Peleti s niskim udjelom kalcija

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Peleti s niskim udjelom kalcija

PostPostao/la Lilo » čet ožu 04, 2010 12:10 pm

baš su smješni,pa što ga onda nema na deklaraciji?i baš me zanima što će odgovoriti?mislim kak će sad ona znati a na deklaraciji ga ne pišu?Interesantno.... :rolleyes:
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Lilo » čet ožu 04, 2010 14:49 pm

I baš malo gledam ove gore linkove i što tebe u hrani interesira!Trebao bi te interesirati i fosfor i to ponajviše što se tiće kalcija!I mislim da samo promjenom hrane nećeš riješiti problem!Jel uz problem hrane imaš i problem zašto se taj kalcij nakuplja mom zeki u mokračovodu,tj. zašto ga zeka ne izmokri,te on zaostaje u organizmu!Što se tiće hrane ja bi izabrala onu sa najboljim omjerom kalcija i fosfora i te hrane zeki davala barem jedan preporućeni obrok!Jel kad je sa zekinim zdravljem sve ok on će izmokriti sav kalcij makar ga dobio više nego mu trebalo!Kunić pak naravno može živjeti na sijenu u povrću!Sijeno ima kalcij također i biljke u njemu!Povrčke ,ista stvar!Osim toga nemože se i nesmije ukinuti unos kalcija u organizam!Možda si prije pretjerala sa hranidbom stvarima koje imaju previš kalcija ?Pa zeko sad tek ima posljedice tj.upale...i gledam te Timothy pelete ....kalcij 0.85% to je zanemarivo minimalno manje stalih hrana....
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Njoklica » čet ožu 04, 2010 15:02 pm

Pozdrav!
Lilo, malo si me krivo shvatila, odabrala sam ove tri stavke bez nekog spec razloga, zato sam i stavila linkove da ljudi dođu do cijele informacije. Prvo sam htjela samo % kalcija, ali onda sam vidjela da nemaju svi tu stavku...
Nije da ja da mislim kalcij skroz van, nego hoću znati koliko ga dajem, odnosno koliko g hrane smije pojesti; naime Njokla je sterilizirana, a rečeno mi je da kod steriliziranih životinja dolazi do promjene u metabolizmu soli i da su češći ovakvi problemi. Nekako mi se čini gladna i žao mi je da nju odvajam od ostalih kako ne bi jela njihove pelete. Definitivno moramo na kontrolu da li je samo mulj ili su kamenci ili nije ništa. Činjenica je da od kad smo smanjili pelete na minimum, nekako je živnula i ne hoda više "pogrbljeno".

No, evo odgovora na pitanje koliki % kalcija ima Cuni Fit:

From: Elena Sheveleva
Date: 2010/3/4
Subject: RE: info needed: VL / Rabbit food w/o Ca?

Dear Masha,
Cuni Fit is not a product for pet rabbits. But for fast breeding of meat rabbits.

Best regards,
Elena Sheveleva
Area Manager
Versele Laga NV
Njoklica=M&M
kekani: Njokla, Mravac, Mo. Luna u Zecoraju.
Njoklica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lilo » čet ožu 04, 2010 15:18 pm

he,he mudar odgovor.....ak nešto neznaš izmisliš nešto drugo! i da je tako da je cuni fit plus samo uzgojna hrana pa i uzgojnim životinjama treba kalcij,ili netreba?Osim toga na deklaraciji piše"Balanced fiber -rich feed for all rabbits.Cuni fit plus is made from100% vegetable raw materials!"-btw uzgojna hrana za velike pasmine se zove cuni top!I oćito je da ni ona nema podatak o kalciju jer ti nije dala odgovor na pitanje!MOji kunići jedu striktno cuni fit plus,čekam kad će više brzo narasti i kad ću od njih dobiti kle i kile mesa!Žena da me prostiš.... :kenja:Jer po njenoj tvrdnji....moj kunić koji je u uzgoju(maliili patuljasti) razlikuje se od tvog !Interesantno je da meni kunići nemaju problema sa začepom ,probavom općenito ,zubima ,nakupljanjem kalcija ili slićnih problematika a čitav život jedu cuni fit plus! He,he i sv su nam idealne težine(pastuljaste) i jedna ispravka....gore je link na cuni fit....mi hranimo cuni fit plus......razlika je da on ima i kokcidiostatik!
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Njoklica » čet ožu 04, 2010 17:57 pm

Pa da u konačnici je to samo bitno. A i meni se čini da, razlika između 0,85 i 1 % Ca je ništa. Ako zec ima problema s kamencima, tih 0,15% je zanemarivo. Na kraju balade bi rekla da mi moramo paziti da joj dajemo što više sijena, izbjegavati davati puno povrća poznato po visokom udjelu Ca i ići na snimanje mjehura i bubrega.
Njoklica=M&M
kekani: Njokla, Mravac, Mo. Luna u Zecoraju.
Njoklica
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan