Postao/la zokaaa89 » pon pro 26, 2011 22:13 pm
Za početak lijep pozdrav svim forumašima!
Kupio sam patuljastog kunića prije nekoliko dana, rečeno mi je da je star 4mj.
Napravio sam mu kavez 65x40 koji je otvoren kada sam doma tako da može izaći van kada hoće i trčkarati po stanu.
Čitao sam dosta teme vezano za prehranu pa mi je u neku ruku to ispalo stvarno komplicirano, jer ispada da većinu stvari ne smiju jesti.
Kupio sam mu witte molen sijeno i toga mu dajem cijelo vrijeme. Primjetio sam da ako duže stoji u kavezu (3-4h) neće pojesti nego želi novo.
Glavno pitanje je jel mu smijem dati recimo komad mrkvice, jabuke ili neceg slicnog s obzirom na njegovu starost?
Dnevno mu dam po 15tak zrnaca domaceg kukuruza za kojim je lud cim ga vidi odmah trci do mene, a inace je jos plasljiv posto je tek par dana kod mene.
Gledao sam ovu kupovnu hranu sto se preporucuje na forumu, problem je što nisam blizu nekog većeg grada gdje to ima za kupiti, a kod mene je ponuda nikakva. Pa ako možete preporućiti šta da kupim za njega jer bih uzeo odmah par kutija jer mogu jedino naručiti preko neta.
Također kada ovo potrošim davati ću mu domaće sijeno koje ipak smatram kvalitetnijem od ovoga kupovnoga. Živim u malom gradu (velikom selu:D) tako da mu toga mogu nabaviti u izobilju.
Lijep pozdrav svima i unaprijed hvala na odgovoru!