Re: Molim vas pomozite mi

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

PostPostao/la maja19922 » ned tra 17, 2011 13:59 pm

prije dva dana donila sam dva kunica kupila sam ih kod uzgajivaca i bilo je sve super al danas je jedan nekako miran i ima mekđu kakicu po ovom što ste naveli zdrav je ima suh nosič oko očiju je čisto krzno je lijepo al sam primjetila da šapicama prednjima onak po nosu pipala sam ih i suve su imam li razloga za brigu molim vas pomzite mi toliko dugo sam željela kunica i napokon sam ih dobila i sad ovo nebi svog dixija htjela izgubit jel on bolestan ili se bez razloga brinem... jede normalno
maja19922
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » ned tra 17, 2011 14:02 pm

Ako je nosic suh to je dobro...meksa kakica moze bit vitaminka sto je normalno,evo ti link kako bi vitaminska kakica trebala izgledat:

viewtopic.php?f=3&t=28

Cime ih hranis i koliko su stari? i kojeg su spola uopce?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la maja19922 » ned tra 17, 2011 15:20 pm

stari su oko dva mjeseca tako nešto hranim ih sjenom i maslačkem uzeli su i malo salate
maja19922
Kunić
Kunić

PostPostao/la maja19922 » ned tra 17, 2011 15:24 pm

mužijak i žebnka dugodlaki a čini mi se da je ipak vitaminska stolica al neznam zašto je tih ostale znakove bolesti nepokazuje poput mokrog nosica šapoce prednje su suhe oko okica suho i okice su lijepe guza cista nekako je miran a ovaj drugi je živahan nemogu rec da ovaj se nekrece al je mirniji od drugih
maja19922
Kunić
Kunić

PostPostao/la kristinans » ned tra 17, 2011 15:26 pm

Ne smes nista da im dajes sto je zeleno tj,sveze dok nenapune 6meseci starosti,pogotoovo ne salatu koja napuhava.
Evo ovde ces naj bolje videti sta smes da im dajes viewtopic.php?f=6&t=246
ali nakon 6 meseci,za sada samo seno i suva hrana za zeceve
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » ned tra 17, 2011 15:31 pm

Receno ti je vec prije nego sto si nabavila kunice da dobro proucis forum...nista zeleno pogotovo ne salatu prije 6 mjeseca,premali su za povrce!

Sijeno dali jedu? sijeno im je najvaznija hrana....moguce je da imaju malo poremecenu probavu radi neodgovarajuce prehrane....sijeno,njihovu suhu hranu i vodu,nista vise.

viewtopic.php?f=6&t=246

viewtopic.php?f=6&t=10

Ako su muzjak i zenka,postaju spolno zreli sa oko 100 dana....znas da ces ih morat odvajat i kastrirat ili sterilizirat?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la maja19922 » ned tra 17, 2011 16:31 pm

nisam ih misla sterilizirat i katurat jer sam htjela mlade a jedu sjeno oboje a onaj za koji sam misla da je bolestan jede i pije vodu skakuce
maja19922
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » ned tra 17, 2011 16:42 pm

A zasto mlade? iscrpljivat ces kunicu svaki mjesec porodima? Nemoj se ljutit al kad se sjetim koliko si trazila kunica preko ovog foruma i pricala kako imas najsavrsenije moguce uvjete,ovo nije ni blizu toga o cemu si pricala. Niti ce se njih dvoje smjeti druzit ili ce u suprotnom kunica svaki mjesec biti skotna. Dalje bolje da ne govorim. Sta ako nesto krene po zlu,nisi ni prehranu procitala kako treba,kamoli bilo sta drugo u vezi mladih i buducih beba.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la maja19922 » ned tra 17, 2011 16:58 pm

imam savšene uvjete nisi vidjela ili vidio neznam šta si a tražila sam zekane ja i tata smo išli u slavoniju po moje zekane i obožavam ih stalno sam snjima i mazim i pazim hvala na linkovima mom zekanu je bolje i bila je vitaminska stolica a nebi ih parila svaki mjesec nisam toliko luda
maja19922
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » ned tra 17, 2011 17:04 pm

maja19922 je napisao/la:mužijak i žebnka dugodlaki a čini mi se da je ipak vitaminska stolica al neznam zašto je tih ostale znakove bolesti nepokazuje poput mokrog nosica šapoce prednje su suhe oko okica suho i okice su lijepe guza cista nekako je miran a ovaj drugi je živahan nemogu rec da ovaj se nekrece al je mirniji od drugih

interpunkcija!? ne znam koliko godina imaš, ali pokoj zarez ili bar točka bi svima olakšali čitanje. Uopće nisam uspio skužiti zbog čega misliš da je zec bolestan!?
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la maja19922 » ned tra 17, 2011 17:09 pm

jer je tih i ima meku kakicu al skužila sam da je vitaminska
maja19922
Kunić
Kunić

PostPostao/la Fiffy » ned tra 17, 2011 18:00 pm

maja19922 je napisao/la:imam savšene uvjete nisi vidjela ili vidio neznam šta si a tražila sam zekane ja i tata smo išli u slavoniju po moje zekane i obožavam ih stalno sam snjima i mazim i pazim hvala na linkovima mom zekanu je bolje i bila je vitaminska stolica a nebi ih parila svaki mjesec nisam toliko luda

nebih ja bas rekla da su to savresni uvjeti..zelena salata-otrovna za kunice, a jos kad je dajes kunicu od 2 mjeseca, vec si im presudila... cim si ti toliko navalila da udomis kunica, ja sam vec skontala da to ne moze izici na dobro..bez kastracije i sterilizacije tvoji kunici se nece moci druziti i imaces dva isfrustrirana i tuzna kunica... jesi li sigurna da to zelis?
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » ned tra 17, 2011 18:15 pm

NIKAD vise salatu! Od nje nema koristi jer nit je hranjiva nit trosi zubice, a zla puno- unistava bubrege. Mali kunic se moze pogotovo otrovati time. Moguce je da je od toga mekana stolica. Sijeno pojacaj sad da se stanje popravi, i nabavi cuni junior za bebe. Za sterilizaciju se slazem sa svim recenim ranije.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » ned tra 17, 2011 18:19 pm

Ne radi se o linkovima,ne radi se o tome sto nisam vidjela.....razumijem da se neke stvari u pocetku moraju naucit,linkove sam dala da dobro promotris prehranu....nego krecuci od pretpostavke da se njih dvoje uopce nece moci druzit,da ce on osjetit njen miris pogotov kad stupe u pubertet a da joj nece moci pristupit jer ce morati biti razdvojeni,nije dobra ideja kad se uzima par kunica razumijes.....imaju drustvo svoje vrste tako blizu a tako daleko i njuskat ce se preko resetki...a sve u ime nekih beba. Umjesto da budu zajedno,da se vole i druze i da ne pate zbog nagona. O tome govorim....i kad o tome govorim,ja osobno,apsolutno mi je manje vazna cinjenica kamo si isla po njih. Radi se o njima dvoma i sto je za njih najbolje. Svatko tko ima par ovdje na forumu ce ti reci da je to nesto neprocjenjivo,kako se maze i paze,u svijetu nas velikih divova-ljudi,kad imaju jedno drugo,nekoga svoje vrste. Tvoja zelja za bebama ce im apsolutno onemogucit to sve skupa. Tu jos ima toliko toga kad se radi o bebama.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la maja19922 » ned tra 17, 2011 21:50 pm

nisam znala da nesmiju salatu zašt me napadate dajte mi savjet tražiila sam pomoć a ne da me napadate a nisam znala da je to tako onda cu ih svakako sterilizirat i kastirat nisam znala da je tako loše za njih...malo me pogađa kad se tak dereš i pričaš kao da ja želim zlo svojim zekicama otkud sam znala da salatu nesmiju
maja19922
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan