu hrani zečeve nekom Cuni hranom, proizvođač je Versele-Laga.. .
Evo ti link na cijelu liniju njihovih proizvoda:
http://www.hadarmedia.hr/webpet/index.php?act=viewCat&catId=66Kako je još bebač, najbolje bi bilo da papa Cuni Junior i hrana bi mu tako malome trebala uvijek biti dostupna.. .
Općenito je pakirana hrana puno bolje od one rinfuzo hrane, tako da bi bilo najbolje da mu uzmeš taj Cuni Junior i pažljivo uvodiš u prehranu, dakle ne mijenjaš naglo ne miješaš sa starom hranom postepeno...
Sijeno ne pereš, ne znam odakle ti ideja uopće
Ali da, kad otvoriš vreću lijepo je zatvori da sijeno ostane svježe...
Preko dana ga daješ u manjim hrpicama i općenito forsiraš sijeno jer treba sačinjavati više od 70% ukupne prehrane...
Mali trik što sam naučila od Foxy je da ono sijeno koje ne pojede vratiš natrag na dno vrećice i kad opet dođe red na njega smažu ga bez pol muke...
Najviše im se dopada neko domaće sijeno, pa ako ga imaš priliku nabavi ga...
Moji papaju malo domaćeg, malo Prestige sijena.. .
Kombiniram uglavnom...
Ništa još od zelenja mu ne davaj, to tek kad bude stariji, s 5-6 mjeseci može počet papat, ali naravno pažljivo sve uvodit u prehranu...
Da li ste sigurni da taj covek zaista prodaje patuljaste kunice????, jer ja sam svakakve slike svih vrsta gledala i ukrstanih, pa se bojim da ce Bleach imati vise od 1,500 kg, volela bih da znam kako se balansira ishrana i odrzava kilaza
Bo, ne znam za to mjesto gdje je kupljen, to ti netko drugi može odgovoriti, a ako i bude imao više od 1,5kg nema veze.. .
Moj Mrva je patuljasti pa ima 1,9 kg...
Najbolje ti je pratiti kilažu mjerući ga redovito, vidit ćeš i kad dostigne svoju veličinu i onda se samo držiš starog dobrog pravila: puno sijena - 4 žlice suhe hrane dnevno - povrće - i voće za poslasticu i neće zeko biti mala debela loptica, nego baš onakav kakav bi i trebao biti...
Prouči dakle sve u prehrani, tamo ćeš naći sve informacije koje ti trebaju, a za ostala pitanja mi smo tu...