Edukativni filmici

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust, ina

PostPostao/la zekili » sub tra 25, 2009 17:55 pm

naravno da nisam za to da snimamo ista sto veterinari trebaju radit..a u to spda svakako rezanje zubica.

klio das mi link na prisilno hranje kunica s youtuba..ja nisam pronasla?

mi pricamo o tome vec dosta dugo..a mislim da je sad vrijeme da se pocne realizirat:)

kaj se tice knjiga, cd i slicno naravno da bi trebalo..samo treba krenut preko manjih projekata kako bi dosli do velikih :) naravno da je prva u planu zeco-kuca, pa onda sve ostalo..ali mislila sam ionako stalno idemo negdje nekome rezat noktice, hranit na spricu i sl..pa onda bi mogli i snimit kako to radimo i staviti i za druge clanove..a poslje kad realiziramo te neke stvari koje su prioritetne..ah, samo nebo je granica :DD
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » sub tra 25, 2009 18:41 pm

Raul je napisao/la:Mislim da uglavnom vecina ljudi koji imaju kompjuter i mogu pogledat cd mogu i doc na forum. Zato mislim da je bolje tiskat malu knjizicu po uzoru na onaj letak, sa svim informacijama za ljude bez kompa. Oni koji imaju komp mogu na net

Da ovo bi bilo efikasnije, ali je i skuplje, bar mi se cini... Trebalo bi u toj knjizici staviti i slike...

Neznam, ja znam da dosta sredovecnih ljudi nemaju zivaca da budu na forumima i na internetu puno jer imaju dosta svojih obaveza, a takvima u porodicu deca, ili prijatelji donose kunice, ili deci kupuju iste...

U PC, u cetvrtak, naisla sam na ljude koji su gledali kavez za kunica, i ja se naravno odmah ukljucim u struju da pricam i pitam... I kazu mi da su upravo kupili patuljastog kunica i pitaju me koliko ce da poraste...
U PC postoje samo crni, lavoglavi kunici a da su patuljasti, i ja ih pitam radosno jer one crne, a oni ce - Ne,ne, ove zute, vece malo.
:omg:
Ti veci, "malo",zuti su Crveni novozelandski kunisi koji sa svojih 5 meseci imaju sigurno 2 kd, i veci su znatno od Krcka, a i bili su u nekim novinama, decko koji ih uzgaja je jedini koji ima takva grla u Srbiji i uzgaja ih za izlozbe i priplod iskljucivo. Rastu do 5kg!

Ja im sve to ispricam i ispricam za Zecove na brzinu, forum i sve, i jos kazem da nisu patuljasti, a oni ce "Pa pise iznad boksa da su patuljasti", da pise zato sto su pre tu bili zaista patuljasti i niko to nije maknuo.
A tada u smeni nije bila devojka koja je stvarno jedan super lik, i super prodavac koji zna sve da objasni, i koja ima kunice i zna sve o njima, i koja je mojoj prijateljici isto rekla da su ti isti jako veliki, mada su stvarno jakojakojako lepi...
Mene su pogledali kao neku ludacu i samo otisli... Sa izvinjenjem, ali mi smo ga vec kupili...

Sta ce biti sa tim zekom kada poraste neznam, ali su to bili ljudi srednjih godina sa decom tinejdzerima, koji sigurno imaju komp i zato sam namerno rekla za Zecove...
A da li ce doci ovde da procitaju, pa cisto sumnjam, jer su zaista delovali zauzeto svojim zivotima, i stavom koji su vec pokazali, nije ulivao nade...
Zato takvima kada kupe zeca treba dati jos u PC-u, brosuru ili CD. Sta god.
Postoji nacin da se to dogovori i sa uzgajivacima, jer ce se bar malo tako smanjiti postotak onih koji neznaju u sta se upustaju!!!
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » sub tra 25, 2009 18:46 pm

a mislim...tko hoće učiti pronaći će način...ne mora na forum, ali na webu ima dovoljno
nisu svi k'o mi :cool: evo moja prijateljica je dobila psa i jaaako se čudi što ga treba cijepiti, a ima i net i sve, bar o psima ima
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pero & Megi » ned tra 26, 2009 9:11 am

Dobra ideja! :bravo:
A Charlie,i jedna moja frendica dobila psa,pa se začudila zato što ga mora cijepiti i čipirati... :rolleyes:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » ned tra 26, 2009 10:11 am

Super ideja! :)

A svi oni koji su udomili naše peseke su ih mislili hraniti mlijekom,i ostalim..a čitala sam da psi,pogotovo štenci ne smiju mlijeko :blink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » pon tra 27, 2009 11:37 am

extra je ideja :thumbup:
ja sam na you tubu nasla snimke gde pokazuju kako da se zeka nauci na wc i sl.
evo linka:
http://www.youtube.com/watch?v=FCA8c9D4T4I
evo ga i snimak kako da se prisilno hrani:
http://www.youtube.com/watch?v=8l_dAMwh6Ng

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pudding » pon tra 27, 2009 11:39 am

te sam linkove i ja stavila u zanimljivosti ....poslušala sam savjet ovaj za wc...gajba nikad čišća :)

ps.pogledaje u videu zeku nogu :(
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » pon tra 27, 2009 11:46 am

:blushh: sad sam tek videla :blushh:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pudding » pon tra 27, 2009 11:55 am

aj neš ti :)

nego mi nije jasno što je zeku sa nogom.... kao da je paralizirana...
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Pero & Megi » pon tra 27, 2009 17:21 pm

Zeko kao da ima splay-leg... :hm:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la jolanda » pon tra 27, 2009 17:34 pm

da i meni.
a i na ovom snimku gde se hrani se ovde ne preporuchuje, nego u peshkir, pa krilo, pa malo na levu stranu glavu i sa strane da se daje..
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » pon tra 27, 2009 20:02 pm

joj kak mu to gura spricu i kakav je to polozaj :(

nasi ce biti bolji :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la jolanda » pon tra 27, 2009 20:17 pm