kunic - razna pitanja

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

kunic - razna pitanja

PostPostao/la dado24 » ned kol 23, 2009 23:18 pm

imao bi pitanje za kunica starog 2 mj dali mu se smije davati jabuka za jelo i kaj bi jos smijo jesti osim standarne hrane i sjena i zasto kunic lize parket
danijel king
dado24
Kunić
Kunić

PostPostao/la pudding » ned kol 23, 2009 23:27 pm

ništa zelenila/povrca prije 6 mj života..
od hrane ti je najbolje cuni fit,cuni indoor ,cuni complete..
sijeno da nije vakumirano(puno prašine,i jako loše)
može još i sušene grancice(imas na forumu koje smiju)ili svjeze,ali bez listova..
nemoj previše hrane davat
nikakvu ljudsku hranu,nista zacinjeno
pogledaj koje voce i povrce smiju(kad navrse 6 mj)
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dado24 » ned kol 23, 2009 23:30 pm

pudding je napisao/la:ništa zelenila/povrca prije 6 mj života..
od hrane ti je najbolje cuni fit,cuni indoor ,cuni complete..
sijeno da nije vakumirano(puno prašine,i jako loše)
može još i sušene grancice(imas na forumu koje smiju)ili svjeze,ali bez listova..
nemoj previše hrane davat
nikakvu ljudsku hranu,nista zacinjeno
pogledaj koje voce i povrce smiju(kad navrse 6 mj)
zasto lize parket
danijel king
dado24
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bibi » ned kol 23, 2009 23:37 pm

Za malog zeku imas Cuni Junior i sl. hrane za male zeke, posle 6 meseci polako u tu hranu pocnes da mu ubacujes po malo, pa sve vise, hrane za odrasle kunice dok skroz ne zamenis tu za male. Takodje sve sveze pocinjes da uvodis postepeno nakoh 6 meseci, znaci ne odjednom da mu das sve da proba nego jedno po jedno dodajes kada se navikne na predhodno.

I moj lize parket, kada se sprema za spavanje obicno malo "opere" i mesto gde ce leci. Kunici preko ukusa i mirisa upoznaju svet oko sebe, tako da to ne treba da te cudi, a postoji i sansa da se mozda neka mrvica hrane zavukla ili da se tu nekada nesto prosulo pa je ostao miris. To je moje misljenje :)
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

kunic

PostPostao/la dado24 » pon kol 24, 2009 0:07 am

Bibi je napisao/la:Za malog zeku imas Cuni Junior i sl. hrane za male zeke, posle 6 meseci polako u tu hranu pocnes da mu ubacujes po malo, pa sve vise, hrane za odrasle kunice dok skroz ne zamenis tu za male. Takodje sve sveze pocinjes da uvodis postepeno nakoh 6 meseci, znaci ne odjednom da mu das sve da proba nego jedno po jedno dodajes kada se navikne na predhodno.

I moj lize parket, kada se sprema za spavanje obicno malo "opere" i mesto gde ce leci. Kunici preko ukusa i mirisa upoznaju svet oko sebe, tako da to ne treba da te cudi, a postoji i sansa da se mozda neka mrvica hrane zavukla ili da se tu nekada nesto prosulo pa je ostao miris. To je moje misljenje :)
imao bi jos pitanja za tebe pa ak si za razmjenu e-maila da se maknemo sa foruma
danijel king
dado24
Kunić
Kunić

kunic

PostPostao/la dado24 » pon kol 24, 2009 0:13 am

Bibi je napisao/la:Za malog zeku imas Cuni Junior i sl. hrane za male zeke, posle 6 meseci polako u tu hranu pocnes da mu ubacujes po malo, pa sve vise, hrane za odrasle kunice dok skroz ne zamenis tu za male. Takodje sve sveze pocinjes da uvodis postepeno nakoh 6 meseci, znaci ne odjednom da mu das sve da proba nego jedno po jedno dodajes kada se navikne na predhodno.

jesi za razmjenu e-maila
danijel king
dado24
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bibi » pon kol 24, 2009 0:18 am

Ja ne znam vise od onoga sto sam ovde procitala :)
Na forumu ima mnogo iskusnijih ljudi od mene, a sve sto ti treba o prehrani imas ovde http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=10, takodje ovde na forumu mozes procitati sve o higijeni, ponasanju i zdravlju kunica.

A na forumu se kuckamo da bi i drugi mogli uciti od nasih iskustava i uporedjivati svoja :)

Ja sad idem u krevet, a email imas tu na mom profilu, ako ti bas znaci, ali veruj mi sve sto ti treba imas ovde :wink:
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » pon kol 24, 2009 9:12 am

dado24 je napisao/la:zasto lize parket i znaci jabuku ne davat volio bi upoznat nekog ko se razumije u kunice pa ak ima takav neka mi se javi preko pm i nek posalje ili msn ili fejs da se mozemo dop..

pudding je napisao/la:informiraj se po forumu,tu su iskustva i savjeti onih koji znaju o kunicima,o jaaako puno tema,pitanja,odgovori
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la dado24 » ned kol 30, 2009 19:40 pm

Lady Stardust je napisao/la:
dado24 je napisao/la:zasto lize parket i znaci jabuku ne davat volio bi upoznat nekog ko se razumije u kunice pa ak ima takav neka mi se javi preko pm i nek posalje ili msn ili fejs da se mozemo dop..

pudding je napisao/la:informiraj se po forumu,tu su iskustva i savjeti onih koji znaju o kunicima,o jaaako puno tema,pitanja,odgovori
haj imao bi jos jedno pitanje dali se smije kunicu rezati dlaka jer mu je na nekim mjestima narasla dlaka malo duza pa je to grdo za vidit
danijel king
dado24
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anek » ned kol 30, 2009 19:54 pm

Kako mislis grdo za vidit? ako mu je dlaka jako sljepljena tako da se nemoze rascesljat slobodno mu odrezes..ali inace nema potrebe. Ajde stavi slikicu zeke da ga vidimo! :)
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dado24 » pon kol 31, 2009 21:52 pm

Anek je napisao/la:Kako mislis grdo za vidit? ako mu je dlaka jako sljepljena tako da se nemoze rascesljat slobodno mu odrezes..ali inace nema potrebe. Ajde stavi slikicu zeke da ga vidimo! :)
neznam di da nadem tvoj e-mail htio bi stobom popricati u vezi sa kunicem pa daj mi ga posalji putem pm
danijel king
dado24
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anek » pon kol 31, 2009 21:54 pm

slobodno mi napises na pm sto bi me htio pitat :)
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dado24 » pon kol 31, 2009 22:06 pm

Anek je napisao/la:slobodno mi napises na pm sto bi me htio pitat :)
ajd mi posalji svoj msn ili fejs bit ce mi lakse za pitat jer se bas ne snalazim na forumu a i neznam kak se slika stavlja jos sam novi
danijel king
dado24
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anek » sri ruj 02, 2009 9:41 am

ma nije to. krivo ste ga shvatili. :rolleyes: ako sami malo posgledate druge forume svi su puni gluposti i losih i krivih savjeta i svi pisu sta hoce..pa je covjek trazio da me pita stvari o kunicu jer ga nebi htio krivo odgajat,hranit i sve to...pa sam mu objesnila kakav je nas forum i da procita sve bitne topice i pita sta god treba a fotke mi slobodno posalje pa cu stavit. :)
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la jolanda » sri ruj 02, 2009 13:55 pm

ok :)
ja vec mislila neki provokator..
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

Natrag na Prehrana kunića