Junior hrana/hranjenje

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Junior hrana/hranjenje

PostPostao/la Puffy » sub stu 24, 2007 13:35 pm

Zanima me-meni je netko reko, ne znam da li je to točno da bi bilo poželjno da kunić jede junior hranu do navršene god dana, jel to istina? Premda u pet shopovima ih hrane onom za odrasle :blink: :lud: I rekla mi je veterinarka da ga hranim 2 puta dnevno, kada da mu počinjem davati 1 obrok? :blush: :spava:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: Junior hrana/hranjenje

PostPostao/la Zeka » sub stu 24, 2007 18:14 pm

Puffy je napisao/la:Zanima me-meni je netko reko, ne znam da li je to točno da bi bilo poželjno da kunić jede junior hranu do navršene god dana, jel to istina? Premda u pet shopovima ih hrane onom za odrasle :blink: :lud: I rekla mi je veterinarka da ga hranim 2 puta dnevno, kada da mu počinjem davati 1 obrok? :blush: :spava:

kao bebac bilo bi pozeljno da papa junior, al ne mora do 1g, tj to nije strogo odredeno...nece mu nista biti ako prekines malo prije il poslije....to sto rade u pet sopovima je prica za sebe i na to se ne obaziri.... sto se tice kolicinski, ja sam svojima uvijek davala 2 puta na da, i tu i tamo ubacila poslastice (al ne kao bebacima)... i dan danas ima dajem dva puta na dan papati i nis im ne fali...jedu kolko su gladni, ne pojedu sve odma tak da bar meni to nije problem...i ofkors, sijeno 0-24....
Zeka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sub stu 24, 2007 19:02 pm

Ne do godine, nego do 6 mjeseci
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » sub stu 24, 2007 20:00 pm

Bebe do tri mjeseca papaju suhu hranu u recimo neograničenim količinama. To ne znači da ih se tovi, nego kada popapaju sve i kada pitaju još, slobodno im se da još malo. Nakon toga se krene polako ograničavati količina. Do šestog mjeseca im se daje junior i postupno se prelazi na hranu za odrasle tako da im se u junior hranu umješa malo hrane za odrasle i onda polako povećava količina hrane za odrasle u odnosu na junior hranu. Do pet mjeseci im se daje isključivo suha hrana uz obavezno neograničenu količinu sijena i svježe vode. Nakon pet mjeseci im se polako počinje davati svježa hrana čiji popis možeš naći na forumu
Sretno :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » ned stu 25, 2007 18:03 pm

je, tako smo i mi x 6 radili :)
salatica

PostPostao/la Puffy » pon stu 26, 2007 10:46 am

Kužim ja to sve samo što on nije baš oduševljen sa junior hranom, kad sam ga kupila dan dva je jeo cuni crispy, pa sam mu kupia junior i neće pol toga jest, a ovu za odrasle obožava i sve pojede, a ne da mu uvijek iste stvari ostanu u zdijelici. Baš sam isprobavala, kak 1 dio neće jesti na kraju vreće mu je ostalo upravo to što svaki put odbaci i jednu večer sam mu samo to stavila u zdjelicu i nije ništa pojeo, pa sam mu nakon sat vremena otvorila novo pakiranje i stavila svega, pa je ko luđak jeo i naravno ostavio ono što ne voli, prevrnuo zdjelicu tak da gazdaica mora još i skupljati za njim :ljut: :lud:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiara » pon stu 26, 2007 10:56 am

slika
Ja sam svoje hranila i hranim ih ovom hranom, to mi je tako preporučeno,ali sam im to počela davati od nekih 3 mj., do tada su jeli junior, i ovu obožavaju, i ne kanim je mijenjati, ima štapića ali ne previše(a ne vole to)i onda to dobe i sve pojedu, pa čak i štapiće što mrze,i obrok dobivaju ujutro,navečer i u međuvremeno neku krišku jabuke,ali ne stalno.
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la DUDU » pon stu 26, 2007 20:24 pm

:blink: :blink: :blink: :blink: sad ste me malo...

moji stalno imaju hranu na raspolaganju jel to sad neki problem???
VOLIM SAMO DINAMO, ALKOHOL I ŽENE I NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE... (a mrzim hajduk i torcidu)
DUDU
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la salatica » pon stu 26, 2007 20:40 pm

a stari su...?

Puffy, niti jedan bebač nije oduševljen kompletnim sastavom, obično ostavljaju ono što je ujedno i najzdravije za njih
no konkurencija čini čuda, pa kad su 2 nad jednom zdjelicom - ona ostane nakon obroka gotovo sterilno čista ;D

trebaš mu malo odlučnije pokazati da nema novog nadopunjavanja zdjelice, dok sav sadržaj pristojno ne počisti i ubrzo ćeš samu sebe proglasiti osobom kamenog srca (a otegotna okolnost je i kad ti netko sa strane to spominje svakih 5 minuta :D ), no bar ćeš biti sigurna da je pojeo i "zdrave" dijelove hrane
salatica

PostPostao/la zekica_poopy » pon stu 26, 2007 20:40 pm

pa kad budu stariji - iznad 6mj daj im jednom na dan, dalje samo sijeno i svjeze, inace ce se udebelit pogotovo ak su dva u pitanju :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan