Zelim da udomim zecicu :) Beograd, Sremcica

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Zelim da udomim zecicu :) Beograd, Sremcica

PostPostao/la Reyna » sub lip 02, 2012 11:58 am

zeko Simba je napisao/la:Reyna (mala digresija) kažeš da nemaš kunića. Pa zašto nisi onda uzela onoga iz pet shopa dok je bio sam i riješila taj problem?

Pa htela sam. Ja sam i jurcala skoro svaki dan tamo.. nisu hteli da mi ga daju.. Pa procitaj malo temu.. To ti je ovde: viewtopic.php?f=9&t=6289... Nijedan kunic nije dotakao moje srce bez ijednog dodira kao sto je taj malac.. :sad:
Tigrastija od tigra.
Hoda kao vampir, elegantno poput tigra.
Reyna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Daks :) » sub lip 02, 2012 12:40 pm

Imao je i veci, u visini mislim, al nije bio lep :'D Ovaj ce jos da se doradjuje. Ovaj je kupljen u nekom Pet Sopu na NBGD, pre par godina.
Samo ne znam sta da stavim za podlogu dole, jer su resetke.. A karton gricka.
Sinoc smo se mazili, i ljubila me je, jutros kad sam je otvorila i pustila napolje, skocila je na mene i pocela da me ljubi.
Sreckica moja :3
Reyna je napisao/la:
zeko Simba je napisao/la:Reyna (mala digresija) kažeš da nemaš kunića. Pa zašto nisi onda uzela onoga iz pet shopa dok je bio sam i riješila taj problem?

Pa htela sam. Ja sam i jurcala skoro svaki dan tamo.. nisu hteli da mi ga daju.. Pa procitaj malo temu.. To ti je ovde: viewtopic.php?f=9&t=6289... Nijedan kunic nije dotakao moje srce bez ijednog dodira kao sto je taj malac.. :sad:

Bas sam komentarisala da je kao moja Oti, samo da ima tvoj belu njuskicu. :D
Daks :)
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sub lip 02, 2012 14:48 pm

markiza dobro govoriš, ovaj kavez je maleni, pogotovo zato što znamo da je Oti zatvorena kada Daks nema, a kako je sama rekla, nema je dosta.

I koliko vidim to je željezni kavez i na njemu ima mnogo rđe, što nikako nije dobro za Oti. KAvez je trebalo najprije srediti, a tek tada staviti Oti u njega
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anby » sub lip 02, 2012 15:51 pm

necu se upustati u raspravu, samo cu rec da je bilo bolje da se vrijeme utrosilo na to da se zastite kablovi i soba "sredi" tako da Oti moze boraviti u sobi, umjesto da se pravio kavez. po meni nijedan kavez nije dovoljno dobar jednostavno jer je KAVEZ :wink:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 02, 2012 15:54 pm

Daks :) je napisao/la:Samo ne znam sta da stavim za podlogu dole, jer su resetke.. A karton gricka.

Stavi linoleum.

markiza je napisao/la: al kakav je onda tek imala kavez ako je ovo veci?

Kavez ti je mali jer si i sama rekla da je beba i da ce da poraste.
Dimenzije koje su potpuno uredu su 105x50x40 i takav kavez kosta oko 3-3,5 hiljade u pet centru na Novom Beogradu. Ako bas nemas mesta onda bi MINIMUM bio kavez dimenzija 80x50.Evo ti primer lepo uredjenog kaveza 80x50. U jednom uglu ti stoji WC(najbloje sa drvenim peletima), senilica i cinijica ili pojilica zavodu.
slika
Dakle to je bas minimum a i takvi kavezi i ako manji cesto kostaju vise.

Daks :) je napisao/la: dok kod mene i ne moze bas (jer je nemirna i gricka sve, uvek moram da strepim)

Razumem da nekad ne mas vremena da pustis zeca ili da mu ocistis kavez ali ipak ukoliko ne moze biti pusten bar 2 sata dnevno onda mislim da bi trebala da udomis kunica ali samo ukoliko bi mu tamo bilo bloje. Siguran sam daces dobro odluciti posto vidim da volis zeca samo se jos nisi u potpunosti snasla.

Sto se kablova tice to bar nije velii problem. Postoje kabelice koje su jeftine i koje ce yastititi kablove.
A ukoliko ti grize drvo mozes da probas sa belim lukom(moja nikad nista nije grizla samo prenosim tudja iskustva tako da nisam siguran)

Eto to bi bilo to
P.s Ostali spustite loptu ja mozda retko pisem postove ali sam svaki dan na forumu pa dobro vidim sta se desava. Razumem u potpunosti zasto tako reagujete i meni nekad nije jasno kakvih sve kretena ima ali oteraste takvim stavom i dobre ljude koji su mozda jednom pogresili ili bili neshvaceni sa foruma. A kad odu sa foruma vrlo brzo zaborave informacije o ishrani ili krenu da misle da je to ,,glupost kao i ono zbog cega su ih optuzili"
Mixazeko

PostPostao/la Mrvica » sub lip 02, 2012 15:58 pm

Anby je napisao/la:necu se upustati u raspravu, samo cu rec da je bilo bolje da se vrijeme utrosilo na to da se zastite kablovi i soba "sredi" tako da Oti moze boraviti u sobi, umjesto da se pravio kavez. po meni nijedan kavez nije dovoljno dobar jednostavno jer je KAVEZ :wink:

tako je! sto je meni mrvinjon vrlo lepo pokazao kada sam mu napravila kavez ( a bio je 90x90 cm, pa to sve puta dva, sa tunelom i raznim dzidzabidzama). lepo je pisao svuda po njemu jer nije bio zadovoljan.

mnogo bolja je varijanta zastititi kablove. imas da kupis plasticne cevi kao od usisivaca i lepo kablove provuces kroz to i cao! a da ne kazem da ce soba i tebi lepse izgledati kada nema 100 kablova na sve strane. ove cevi mozes naci i u vrlo veselim bojama- cak i roze :wink: takodje, ima da se kupi plasticna mrezica kojom moze ograditi deo sobe u kom mislis da bi odti mogla da ostane kada tebe nema. tu bi bio njen kutak gde bi stajao wc, pojilica i posuda sa senom.

zardjala zica nije pogodna ni za cuvenje koka nosilja, a kamo li ljubimca, a da ne kazem da kako moze biti opasna i za tvoje zdravlje!!! porazgovaraj sa roditeljima i preuredi sobu tako da bude lepo tebi i tvojoj sustanarki.
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 02, 2012 16:01 pm

Anby je napisao/la:necu se upustati u raspravu, samo cu rec da je bilo bolje da se vrijeme utrosilo na to da se zastite kablovi i soba "sredi" tako da Oti moze boraviti u sobi, umjesto da se pravio kavez. po meni nijedan kavez nije dovoljno dobar jednostavno jer je KAVEZ :wink:

Mrvica je napisao/la:

tako je! sto je meni mrvinjon vrlo lepo pokazao kada sam mu napravila kavez ( a bio je 90x90 cm, pa to sve puta dva, sa tunelom i raznim dzidzabidzama). lepo je pisao svuda po njemu jer nije bio zadovoljan.

mnogo bolja je varijanta zastititi kablove. imas da kupis plasticne cevi kao od usisivaca i lepo kablove provuces kroz to i cao! a da ne kazem da ce soba i tebi lepse izgledati kada nema 100 kablova na sve strane. ove cevi mozes naci i u vrlo veselim bojama- cak i roze :wink: takodje, ima da se kupi plasticna mrezica kojom moze ograditi deo sobe u kom mislis da bi odti mogla da ostane kada tebe nema. tu bi bio njen kutak gde bi stajao wc, pojilica i posuda sa senom.

zardjala zica nije pogodna ni za cuvenje koka nosilja, a kamo li ljubimca, a da ne kazem da kako moze biti opasna i za tvoje zdravlje!!! porazgovaraj sa roditeljima i preuredi sobu tako da bude lepo tebi i tvojoj sustanarki.

Budite ralni koliko ljudi ima mogucnost da im zec bude pusten ceo dan???
Zadnja izmjena: Mixazeko; sub lip 02, 2012 16:49 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Mixazeko

PostPostao/la vini » sub lip 02, 2012 16:27 pm

Mixazeko je napisao/la:BUDITE REALNI KOLIKO LJUDI IMA MOGUCNOST DA IM ZEC BUDE PUSTEN CEO DAN????

Svi koje ja znam. I većina ih je i na forumu, i imaju više od dva zekana. Jednostavno je sve prilagođeno da ne šteti zeki, i da zeko ne napravi štetu. I malo više je metla u ruci.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » sub lip 02, 2012 16:39 pm

Mixazeko, kao prvo moram te opomenuti radi "deranja", molim te da to ne radiš
Zatim, prestanite više s tim da se ovdje napada bez razloga. Kada netko napada onda bude i opomenut. U konkretnom slučaju o kojem se ovdje raspravlja strogi ton je nužan jer sve rečeno na blagi način nije urodilo plodom. Ukoliko si ovdje svaki dan i čitaš forum, onda ti nije potrebno ništa objašnjavati.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 02, 2012 16:46 pm

vini je napisao/la:Mixazeko je napisao/la:
BUDITE REALNI KOLIKO LJUDI IMA MOGUCNOST DA IM ZEC BUDE PUSTEN CEO DAN????

Svi koje ja znam. I većina ih je i na forumu, i imaju više od dva zekana. Jednostavno je sve prilagođeno da ne šteti zeki, i da zeko ne napravi štetu. I malo više je metla u ruci.

Ok tako je i kod nas. Ali koliki je broj aktivnih ljudi na ovom forumu??? Ne verujem da ima vise od 100 aktivnih clanova sa celog balkana. Nek svako u proseku ima dva zeca to je 200 zeceva. A samo se u Star pet shopu i Pet centru u Beogradu nedeljno proda 50 zecevaDakle za mesec dana se samo u ta dva velika pet shopa proda oko 200 zeceva. A mnogi od tih kupaca(barem u star petshopu) su deca ili roditelji potpuno nezainteresovana za zeca cesto ga smatrajuci igrackom(video puno primera i u Staru i u Pet centru) I da vas sad lepo pitam. Sta mislite kave uslove imaju i koliko u proseku pozive ti zecevi. da nemaju i oni mozda savrsene uslove za zivot kvalitetno seno,5 razlicitih neskodljivih vrsta povrca dnevno, da nisu slucajno pusteni po ceo dan??? Naravno da nisu vecina njih dobije mali kavez za ptice u kome ih drze dok im ne dosadi(tojest zec poraste,detetu dosadi,a roditelji i onako nisu hteli zeca). Prosecan zec ima daleko losije uslove od vasih zeceva i toga morate da budete svesni.Uostalom nemaju ni svi ljudi idealne uslove

toliko od mene :wink:
Mixazeko

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 02, 2012 16:50 pm

zeko Simba je napisao/la:Mixazeko, kao prvo moram te opomenuti radi "deranja",

Ispravljeno.
Mixazeko

PostPostao/la Daks :) » sub lip 02, 2012 17:27 pm

Meni je moja pustena koliko god mogu. Najmanje 4 sata dnevno. Tj po 4 ujutru, i popodne. Msm sve zavisi od smene, kad idem u skolu. Dimenzije su 35(u visinu) i 50(u sirini).
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 02, 2012 17:38 pm

Koliko je stara
Mixazeko

PostPostao/la Klio » sub lip 02, 2012 17:48 pm

Istina je da svi zecevi nemaju idealne uslove, istina je i da neki zecevi u mnogo gorim uslovima od ovih koje mi obezbedjujemo nasim kunicima, zive druze i zdravije nego nasi, ali to su izuzeci, nisu pravila i mislim da svako treba da tezi sto boljem tretmanu svog ljubimca.

Moje misljenje za kavez - po meni jako los. Pocev od rdje jer svaki zec bar jednom dnevno gricne resetku u zelji da izadje van.
Sto se velicine tice, moiji imaju isto mali kavez ali u njemu provedu jako malo vremena tako da i nije greda, ali buduci da Oti bude vani svega 4h ovo je PREMALI kavez.
Postoji nacin da joj obezbedis mnogo bolji prostor. Imas kupiti zicu jeftino, dole stavi takodje neko drvo pa preko linoleum i mislim da joj nista nece faliti ako napravis i duplo veci kavez a pustas je samo toliko.
Moji kada sam na odmoru kod mojih imaju kavez koji je za njih dvoje dovoljno velik 120*55*60 (zeckovi su mi bas patuljci) i ima dana kada ni ne izadju iz njega, ne zele a u njemu i trckaju i imaju police pentraju se i sve.
Dakle, mislim da razmislis o ovome sto ti je i Mixazeko rekao, ili veci kavez ili za dobro svoje zekice, daj ju je nekom, jer ces Daks opet biti u situaciji da ucis, skola, izlasci i sta sve ne, jos si mlada a zek zivi 10 godina.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Daks :) » sub lip 02, 2012 17:57 pm

Napravicemo joj, ovo smo dobili od komsije, a i dalje stoji polemika o pravljenju velikog kaveza. Mrezu planiram da menjam, a i samim tim gornji deo da prosirim. :)

Pustam ja nju i vise, 4 sata najmanje. Pustena je kad god sam kuci.
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan