Naime prvo da napomenem da sam ja bolesna već neko vrijeme i kao potencijalni kliconoša sklanjam se od svojih ljubimaca da ne bi oni nešto pokupili, jer nažalost pojedine bakterije i viruse oni mogu pokupiti od nas i to treba imat na umu! ali eto baš sada ko za vraga nešto je spopalo poopy. u roku jednog dana oči su joj počele jako suziti, dlaka oko očiju joj je jako sljepljena i ona je mirnija nego inače.
naravno da se sve to desilo u subotu oko 3 sata jer naravno tada veterinari ne rade osim hitne, i naravno ljekarne se pozatvarale i naravno ja sam nesposobna otici u grad i naravno nemam ni auto

uz savjet nase drage lady poslala sam sestru u gradsku ljekarnu koja radi i vikendom da nam kupi bornu vodu, Dexamethason-Neomycin kapi za oči ili Sulfasol kapi. Za informaciju ostalima - trenutno nema u ljekarnama niti jedne od te dve vrste kapi za oci, osim ako nadjete neku ljekarnu koja slucajno ima zalihe. Znači nabavili smo samo bornu otopinu slikica:
Osim toga evo korisne informacije koje ljekarne su dežurne i vikendima:
Trg bana J. Jelačića 3
Ilica 301
Ozaljska 1
Grižanska 4
Av. V. Holjevca 22
radno vrijeme:
dnev. služba:7.00 - 20.00
noćna služba:20.00 - 7.00
Pošto nismo nabavili nikakve druge kapi onda samo okeco ispiremo i čekamo ponedjeljak da odemo veterinaru. Jedno okeco je danas bolje ali drugo i dalje suzi i ona je malo premirna, okeco danas izgleda ovako:
za usporedbu ovo je slikano dan dva ranije, gdje nema niti naznake tako necemu:
Osim tog okeca i toga što cijeli dan kunja nema drugih siptoma. Kada dodje do tako nečega bitno je provjeriti da li je nosek suh, da li se čuje kad diše, da li jede i da li ide na wc. Eto nama je sve uredno, papa, veseli se maltici i brusnicama i ide na wc.
Ono što sam se sjetila je da su zadnju vitaminsku injekciju (AD3E) dobili u 4mj, što znači da je djelovanje taman isteklo. Tako da mi je namjera sutra posjetiti dr. Kozjana i odvesti oba dlakavca na vitaminsku (njemu preventivno pošto ih ne želim odvajati).
Nadam se da će to biti jedina terapija uz neko lokalno ispiranje okeca i da će ona to izboriti sama jer nisam pobornik antibiotika bez pravog razloga.
I vodi nas prijašnje iskustvo kada su oboje kihali i kada na savjet dr. Kozjana smo također samo vitaminske dobili i izborili su se sami

Eto to je otprilike moja mudrost za sada, javim naravno kako je terapija prošla.