Čišćenje gajbe

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la anabi5 » čet sij 17, 2008 10:08 am

Tajcy, tebi s obzirom na stanje je pametno izbjegavati bilo kakva isparavanja kemikalija. Pa ako i probate solnu, neka mužić to radi! :dragonn-ccc-e:
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Tajcy » čet sij 17, 2008 10:12 am

anabi5 je napisao/la:Tajcy, tebi s obzirom na stanje je pametno izbjegavati bilo kakva isparavanja kemikalija. Pa ako i probate solnu, neka mužić to radi! :dragonn-ccc-e:

Naravno,to cu njemu uvalit :DDDD
Mislila sam si da bi bilo bolje sa solnom,a opet me zanima jel se s vremenom vidi kakva razlika na plastici?
slikaslika
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » ned pro 21, 2008 2:05 am

Do sad sam sve Grgine stvari (osim zdjelice ponekad u običnom deterdžentu za suđe ili u suđerici :D ) prala sa univerzalnim sredstvom za čišćenje (LOC od Amway-a ili super 10) a danas sa solnom kiselim i iznenadila sam se kako je sve u ternu otišlo...mama mi je rekla dobro da i dno nije otišlo :D :D

kamenac na pojilici čistim sa alkoholinim octom

jedno pitanje: koliko često perete wc, gajbe i zdjelice?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kunić Leopold » ned pro 21, 2008 9:27 am

Charlie je napisao/la:jedno pitanje: koliko često perete wc, gajbe i zdjelice?

Kolko bi se to trebalo prat? Ja pojilicu isperem si dan kad mu dajem vode, al nisam primjetio kamenac il neki miris... gajbu još nisam baš prao (pod vodom) je ga imam 5 tjedana, a stelju mu mijenjam svaka 4 il 5 dana; u zadnje vrijeme jednom tjedno. A wc... maknem mu mokro hoblovinje, i malo s krpicom poperem. Ak se popiša van wc-a, uzmem ocat i malo isperem da ne bi na to počeo pišat...
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ina » ned pro 21, 2008 10:52 am

Charlie je napisao/la:Do sad sam sve Grgine stvari (osim zdjelice ponekad u običnom deterdžentu za suđe ili u suđerici :D ) prala sa univerzalnim sredstvom za čišćenje (LOC od Amway-a ili super 10) a danas sa solnom kiselim i iznenadila sam se kako je sve u ternu otišlo...mama mi je rekla dobro da i dno nije otišlo :D :D

kamenac na pojilici čistim sa alkoholinim octom

jedno pitanje: koliko često perete wc, gajbe i zdjelice?

Svaki dan sve nabrojano
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anek » ned pro 21, 2008 11:45 am

Ja perem svaka 3 dana. A ako je zdjelica bas zmazana (recimo sljepljena od banane) onda operem taj cas.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » ned pro 21, 2008 11:56 am

Pojilica svaki čas dobije kamenac..iako kada im mjenjam vodu ju operem..tako da moram svaka 2-3 mj kupovati novu jer se ne da oprati...i uvijek kupim istu..možda je problm u pojilici :D
Wc svaki dan...a ovako kavez dva puta tjedno ili jdnom...ali to rjeđe...
A posudu za hranu jedino kada se zakelje mrvice...ili kada čistim komplet kavez..
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la siga » ned pro 21, 2008 14:26 pm

anabi5 je napisao/la:Probali smo ocat! Jako sam zadovoljna. Oni baš i nisu, ali... ja sam veća! ;D

;D ;D ;D ;D ;D
I nama je ocat ispao najbolji! To smo tu na forumu pokupili ideju. Kupi se onaj veliki od 3l u Getrou. Jeftino i efikasno..
Pojilicu, zdjelicu, wc je bolje svaki dan, ne uzme puno vremena. Mi gajbe sada moramo skoro svaki dan, ali kad su zeke normalni i idu na wc-ić onda je dovoljno dva puta tjedno. U kadu pod tuš.
Ako ima netko dobru ideju za lakše pranje tepiha? S tim se svakodnevno mučim :krpa:. Pomoć!! :lud:
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Monique » ned pro 21, 2008 14:38 pm

Ja cijeli kavez i WC očistim svaki dan, jer Pancho voli razbacivati sijeno po kavezu (pa ga zgura u kućicu jer gospodin neće jesti to što mu je palo na pod), a stelje nema jer to isto zgura u kutove i kućicu, pa smo skužili da je njemu sasvim dobro i kad nema stelje (ali smo mu ispod kaveza stavili debeli tepih da mu grije dno kaveza).
Prilično je uredan što se tiče WC-a, iako često na nogicama donese kuglice i piljevinu izvan njega.
A što se tiče pojilice (vidim da imate problema s kamencem), mi imamo veliku pojilicu i redovno mijenjamo vodu, i pritom operemo pojilicu, ali nikad nismo imali probleme s kamencom. Zašto? Tajna je u tome da smo Pancha naučili da pije pročišćenu, a ne vodovodnu vodu (pretpostavljam da vi svojima dajete vodu iz slavine). Mi imamo filter i uvijek smo mu davali pročišćenu vodu, pa je sada naučen na nju i neće piti niti jednu drugu (pokušali smo mu promijeniti vodu, jer kad je npr. u vrtu mu ne možemo davati čistu vodu ako ožedni, ali neće). Sve u svemu, pročišćena voda nema kamenca, tako da mi nemamo problema s njim.
Eh da također pije i onu kupovnu čistu vodu za piće.
zeko po imenu Pancho :)
-------
The Soul always knows.
-------
prvi dan ljeta '95.
Monique
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kira i Lina » pon pro 22, 2008 15:58 pm

ja kaveze cistim jedanput tjedno, za podlogu koristim drvene palete, a cistim alkoholnim octom, uzela sam praznu dozu s spricom i napravim omjr pola hladne vode i pola alkoholnog octa, stavim kavez u kadu, naspricam i za kojih 2-3 minute uzmem cetku i lagano izribam (ocat otopi sve pa ne treba jako ribati) zatim istusiram cijeli kavez toplom vodom dva put i nema nikakvog mirisa, sve blista i sjaji se a ne bojim se da su stetne kemikalije.

pojilicu i zdjelicu za hranu svaka 2-3 dana kad mijenjam vodu/hranu naspricam octom i dobro isperem time mi se nikad ne nakupi previse kamenca da bi trebala ribati nekim jacim sredstvom, a buduci da zecovi odmah navale piti vodu znam da mi ne smrdi ocat.

wc otprilike ista stvar samo svaki dan.

koliko sam skuzila kad se ispere u toploj vodi miris octa skroz nestane.

a otkad prakticiram pranje kaveza octom totalno sam odusevljena pa i sve u stanu perem octom pa i stan blista, jedino u zadnje vrijeme ne jedem salatu s alhoholnim octom :D
Kira i Lina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Klio » uto pro 23, 2008 0:42 am

Kavez, wc, i sve okolo cistim svaki dan. I nema puno posla zato sto je Krcko prilicno uredan i na wc ide samo u posudicu za to i nigde drugo, ali zato seno voli da izvlaci iz senilice i razbaca po dnu kaveza i to moram da cistim svaki dan. A to seno, iako sveze i cisto, nema sansi da ce da jede.
Bas kada ima dosta urina, prilikom menjanja peska, alkoholom natopim wc i onda ga dobro operem.
Kavez svaki dan ocistim i prebrisem vlaznim maramicama, tako da do sada nije bilo potrebe da ga cesto celog perem (samo dva puta od letos), i par puta sam alkoholom prebrisala dno, ostavim da izvetri i sve je ok.
Ovo cudoviste voli da spava sa zabijenim nosom u wc pa mi nije jasno da li je bas sasvim normalan.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekapeka » uto pro 23, 2008 9:23 am

Svaka čast ljudima koji mogu da čiste kavez jednom nedeljno jer je to u našem slučaju nemoguće. Moj zeka napravi haos u kavezu za 24h. Seno je na sve strane, kuglice na bezbroj svuda pa i u kućici, čak sam jedno jutro našla i mokraću u kućici što do sada nije radio ili radila više ni ja nisam sigurna u ništa. Postao je nemoguć. Čak se i češljanje pretvorilo u nemoguću misiju jer je počeo da kidiše i na četku i da je grize :ljut: . Upravo me je jutros ugrizao za nogu dok sam ga češljala i ja ne znam više šta da radim. Svi mi govore da će ovo nenormalno ponašanje da prođe posle kastracije ali ja više iz dana u dan sve manje verujem i u to čudo. Kavezu ne smem da priđem :nowink: ni u kom slučaju jer je to samooooooooo njegovo i ničije više. Ćerka može da radi svašta sa njim, a ja sam crna ovca u porodici i hoće da me izbace napolje, očigledno :belj: .
Interesuje me da li neko od vas uspe nešto da čisti metlom ili briše krpom dok je zeka napolju? I to je kod nas nemoguća misija jer su mu metla i krpa najveći neprijatelji na koje se zatrčava sa 2m udaljenosti.
Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.

Obavezno posetite: www.limundo.com/ref/bani
zekapeka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pero & Megi » uto pro 23, 2008 11:39 am

zekapeka je napisao/la:Svaka čast ljudima koji mogu da čiste kavez jednom nedeljno jer je to u našem slučaju nemoguće. Interesuje me da li neko od vas uspe nešto da čisti metlom ili briše krpom dok je zeka napolju? I to je kod nas nemoguća misija jer su mu metla i krpa najveći neprijatelji na koje se zatrčava sa 2m udaljenosti.

Hehe,i kod nas je isti slučaj... ;D ;D ;D Svaki dan se moraju čistiti kavezi...
A metla i krpa su najveći neprijatelji... :ljut: :dragonn-ccc-e: ;D ;D
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dina » pet sij 02, 2009 20:13 pm

WC svaki dan, nekad i cesce
zavisi koliko ga smrad posecuje

ceo kavez mislim da nisam cistila dva meseca, nema potrebe
a i ako zecu nesto smeta, piljevina koja je ispala iz WCa ili dlake, on to gurne u cosak, pa ja skupim.

na dva mesta gde spava u kavezu nema nista, ni komad hrane, nista... skroz ocisti, ne znam kako, a nije ni bitno.

a kad mu cistim on pobegne u kucicu i pusti me da radim.

ceo kavez cistim u periodu linjanja njegovog, zbog dlaka, tad ga izvadim iz kaveza i poklopim ga sa gornjim delom kaveza (sa resetkom) da mi ne smeta, a donji deo kaveza, plasticno korito prevrnem preko terase i istresem lepo (zato to radim nocu) :blush: i onda operem u kadi, osusim i vratim zeca. Ceo proces traje oko 20minuta.

i da... ne mogu da verujem da mu ne smeta usisivac... cak i u kavezu :huh:

jedino sto ne voli je kad naspricam neko dezinfekciono sredstvo za zecije WCove, pre nego sto stavim cistu piljevinu... bas se onako trgne... mozda sam ga nekoliko puta poprskala sa tim pa mu se nije svidelo i stvorio mu se uslovni refleks.
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ju-ju » sub sij 03, 2009 10:25 am

pozdrav
ljudi moji meni naprosto dođe da ovom mom Ju-juu dodijelim kakvu nagradu za izuzetnu higijenu i ljubaznost ;D
u kavezu ima pvc-wc (opisala sam, slikala i preporučila već) i isključivo tu obavlja nuždu. to operem tokom dana kada god nađem vremena (1-2 minute), ima drvenu kućicu u kojoj voli boraviti i spavati, kavez je drveni + metalna žica i ništa mu ne smeta i ništa ne uništava.ima nekoliko sedmica kako nije upiškio van svog wc, prostirka mu je platnena, posuda za hranu pravougaona plitka i ne dira je.sijeno mu dajem češće u manjim količinama pa nema šta razbacivati.vodu pije iz pojilice (običnu, najobičniju vodu iz slavine) a svaki dan mu dajem svježu.nema nikakvih promjena na stolici tj. ako su kuglice sitnije i suhe dobije mrkvu i sve se reguliše.
jako je jednostavan i zahvalan.oduševi se svježom travom.
volim ga najviše na svijetu.
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan