Kunić i čiuvava-kako ih upoznati?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Kunić i čiuvava-kako ih upoznati?

PostPostao/la Anby » pon pro 12, 2011 15:10 pm

Za Bozic idemo kod roditelja i sestra koja ce doci ima čiuvavu staru 2-3 godine... Anđa je već imala kontakt sa njim i nije ga bas dozivila (osim sto je on pokusavao svako malo je zajahati-ona ga pogleda, trpi ga dva-tri puta i onda se sakrije tamo gdje je on nemoze dobaviti)...ali Toby nije imao doticaja s njim nikako...

bit ćemo svi skupa 2-3 dana, i nemogu zeke nikome ostaviti (a i nezelim), pogotov zato sto je Bozic i svi ce biti zaokupljeni necim...

Strah me da se Toby neisprepada jer čiuvava ima dosta jak karakter, kad mu nije po volji laje i reži... Prvi put kad se sreo sa Anđom počeo je lajati, Anđa ga je samo pogledala-odmjerila i legla spavat...bas ga nije dozivila nikako, vise kao dosadnu pridoslicu u kucu... :D

Jel imao netko sličnih situacija? kako da ih upoznam i da provedemo svi skupa bozic normalno, bez trauma...?

citala sam da pse i kunice treba postupno upoznavati, ali mi tog vremena nemamo... a kad mi zeke dodju kod mame nema ni kaveza gdje bi se mogli zavuci i slicno... ona im dopusti da borave gdje zele i rade sta hoce... sve je to divno i krasno ali sad ce tu biti i jedan jako radoznao pas...

najvise se bojim za Tobija, za Anđu mi je lako... inace sestra je zabrinuta za psa radi Anđe jer je Anđa duplo veća od čiuvave :D
Anby
Super Zek
Super Zek

Re: Kunić i čiuvava-kako ih upoznati?

PostPostao/la altan » pon pro 12, 2011 21:06 pm

teško je predpostavit kako ce Toby reagirat, ali mogao bi biti strasno uplasen pogotovo jer su mali psi prilicno vokalni..ne znam kako je civava odgojena tako da tesko da se moze ovako preko neta nes pametno savjetovat..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » pon pro 12, 2011 21:47 pm

Ciuvava je ok psic, ono "laje al ne grize"- to je andja odmah shvatila tako da se andja pravi kao da ga i nema u sobi... samo me malo strah za Tobija... nesto susne u stanu-on se odmah da u trk... nebi volila da jadnik strepi od njega, mada cemo po danu biti svi skupa, a po noci ce ciuvava biti u jednoj sobi, a njih dvoje u dnevnom boravku, gdje inace i budu kad odemo u trogir... al opet, mislila sam ako je netko bio u nekoj slicnoj ili istoj situaciji, da napise sta je najbolje napraviti...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » uto pro 13, 2011 15:07 pm

et, kaže Magy da je Toby prije imao kontakt sa bernardincem i rotvajlerom, i da je bio vise znatizeljan nego preplasen, tako da se nadam da ce ovaj Bozic super proci, zasada mi je laknulo :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » čet pro 15, 2011 8:39 am

ne rotvajlerom već zlatnim retriverom :cool: i bio je znatiželjan al je on bio meni u krilu, s bernardincem se upoznao dok je ovaj bio na lajni a retriver je slobodno šetao oko mene i njuškao ga

e sad neznam koliko je čivava odgojena ali i u slučaju da se Toby prepadne dok zalaje možeš joj uvijek reć tiho i otić ga smirit, jedino što nakon toga sumnjam da će htjet bit u istoj prostoriji
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » čet pro 15, 2011 15:55 pm

rotvajler-retriver ;D mozak nula :D

ma necu ja Tobija ispustat iz ruka pri prvom kontaktu :nowink: ... a buduci da ce Andja bit slobodna, a poznajuci svoju sestru (otkad je vidjela kakve zube ima andja) ona nece ispustati Jangu iz ruka ;D

dragi kaze: "sta se treses, vidit ces kad ih Anđa sve postroji" ;D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Marta » čet pro 15, 2011 16:03 pm

mislim da je tvoj čovek u pravu :wink:
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Fiffy » čet pro 15, 2011 16:43 pm

ne znam koliko ti je "pametno" da drzis Toby-a u rukama, jer kolike su sanse da ces ti bas u tom momentu biti potpuno smirena? mislim da su jako male, a opce je poznata cinjenica da zivotinje osjecaju nas strah. ja bih npr drzala civavu na lajni a zvekani neka budu slobodni. Toby ako se bude bojao(kao moj Fiffy npr) dace petama vjetra i onda znas da ih za vrijeme Bozica trebas drzati u razlicitim sobama, ako ne, sigurna sam da ce ju pokusati onjuskati ili sta vec..no to je samo moje misljenje. :zeko1:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Marija123 » čet pro 15, 2011 18:01 pm

Držite psa i zečeve odvojene,anđa i toby u jednoj sobi,čiuvava u drugoj,jer nikad dosta opreza.al-samo moje mišljenje.
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » čet pro 15, 2011 19:15 pm

Marija123 je napisao/la:Držite psa i zečeve odvojene,anđa i toby u jednoj sobi,čiuvava u drugoj,jer nikad dosta opreza.al-samo moje mišljenje.

Slazem se..pogotovo jer nema potreba da se upoznaje s psom kojeg ce vidjet samo tad..nes drugo da nabavljas psa..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » pet pro 16, 2011 13:03 pm

ma razmisljala sam i o tome, al opet jedino mjesto gdje bi mogli biti andja i tobi su dnevni boravak...sobe za njih nedolaze u obzir jer su krcate stvarima a kaveza nema da ih mogu zatvorit, a da jadnog psa drzimo samog u sobi dva dana-isto nema smisla... pogotovo sto je takav da ako ga se zaboravi na deset minuta počne plakati! nevjerojatno nesto, prosli put kad sam bila kod mame (bez zeka) slucajno je usao za mnom u wc kada sam izlazila i zatvorila ja vrata, a poslije kad ga je sestra nasla-sav je bio u suzama jadnicak... nekako bi volila da svi skupa budemo za Bozic...

kazem opet, Anđa ga uopće nedozivljava, prije bih rekla da se on bojao nje :D

ma morat cu smisliti nesto... vjerojatno cu znati sta napraviti kad budem dole... :blush:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Vlatka » čet pro 22, 2011 14:38 pm

Ja ti imam zekana, muškog starog oko 5 godina, prije 4 godine nabavili smo čiuvavu i prije 3 godine macu. Vjeruj mi nema boljeg drušva od njih, nateravaju se, igraju, trče po stanu ko luđaci. I zajedno leže kad s eumore, svaki na svom kraju tepiha. Stvarno nikad nisu došli u situaciju da bi netko nekoga napao. Odlični su skupa.

Ne vjerujem da bi bilo problema, možda jedino da je neka divlja čiuvava.
Ma vidjet ćeš. Sretno
Vlatka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Cule » čet pro 22, 2011 17:34 pm

Anby je napisao/la:
dragi kaze: "sta se treses, vidit ces kad ih Anđa sve postroji" ;D

A cuj, ovo ti je ziva istina.. :wink:
Andja kraljica.. :zeko3:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » čet pro 22, 2011 18:31 pm

Vlatka je napisao/la:Ja ti imam zekana, muškog starog oko 5 godina, prije 4 godine nabavili smo čiuvavu i prije 3 godine macu. Vjeruj mi nema boljeg drušva od njih, nateravaju se, igraju, trče po stanu ko luđaci. I zajedno leže kad s eumore, svaki na svom kraju tepiha. Stvarno nikad nisu došli u situaciju da bi netko nekoga napao. Odlični su skupa.

Ne vjerujem da bi bilo problema, možda jedino da je neka divlja čiuvava.
Ma vidjet ćeš. Sretno

a kako vam je proteklo upoznavanje? Jel se zeko prestrasio kad je ciuvava lajala? Toga je mene zapravo strah... da se Toby neistraumatizira i eto belaja...

a i nije bas da ce se vidjeti samo jednom... sestru i nisam vidjela skoro dvije godine bas zbog kucnih ljubimaca... svako malo ona moze doc do mene, ali uvijek su "problem" zivotinje jer se uvijek na dugo i siroko raspravlja o tome kako ce oni reagirati jedno na drugo... mogla je sad biti kod mene mjesec dana, ali nije dosla nijednom radi njih...

Cule: da, andja je stvarno posebna, nema kod nje problema, ona to rijesi po kratkom postupku, ka da nije zec :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ja i moj zec » pet pro 23, 2011 14:22 pm

moja se druzi s sarplanincem :D
upoznali smo ih dok su jos bili mali pa je proteklo lako,a za tvoju situaciju neznam,ja ih nebi ni upoznavala al opet kako ti kazes glupo je da neko od njih culi sam u sobi
Lili

13 god.
ja i moj zec
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan