Planiranje za zimu...

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Planiranje za zimu...

PostPostao/la Bibi » čet ruj 11, 2008 15:59 pm

Moram nesto hitno da smislim... u sobi ( gde zivimo zeka i ja) je i mali kamin zatvorenog tipa. Time se grejem zimi, zeka se cesto igra oko njega, ali kada pocne grejna sezona..sta onda? :lud:
Ja imam prostoriju koja bi bila samo za zeku (dobila sam rat sa ukucanima), ali ona se ne greje zimi i odvojena je od ostatka kuce time sto se ulazi spolja. Ima oko 4x4m i moze super da se sredi za zeku, ali opet ja je ne bi ostavljala tamo po ceo dan, htela bih da ona samo spava tamo...
I onda.. ako samo spava tamo opet moze da se opece u kuci, a ko tamo provodi celu zimu bice usamljena, a drugog zeku da dovedem jos ne mogu (nemam sredstava a ni podrsku za tako nesto). A opet tamo ne bi morala da lomi zube na zicu nocu, jel bi bila pustena stalno...

I tako... Znam da cete reci da uzmem jos jednog zeku, i da gde ima mesta za jednog ima za 2, ali ne vredi, ne mogu. Zato pitam sledece..

Kako zeku nauciti da ne prilazi vrucim stvarima (grejalica,kamin,sporet,radiator) ???? :blush:
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mutikasha » čet ruj 11, 2008 17:10 pm

Zeka se sama naući.
Kod nas je ta škola izgledala otprilike ovako:
Peć radi na žiži i obično kad počne grijati onda se upale svi plamenici....Pika se je nekako zavukla blizu peći i taman u tom trenutku su se popalili plamenici. Nakon toga je brzo doletila k nama...sam smo skužili da se joj se dlaka malo osmudila..samo mrvicu.
Sad je naučila i sad leži samo ispred peći :D
(ako i ode iza onda se ne zavlači u nju)
mutikasha
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet ruj 11, 2008 17:11 pm

Pa ako joj je prevruće neće tamo ići. Da je seliš iz grijanog prostora u neki koji se ne grije, pogotovo da u tom hladnom provodi noć, to nije dobra ideja. Mogla bi se vrlo lako prehladiti
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bibi » čet ruj 11, 2008 17:57 pm

Ma odradili bi mi toplotnu izolaciju, ali me zao da bude sama, pre bi je naucila da pazi da se ne izgori, nego sto bi je selila. :) A i ko zna, ipak bi mogla da navuce i prehladu, to joj stvarno ne treba! :zmirko:
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la siga » sub ruj 13, 2008 19:13 pm

Oni sami znaju di ne treba. Ako vidi da je prevruće, neće se približavati. Isto tako ne voli na balkon ako pada kiša ili je prehladno.
Pametni su oni :wink:
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la željko_zeko » ned ruj 14, 2008 10:07 am

veterinar mi uvijek govori da kunic prije podnosi hladnocu nego grijane prostore ..pogotovo peci, radijatore i slicno
no kvaka je u dobijanju zimskog krzna ..ako je stalno na toplome onda ga se ne moze staviti u hladniji prostor jer nema dosta debelo krzno i moze se prehladiti ...no ako je naucen od pocetka nema brige ( samo ne smije biti propuha i vlage )
..sad ovisi o tebi kako ces ...ova promjena temperature je mozda idealna da isprobas kako ce se ponasati ( prostor neka bude suh i dobro izoliran sa puno sijena i mozda da ubacis piljevine jer ipak ona grije )
željko_zeko
Kunić
Kunić

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan