Tražimo nov dom za našeg Bonu

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Tražimo nov dom za našeg Bonu

PostPostao/la spaceman » pet stu 08, 2013 14:07 pm

Bok svima,

Naša Bona star je 2.5g, i živi sa nama skoro cijeli svoj vijek...on je pauljasti kunić i nevjerojatno je pametan i razigran!
Žena i ja živimo u malom stanu, uskoro čemo dobiti prinovu u obitelji, i zbog toga se nažalost moramo oprostiti sa Bonom.

Tako da poklanjamo malog boneka :(

Šta reči o njemu...ima svoju kučicu gdje svakodnevno slisti podosta sijena, malo peleta, povrča...u potpunosti je zdrav. tokom dana je zatvoren a kad dođemo s posla ga puštamo, jako voli boraviti na balkonu...nuždu obavlja uglavnom u svojem wc-u u kučici, tu i tamo mu se desi vani i to na određenom mjestu....kad se rastrči onda dođe i s nama "gleda tv" i ne mrda, maženje po nosu obožava ako treba i po sat-dva!

Bili bi jako sretni ako bi mogli naći nove dobre vlasnike koji će brižno udomiti Bonu....jer zbog bebe i dlakica u vrijeme linjanja smo primorani ga udomiti.

Također poklanjamo i kučicu.
slike slijede..
spaceman
Kunić
Kunić

Re: Tražimo nov dom za našeg Bonu

PostPostao/la zeko Simba » pet stu 08, 2013 15:34 pm

Kao prvo bi vas molila da stavite sliku, jer ovako oglas nije zanimljiv.
Ne mogu da ne kažem da prinova u obitelji nije razlog za odvajanje sa ljubimcem. Treba malo više pažnje oko svega, ali sve se to sredi usput. Naravno, svatko donosi svoje odluke, ali razmislite još jednom o tome :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la markiza » pet stu 08, 2013 21:43 pm

Pa ako je zekan dugo sa vama zar nije lepo da ostane do kraja a i kad beba poraste imace predivno drustvo :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » sub stu 09, 2013 1:46 am

ja kad budem rodila onda cu podjeliti sve svoje kuniće ,pse ,macke i ostale bestije! da mi slucajno nebi dlake isle na bebu....naravno i stan ce postati premali za sve nas!Svakako udomite kunića,nije to igracka već živo biće!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Bubica » sub stu 09, 2013 12:16 pm

Ne zelim nikog osudjivati, ali mislim da je u ovom slucaju zeki bolje da nadje dom iz kojeg ga nece izbaciti zbog ovako suludog razloga... :sad:
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la spaceman » ned stu 10, 2013 14:23 pm

Vidim da ima negativnih komentara sto je i ocekivano...al nama je trenutno najbitnije u zivotu toliko zeljeni bebac i svatko tko ima zekana za ljubimca zna da su dlakice posvuda u zraku i to nam ne smeta al kad dijete dode stvarno ne zelim da bebac udise dlakice...posto je mali i jednosobni stan, dlakice su ipak veliki problem!!
Volimo zivotinje ali cu svoje dijete uvijek staviti ispred bilo kojeg kucnog ljubimca!!!

slike slijede ;) i naravno da nam nije bila laka odluka...ali najlakse je nekog osudivat
spaceman
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » ned stu 10, 2013 16:45 pm

Kritika i osuda su dve razlicite stvari, mislim da vas niko nije osudjivao ali jesu upucene kritike :blush: Ja sam takodje trudna i svaki cas cekam da dodje beba, a ujedno pocinje mi i linjanje zeke. Ne gledam to kao strasnu stvar, ali ja i kad beba dodje cu isto kao i dosad svaki dan cistiti zeki kavez, samo sad naravno i jos vise, jer cu biti stalno kuci. Ranije dok smo radili i muz i ja zeko mi je bio sam kuci ali sad od kad sam ja na porodiljskom po celi dan sam sa mojim zekom. Naravno kad dodje beba da cu obaveze podeliti i imacu jedno vreme puno obaveza i oko bebe i oko zeke jer bas sada mu pocinje linjanje ali ja cu biti spremna i da zekinu sobu i kavez cistim u jednoj odeci a kad ulazim u bebinu sobu obucem drugu, jeste to na neki nacin obaveza ali zarad ljubavi mislim da covek je uvek spreman na sve. Inace kad me je pitala doktorka jel imam kucnih ljubimaca i kad sam rekla da je to zeko, ona mi je samo rekla ti za zekinu dlaku ne brini, nego se vise brini za svoju jer je covecija dlaka mnogo opasnija od zekine, jer kaze kako su ljudi uvek zabrinuti za dlake ljubimaca a nisu svesni koliko njihovih dlaka se provlaci kroz kucu i kako tek one mogu biti stetne i to mnogo vise nego kucnih ljubimaca i to mi je sve i reklo. Pitanje je samo koliko covek odrzava higijenu i koliko je spreman da to radi, ima ljudi koji i nemaju ljubimce pa opet im je higijena na nivou nule, ne mogu suditi o drugome kakvi su mu uslovi higijene u kuci ali ako stalno cistite mozete imati i ljubimca i bebu a ako ne cistite onda i bez ljubimca, ni beba nece imati osnovne higijenske uslove. Nemojte misliti da pokusavam da vas odgovorim od vase namere, jednostavno samo zelim da vam kazem da ne treba da strahujete toliko zbog bebice da biste se odrekli zeke :sad: :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » ned stu 10, 2013 17:46 pm

Spaceman, ja nemam decu pa necu nista reci... niti kritikovati ali sada imam drugaciji stav.
Ali ovo moram reci, komentar koji ti je ostavila Lilo ima svoju tezinu...To je zena koja ima troje dece, bebicu sa kojom u stomaku je pomagala okotiti svoje kunice, ima dva psa, nekoliko cincila i drugih zivotinja... Da ima kucu ali ovoliki zivotinjski svet u toj kuci sigurno isto tako siri dlake na sve strane.
Niste ni prvi ni jedini koji su napustili zivotinju nakon dolaska bebe, nije u tome problem, problem je zasto je uopste uzimati kada znate da ce jednog dana doci beba? Da vam premosti taj period da imate o kome brinuti? To je isto zivi stvor koji ima svoje osecaje ma kako izgledalo da nije.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la spaceman » ned stu 10, 2013 19:07 pm

Prihvacam kritiku i dobronamjerne savjete uvijek...ali ako netko zivi zivot pod svojim uvjetima i nacelima ne znaci da cu i ja tako zivjet ili da svi tako zivimo. Nas zeko kad se linja dlakica je doslovno po svemu, a da me netko pokusa uvjerit da je to ok za bebu nece ici! To je moje misljenje....Ako je moj prvi post na krivom forumu onda sorry svima...samo zelimo da zbrinemo naseg zeku u novi dobar dom.
spaceman
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » ned stu 10, 2013 23:16 pm

Pa ako je u vreme linjanja zaista dlaka vaseg ljubimca po svuda onda je to ono o cemu sam vam govorila, sve je do drzanja higijene, tako da ako je tako, ta dlaka je najopasnija za zeku jer moze dobiti zacep, posto zeke vole da njuskaju i lizu po svuda, onda je zaista bolje ga dati nekome ko ce mu vise cistiti i odrzavati higijenu na visem nivou. Zelim vam srecno udomljenje :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la spaceman » pon stu 11, 2013 11:54 am

Šta se našeg zeke tiće, do zaćepa je nemoguće da dođe jer ne živi u štali, nego u stanu koji se redovito čisti ( očito ste stvorili krivu percepciju čistoće našeg doma) i da nebude zabune zekan živi u fantastičnim uvjetima i zdrav je ko dren ...ali da dlakice lete po zraku...svi znaju da lete!!! i to ne mogu čistit...koliko ja vas shvačam vi bi da dok se zeko linja da bebu stavim na balkon pa da se zeko na miru odlinja..eh....možda jesmo malo paranoični ali da mi dijete dobije alergiju ili neznam šta zbog dlakica...
@Kilo
Nismo mi pred 2,5g. uzeli zeku, nego smo ga dobili na poklon i dan danas se brinemo o njemu brižno i pažljivo...ali smo sada odlučili da ga udomimo (o razlozima mi se već neda raspravljat) negdje gdje će barem takvu pažnju dobivat...a s namjerom da na ovom forumu ima takvih ljudi ;)
spaceman
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon stu 11, 2013 12:59 pm

Zahvalite se tim pametnim ljudima koji su nekome s vasim stavom poklonili zivotinju..dijete ce vam vjerojatno i dobiti alergiju od sterilnih uvjeta ..strasno..nadam se da ce zako brzo naci dom..i samo jedna napomena - zacep nema nikakve veze s cistocom stana :lud:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la spaceman » pon stu 11, 2013 14:36 pm

"dijete ce vam vjerojatno i dobiti alergiju od sterilnih uvjeta ..strasno..nadam se da ce zako brzo naci dom..i samo jedna napomena - zacep nema nikakve veze s cistocom stana :lud:"

Napomena- btw. začep s čistoćom stana nisam ja uspoređivao, to si s kolegicom prodiskutiraj...a što se sterilnih uvjeta tiće to je samo u tvojoj imaginarnoj mašti....pošto ne razumiješ što znači redovito čišćenje. Ali bitno da znaš biti "pametan"!

Zeko će se prilagodit novom domu kao što se prilagodio i našem domu i svaki drugi zeko nekom drugom domu...to što ga mi udomljujemo ne znači da smo loši i beščutni ljudi...sigurno će mu biti teško, jer mu je isto tako bilo teško kad su ga odvojili od majke i braće u leglu...ne bojim se ja za njega, u dobrim rukama i njemu će biti dobro...a meni je to najbitinije!
spaceman
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » pon stu 11, 2013 15:02 pm

Spaceman, ok, ukoliko ste dobilil zeku, tacnije, ljubimac vam je nametnut, onda razumem donekle udomljavanje. Zzato nije pametno poklanjati zivotinje. Ljudi ovde preburno reaguju na odricanje od ljubimca zbog bebe, jer puno njih uzima ljubimce koje potom odbacuje kad beba dodje, sto moras priznati nije u redu jer se na sve mora racunati pri takvom jednom koraku.
Zeka ce se sigurno navici na nove uslove, samo je problem naci dobre nove udomitelje. Puno je zekana na usvajanju.

Sto se tice zacepa markiza i altan su u pravu, zacep nema veze sa tim sto pises. Mislila je reci da se zekani cesto zacepe u linjanju ako se redovno ne cetkaju. Oni su jako ciste zivotinje, stalno se timare i tako pojedu vecu kolicinu dlake koju kao recimo macke ne mogu izbaciti i tako dodje do zacepa koji za njih moze biti fatalan. To nije bilo u kontekstu stana, mislim da ni ti nisi lepo procitao sto je napisano.

Osim toga, ja imam astmu a zivim sa dva zeca u spavacoj sobi. Ako se zeke dobro ocetkaju za vreme linjanja, koje traje par dana tri, cetiri puta godisnje, nece se imati problem sa letenjem dlaka po stanu. Moji roditelji to takodje ne znaju jer su u godinama, pa njihov zekan takodje predstavlja hodajucu sejalicu dlaka dok ja ne dodjem i ocetkam ga.

Uvek imate ljude koji to rade profesinalno pa se cak ni vi ne morate oko toga brinuti.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pon stu 11, 2013 19:19 pm

Ja sam rekla da bi zeko dobio zacep ukoliko je tako, sto je spaceman opisao u vreme linjanja. Napisao je da su dlake po svuda, ako sedite skrstenih ruku i ne cetkate zekice i pustite da zaista dlaka ima po svuda onda naravno da moze zeko dobiti zacep. I moj se zeko linja ali za to vreme dlake nisu po svuda, jeste da lete i spadaju ali zato postoji usisivac i stalno cetkanje zeke da se sto vise dlake pokupi, meni u vreme linjanja ne lete dlake po kuci niti ih ima po svuda zato sto idem za zekom i cistim sto vise mogu, cim vidim da je mozda negde ima odma to cistim i sklanjam, i njegov kavez se usisava svaki dan i cisti tako da sprecavam maksimalno da zeko dodje u iskusenje da mozda ako lizne dno svog kaveza ili neki od tepiha ne polize i snop svojih dlaka sto bi svakako bilo opasno za njega. Eto na to sam mislila :zmirko:
markiza
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan