UDRUGA: Udomljava je umiljat decko UDOMLJEN

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: UDRUGA: Udomljava je umiljat decko - UDOMLJEN :-)

PostPostao/la Lady Stardust » ned ožu 13, 2011 23:15 pm

bilo bi u redu da se bar javite vlasnici koja ceka poziv i misli da je zeko udomljen
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Re: UDRUGA: Udomljava je umiljat decko

PostPostao/la maja19922 » uto ožu 15, 2011 22:29 pm

dali udruga vrši i prjevoz zekana do odredišta
maja19922
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sri ožu 16, 2011 7:59 am

To se uvijek pokušamo dogovoriti sa neki tko ide na toj relaciji. Mi kao Udruga nemamo mogućnosti za prijevoz jer nemamo ni vozilo, sve se bazira na dobroj volji ljudi
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la maja19922 » sri ožu 16, 2011 14:02 pm

ja bi ga uzela al nemam mogučnost doč po njega pa vas zato pitam
maja19922
Kunić
Kunić

PostPostao/la martina » sri ožu 16, 2011 22:33 pm

ehh i ja bi ga rado uzela ali nazalost...
vrlo tesko je organizovati prevoz na toliku daljinu... :sad: :hm:
R.I.P. Slatkica :(
Lijepo spavaj najdraze moje...puno te volim...
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sri ožu 23, 2011 9:55 am

što je s ovim malcem na kraju? jel našao kakav potencijalni dom? joj meni uvijek padaju ludosti na pamet kad vidim neko neželjeno stvorenje :( ali me strah zbog Lole koja sad gušta bez onog svog tiranina (šalim se fkors, on prasac uživa sad kod moxe), da joj ne oduzmem to zadovoljstvo i gnjavim ju s novim upoznavanjem. s druge strane ona ozdravljuje, ima veliku gajbu (preveliku samo za nju), a i onda bi udruzi ostala njegova oprema pa bi tako i njima pomogli. ja sad dobivam svježe povrće iz vrta, domaće sijeno, maslačak koji raste u mom voćnjaku... joj. meni je grozno što je ona ostala bez društva, iako su se sami razdvojili. a tu je i kastracija, udruga nam je već dovoljno pomogla, a opet ne bih da ju neki napaljenko napastuje sad. ma ne znam, samo razmišljam naglas... ako ima tko kakav savjet nek puca...
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » sri ožu 23, 2011 15:19 pm

Nisam znala da si ih razdvojila
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » sri ožu 23, 2011 15:28 pm

pisala sam već par puta sve faze koje smo prolazili, od tučnjave, Loline šepave noge nakon toga, njenog drhtanja, pa apscesa, pa probnog Duškovog odvajanja u predsoblje kad bih ga puštala unutra svakih par dana da vidim reakciju i Lolinog tjeranja njega iz kaveza, naganjanja i tučnjave... moxa i ja smo se cijelo vrijeme dopisivale, pitale Lady što da radimo, probali ih ponovo upoznavati... kad smo došli vetu prvi dan rekao je da je Lola pothranjena i da mora više jesti (davala sam im stvarno puno hrane, što suhe što svježe), cimerica je svjedočila Duškovom otimanju hrane i tome kako prvo nju miče od zdjelice (cimericu je i ugrizao prilično duboko kad je davala Loli hranu), pojede sve i onda tek navali na svoje, a ja ih ne mogu cijelo vrijeme smirivati, odvajati, hraniti odvojeno i slično, stvarno smo pokušali... otkad je otišao njemu je super, planduje, a Lola je počela ozdravljivati, plesati, maziti se, spavati na krevetu... da ne pričam da jede kao izgladnjeno dijete. ne želim spamati ovu temu, samo ne želim da ispadne da sam joj ja nešto oduzela jer ja bih bila presretna da imam još jednog zeca i udomila sam ih s najboljom voljom kao par.

nadam se da će ovaj dečko brzo naći nekoga, predivan je.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » sri ožu 23, 2011 15:34 pm

Ma znam da si napravila najbolje moguće :) nisam mislila ništa loše, znam da je bilo problema oko svega, ali nisam znala za ovaj zadnji korak. Očito su zadovoljniji ovako. Tko zna što je njega spopalo. Bitno je da su sada sretni :)

Prijedlog:
Ako razmišljaš o drugom zekanu, možda bi bilo dobro da uzmeš ovoga na privremeno udomljavanje (ako imaš uvjete), pa ako se slože super, a ako ne onda zekan putuje stalnom udomitelju :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » sri ožu 23, 2011 15:41 pm

zeko Simba je napisao/la:Ma znam da si napravila najbolje moguće :) nisam mislila ništa loše, znam da je bilo problema oko svega, ali nisam znala za ovaj zadnji korak. Očito su zadovoljniji ovako. Tko zna što je njega spopalo. Bitno je da su sada sretni :)

Prijedlog:
Ako razmišljaš o drugom zekanu, možda bi bilo dobro da uzmeš ovoga na privremeno udomljavanje (ako imaš uvjete), pa ako se slože super, a ako ne onda zekan putuje stalnom udomitelju :)

Hvala Simba na razumijevanju :zeko3: ma napisala sam i radi drugih, iako je meni jedino bitno da su oni sretni i zadovoljni oboje, a jesu. da Duško nije imao kud, ostao bi kod mene, makar mu nabavila još jednu gajbu i bio u drugoj sobi, kod cimerice ili kod mojih doma.

vidiš, ideja sa privremenim udomljavanjem je super... samo opet sad molim za savjet: pošto je Lola dosta toga prošla i malo je plaha iako je u duši šefica, kako bi prihvatila nekastriranog dečka? ja bih mu rado platila kastraciju, od udruge ne očekujem još i to povrh svega što su za nas učinili.. ali dok prođe tih 6 tjedana, malac će se načekati. :zeko4: ja bih ga mogla uzeti pa čuvati tih 6 tjedana i lagano puštati Loli da vidimo kako bi išlo... kao privremeni udomitelj i eventualno stalni.

i bilo bi mi jako bitno da kad će ići na kastraciju da se obavi jedan generalni pregled, od šugaraca, buha, zubeka, da li ima kakve kronične probleme i slično, jer ne bih htjela da Loli nešto prenese, a ni ja mu ne mogu trenutno priuštiti neko liječenje skuplje od ovog što se podrazumijeva - noktići, njega, hrana, maltica i slično... kužite me... ako se što dogodi dogodi se, moj je zeko, ali npr. ne bih da mi dođe s nekim problemom kao Lola koja je došla s buhicama, zagnojenim očnim kanalom i iskrivljenim zubekom pa se i dan danas liječimo. ako ima neki takav veći problem, bolje da ga uzme netko tko će mu to moći priuštiti, a ja ću rado sudjelovati preko udruge
Zadnja izmjena: ars; sri ožu 23, 2011 17:52 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » sri ožu 23, 2011 17:47 pm

eto konzultirala sam se sa gorom polovicom (:P), jako smo zainteresirani za tog malca, istih je boja kao Lola, možda su si suđeni... i nitko ga neće (tu me kupio, nevoljeni su mi tiha patnja :(), kao što je i Lola bila siroče... pa javite ako bi se dalo organizirati kastracija, taj pregled (pogotovo pregled) i probno upoznavanje, jer ne smijem riskirati s Lolom sad više neke bolesti, da nemam nju uzela bih ga pa kud puklo.
dalje, pristajem mu biti i probni udomitelj dok mu se ne nađe stalni i za slučaj da s Lolom ne upali ljubav, samo će malo teže bit preko ljeta, al valjda ćemo mu naći nekoga do tad (ma valjda se budu zavoljeli, nije valjda Lola takva pehistica :hm: ) Ma budemo nešto smislili.

Ja mu svakako platim kastraciju jer pretpostavljam da bi ju nekom drugom ionako platila udruga, pa ćemo time i njima olakšat stvari.

ako ćemo mu ostat samo probni udomitelji onda će mi trebati i gajbica, al ako se zaljube, gajba i stvari idu udruzi čim i ako se smjeste u Lolinu vilu.

samo nek on prođe taj pregled prvo, valjda me kužite zašto se bojim, Lolu je stvarno zaredalo pa ne bih htjela opet tako nešto.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » sri ožu 23, 2011 18:58 pm

Ovako, budući da si za sada privremeni udomitelj mislim da ne moraš ti plaćati kastraciju. Stvar je u tome da bi ga trebalo preuzeti i odvesti ga na kastraciju, a naravno nakon toga i odnjegovati. Ne znam da li bi to vi mogli ili ćemo nekoga zamoliti za tu uslugu. Gajbicu ti ja mogu posuditi dok se situacija ne iskristalizira :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » sri ožu 23, 2011 19:08 pm

Imaš pm. Kastraciju ja mogu dogovoriti već u petak pošto sam u Bubi, ali nemam ga mogućnosti preuzeti jer sam uglavnom bez auta osim tih dva dana tjedno kad ide Lola na terapiju, nije moj auto nažalost...

A fejs oglas kaže da on ide sa svojom gajbicom, pa možda nećeš morati ni nositi iz Rijeke. Samo bi trebalo pitati nekoga tko je neposredno u dodiru sa zekom. Članovi udruge, bivši vlasnici..?
Zadnja izmjena: ars; sri ožu 23, 2011 19:17 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Marta » sri ožu 23, 2011 19:17 pm

super! ovako deluju kao savršen par (kao Bekamovi :P ) baš su sličnih boja! ti sad bolje poznaješ svoju zekanu i ona tebe, imaš više iskustva,međusobnog poverenja, ma želim vam da to bude Ok!!!
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » sri ožu 23, 2011 19:20 pm

Jelde? Bekemići haha. Joj, kod mene uvijek neke komplikacije, a samo im hoću najbolje... oni koje nije briga uglavnom dobiju neke nezahtjevne životinje koje same sebi maltene kuhaju ručak, a moji svi razmaženi, te se vole te se razvode, ccc... znaju da će netko sve to sredit :) hvala!

Već sam mu smislila i ime - Roflo. Pa ako ostane s Lolom bit će kao dva smajlića (lol, rofl) :blush: Miš zaslužuje bar da ima ime, ne vidim da se igdje spominje.
ars
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan