Čudno kakanje

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la vex » sri lis 17, 2007 18:03 pm

njemu dlaka jako sjaji , znači zdrav je , a ta kakica ce se valda sad skulirat ^^
vex
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sri lis 17, 2007 18:09 pm

Drzimo fige a ako kaj trebas sam reci i sve se organizira :-)

Probaj mu skuhati lagani ruski (indijski, crni ) caj on zatvara pa mozda pomogne :-)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » sri lis 17, 2007 19:40 pm

jel banana isto diskretno zatvara? :blush:
salatica

PostPostao/la Lady Stardust » sri lis 17, 2007 19:46 pm

Mislim da da
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la annie » sri lis 17, 2007 19:59 pm

Da, banana zatvara...
"Ono što te ne ubije, ojača te!"
annie
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vex » čet lis 18, 2007 14:36 pm

danas je puno čistiji nego jučer :)
vex
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zeko_Jurica » čet lis 18, 2007 15:57 pm

Dugoročno je uzimanje žitarica, a pogotovo ako je to glavno jelo, štetno za probavni sustav. To je nešto što se polako zakuhava, ali nakon par godina uzimanja žitarica, počne se pojavljivati kronični proljev. Stavim ti i stručno objašnjenje zašto je to tako, čim pronađem.
Mislim da ćeš morati što prije razmisliti o generalnoj promjeni jelovnika. Sijeno mu možeš odmah dati u neograničenim količinama, a žitarice češ morati postepeno smanjivati.

Osim toga sijeno je važno i za trošenje kutnjaka.
A za regeneraciju crijevne flore možeš upotrijebiti probiotik (npr: Linex, prolife).
Ovdje imaš uputstva za korištenje probiotika:
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=213
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » pon lis 22, 2007 13:10 pm

Da ne otvaram novu temu posto je isti problem...
Udomljena zekica jucer je normalno kuglicarila pa je bilo i nesto meksih koje je pojela sto sam pripisala vitaminskoj kakici! Prema slikama ocito je do sada jela Hobby vit, a kod mene dobiva Prestige i sijeno by salatica+kupovno prestige! E pa danas imamo slabo kuglica, a puno te mekane kakice koja se svugdje lijepi (za sada ne po njoj) pa pretpostavljam da je cjelokupna promjena utjecala na to! Trebala bi potvrdu da je to ok ili uputu na sto da pripazim ili nesto promijenim!
Inace fino papa, razbacuje se s hranom :D i zdjelicom, papa sijeno, dobila komadic banane maloprije pa mozda pomogne! Nemam pojma sto je sve do sada prozivjela, zapravo mozda i bolje da ne znam detalje pa mislite da negdje grijesim? I vec ima najdrazu igracku, prisvojila je zvecku od male necakinje :D
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » pon lis 22, 2007 13:12 pm

Vjerojatno od promjene okoline, inače bi prelazak na hranu trabao biti postepen, znači da pomiješaš staru i novu vrstu hrane...
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » pon lis 22, 2007 13:26 pm

To znam, ali nemam stare hrane, a u ned navecer nisam imala gdje kupiti hobby vit tako da se nadam da ce svejedno biti ok! Da kupim danas ili sad nastavim s prestige-om? Glupo mi uzet tu hranu kad cu pola bacit, ali ako bi bilo bolje budem! I jel ima samo jedna vrsta od hobby vita? Da ne fulam pa opet napravim zez...
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la salatica » pon lis 22, 2007 13:47 pm

vjerojatno je od promjene hrane, a moguće je i da jede više nego što je prije bila navikla (i od toga može stolica omekaniti)

povećana količina sijena, a kontrolirana kupovne hrane bi joj trebalo kroz dan-dva regulirati kuglice

ja sam u slučaju mekše stolice, vadila pelete van i ostavljala samo sijeno dok nisam primjetila kompaktne kugle

sad kad si joj već kupila kvalitetnu hranu i počela ju je jesti, ne znam ima li smisla kupiti hobby-vit...

sigurno je i stres do neke mjere uzrokovao promjenu (Zorrek se prilikom upoznavanja s Lunom, čak 2 puta uneredio u njenom prisustvu i ništa prije, niti poslije)

btw čestitam na pridošlici i jedva čekam slikice sretnog para :)
salatica

PostPostao/la vex » pon lis 22, 2007 19:32 pm

Hvala vam ekipa , Đuro se unormalio , izgleda mu je to bilo od previše sjemenki i manja sijena , al sad je sve ok.
vex
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 22, 2007 19:34 pm

Odlično :) sada samo nastavi sa puno sijena i bez sjemenki i biti će sve super
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » uto lis 23, 2007 12:47 pm

I mi danas normalno kuglicarimo, nisam isla na hobby vit, ostajemo kod prestige-a, sijena ima na bacanje tako da mala uziva!
Po ostacima u staroj gajbi u kojoj je dosla jela je nekakvo sijeno (izgleda tak-tak), unutra je bila mrkva i na slici sam vidjela hobby vit, ali sada samo samo na sijenu i prestigeu, balegarry za poslasticu i uzicala me komadic banane (dusko bjezi od banane kao da je otrov, a ona onda ukrala njegov dio :D )! Sok terapija je gotova pa se nadam da ce i probava ostati ok tako da cemo postepeno uvesti i svjezu klopicu!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

zna li itko da li zekice smiju papati kikiriki

PostPostao/la Zeljka_os » sri vel 06, 2008 18:35 pm

Lady Stardust je napisao/la:
vex je napisao/la:
Koliki je prosiječni vijek života kunića?
Sjajna dlaka , loše ili dobro?

Sjajna dlaka - odlicno, znak zdravlja :-)

Vijek, ako je zdrav onda 7-9 godina

SALATU ZABORAVI!!! ONA MOZE BITI UZROK PROBLEMATICNE STOLICE, JAKO JE LOSA ZA BUBREGE JER IMA JAKO PUNO NITRATA, A DA NE PRICAM DA JU SPRICAJU SVIME I SVACIME I DA SE KUNIC MOZE OTROVATI S JEDNIM LISTOM

daj mu radije papati maslacka, persina, trpuca, cikorije, mrkvice, lisca mrkvice ..... pogledaj u Prehrani kaj seve mogu
:blink:
Zeljka_os
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan