Problemi...

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Problemi...

PostPostao/la Charlie » uto svi 07, 2013 21:28 pm

lilylily je napisao/la:Stavila sam joj bocu s toplom vodom da ju grije po trbuhu, al ona to odmah sa šapama i glavom izgura i makne :)

ne treba joj to, čim trči i jede znači da je ok :)
grijanje je potrebno nakon većih operacija i kad su slabi
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la lilylily » sri svi 08, 2013 8:05 am

Dobro jutro svima
Moja Lilika je opet ona stara! juri po stanu, pleše, jede, kaka, pije, sve, sve sve, sama! :) :) :)
Nismo nikakvu hranu na špricu trebali davat, odmah je sama počela sa sijenom, a jutros je jela i svoj cuni complete čak 6 komada, što nije u zadnjih 6 dana sve skupa toliko :)
Neizmjerno sam sretna što postoji forum, na kojem sam mogla sve proučiti, i primijetiti na njoj što ne štima, i tako smo je ,usudila bi se reći, spasili!
Hvala svima , šaljemo vam puno pusa :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:

P.S. Nikada ne čekajte da se stanje samo od sebe popravi, jer neće, moze se samo pogoršati! Uvijek to imajte na pameti!
lilylily
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sri svi 08, 2013 8:30 am

Super :) bas mi je drago :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la lilylily » ned svi 12, 2013 17:27 pm

Evo da se malo javimo :)
Oporavak još traje, do četvrtka smo išli na injekcije, i usput je dobila još i 2. injekciju iverktina, ima nešto sitno peruti pa da i to riješimo.... nego, papa puno sijena, dam joj nešto i suhe hrane, kuglice su ogromne, samo , jedan problem, jako crne i vlazne... dajem joj jednom dnevno pro digest, i sab simplex koliko uspijem uvaliti... Što bi još trebalo, ili ako nešto pogrešno radim, recite da ispravim, pa da se napokon skroz vratimo u normalu :)
lilylily
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » ned svi 12, 2013 21:20 pm

probaj Rodikolan ili Linex
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la lilylily » uto svi 28, 2013 21:36 pm

Dobra večer :)
Baš kad pomislim da se situacija popravila, danas mi vrag ne da mira i promatram ju malo duze i čini mi se da smo opet u istom problemu...
Ovih dana zbog nemogućeg linjanja, tu i tamo pojede komadiće ananasa, preventive radi, jer su kuglice uvijek na broju, al bilo ih je par na lančiću i par sitnijih, i kako koji dan tamnijih, pa kad već ananasa imam, dala sam joj da pojede. Od korekcije kutnjaka tj oporavka nakon korekcije jela je praktički samo sijeno, jako malo suhe hrane, i jako malo povrća. Sijena je zbilja jela više nego ikad. Vidim od jučer malo slabije, a danas još slabije, al isto ga jede. I sad, maloprije, legnem pored nje u dnevnom boravku i tako se njuškamo i mazimo, škripi zubićima, i odjednom se digne, pa se uređuje, pa mene njuši, i odjednom tako počne mljackat s jezikom, doslovce ga cijelog isplazi van i kao da se čisti. i tako nekih pola minute. Odmah pomislim da se film ponavlja.
Sad me niš ne moze smirit i ne znam kako ću zaspat, al ja ujutro opet idem u Bubu, iako joj je u četvrtak Saša pogledao zube, na moju molbu, i rekao da je sve savršeno u redu.
Drzite nam fige! :zeko3: :zeko3:
lilylily
Zečić
Zečić

PostPostao/la lilylily » pet svi 31, 2013 10:17 am

Evo novosti :)

Bili smo u srijedu ujutro u Bubi, pregledao ju je dr.Ljolje. Ovaj put je samo jedan zub problematičan, ali ne toliko ko zadnji put kad je nastao kaos, začep i svi popratni problemi. Doktor nam je predlozio da kupimo neku novu hranu, CUNIPIC VETLINE RABBIT DENTAL. Evo što piše na deklaraciji: Potpuna hrana za kućne ljubimce, za kuniće. Posebno je namijenjena zivotinjama koje imaju stomatološke tegobe. Spravljena je od livadnog sijena i bilja poznatog po pozitivnom djelovanju koje pomaze zaustaviti patološke procese u usnoj šupljini i na zubima zivotinje. Biljke koje se koriste imaju veliki pozitivni utjecaj na zube, te ubrzavaju pravilno trošenje kutnjaka. Odličan okus i sastav ove hrane utječe na bolji apetit i unos hrane vašeg ljubimca. Time se izbjegavaju probavni problemi i bolesti usne šupljine. Sastav: livadno sijeno, pšenično brašno, lucerka, kriške ploda jabuke, list maslačaka, preslica, zrno ječma, lješnjak, stabljika maline, petrovac, cvijet maslačka, list maline. omega -3 i omega-6 masne kiseline. Analitički sastav: bjelančevine 11,8%, sadrzaj masti 2,8%, sirovi pepeo 3,2%, sirova vlakna 18,20%, vlaga 11,6%.

E sad moji dojmovi. Kao što sam napisala u prethodnom postu, Lili je zadnji dana ( do srijede) slabije jela, prebirala po sijenu, kuglice se smanjile itd. Davala sam joj ananas svaki dan, po par komadića svakih par sati, i mislim da je to probavu odrzavalo. U srijedu ujutro prije nego smo išli u Bubu čak nije htjela ni sijeno ni cuni complete i mislila sam evo nas opet u problemima. A opet smo išli na put... Nakon pregleda smo krenuli na put, u transporteru sam joj čak ubacila malo te hrane, i jela je, inače nikad ne jede kad se vozi. Došli smo u Zadar, sjurila se u svoj kutak, i kad se odljutila, došla u kavez, i navalila na tu hranu. Moj dojam je da ta hrana zbilja poboljšava apetit. Unutra su neki sitni valjčići, slični cuni pro , jednako tvrdi, ali maleni, a ostatak je sve sušeno bilje. Ponudila sam joj i lucibela mašnice, i sijeno byf:) i domaće sijeno od lilo,i cuni complete i sve je jela ko da sutra ne postoji:) kuglice su se do danas povećale, raspolozena je, pleše, i dalje jedemo ananas i evo , za sad, moj prijedlog svima koji imaju kuniće sa ovakvim problemima, da probaju s ovom hranom :)
E da, u srijedu navečer je nekako i jela sijeno, al samo na lijevu stranu, gdje je zub u redu. Danas zgrabi hrpu sijena i jede na obe strane normalno. :zeko3: :zeko3:
lilylily
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » pet svi 31, 2013 19:57 pm

Odlično!!! :zeko3: :zeko3:
Drago mi je da je malecka ok.
Vidjela sam tu hr.anu u svim mogućim pet centima, samo nisam znala jel ok, treba još malo pronjušlati :P
wildflower
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan