Škripanje zubićima

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Škripanje zubićima

PostPostao/la lactor » čet ožu 27, 2008 1:30 am

ej, možda me se sjećate...prije godinu dana, liri, sad sam se konačno uspjela odlučit na novog zeku..ima 8 tjedana, i sad, užasno sam paranoična i skužila sam da često škripi zubićima, kad se mazi, u biti više to gledam kao predenje mačke, al liri nije imala taj običaj.. sad, jel i vaši zekani to rade, il se trebam stvarno zabrinut? :huh:
lactor
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » čet ožu 27, 2008 1:35 am

Uživa :) mislim da je premali da sa 8 tjedana ima problema sa kutnjacima, ali svakako prati...neka od početka jede puno sijena. Drago mi je da imaš novog zeku, pošalji slikice
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la lactor » čet ožu 27, 2008 1:46 am

;D a znam da je to znak dentalnih problema, zato me kopkalo...sve mi ga je žao, stalno ga pregledavam, već mu je i oko suzilo, i slinio je..a u biti je samo još nespretan i sav se smoči dok pije vodu, il se igra sa pojilicom :) a slikice, budem, budem!!
lactor
Kunić
Kunić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » čet ožu 27, 2008 11:04 am

moj debeli skripi zubicima cesto. uvijek kad ga netko mazi, ali i kad sam lezi u dnevnom mozete vidjeti da trlja zubice jedan od drugi.

jel moguce da to radi zbog onog razmaka medu sjekuticima ili je moguce da ima problema i sa kutnjacima? :sad:

nisam znala da to predstavlja dentalni problem :sad: :sad:
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ina » čet ožu 27, 2008 11:23 am

Škripanje zubima može značiti da zeku nešto boli, ali vjerujem da se radi o iskazivanju užitka ako nema nikakvih drugih simptoma.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » čet ožu 27, 2008 11:28 am

ako je slinio i oko mu suzi, znači da ga nešto boli, jer nije normalno da slini :sad:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ja i moj debeli zec » čet ožu 27, 2008 11:45 am

nije slinio ali zna se desiti da mi zaspi tako da stavi glavu na moju nogu i onda zna ostati mokri krugic - ja sam mislila da je to od one zljezde na bradi ili da se jednostavno toliko opusti pa mu slina iscuri (desava se i ljudima pa zato).

inace je suh cijelo vrijeme, ali sam jucer primjetila jednu do dvije dlakice mokre u blizini oka isla sam gledati okeca izgledaju normalno. danas je sve suho. (lako moguce da je to od vode bilo mokro, ponekad zaspi tako da se prilijepi za pojilicu pa bude poslije glavica mokra)

pa nije moguce da ga nesto boli. jucer je bio sav razigran, trcao ko lud i zecoplesovi su bili i podizali smo se na zadnje nogice i penjali po kaucu i gnjavili ljude po kuci prateci ih i svasta smo i zlocesto radili... :sad:

ako ga boli nesto sta se nebi vidjelo po ponasanju, mislim ne bi bio tako veseli, ili? :sad: :sad:
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » čet ožu 27, 2008 11:48 am

lactor je napisao/la:;D a znam da je to znak dentalnih problema, zato me kopkalo...sve mi ga je žao, stalno ga pregledavam, već mu je i oko suzilo, i slinio je..a u biti je samo još nespretan i sav se smoči dok pije vodu, il se igra sa pojilicom :) a slikice, budem, budem!!

mislila sma na lactora, jer j enapisao da zeko slini :sad:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ja i moj debeli zec » čet ožu 27, 2008 12:02 pm

ahaaaaaa, nemoj me plasiti tako. oces da srcani dobijem. :belj:

sram te bilo :D ;D

kaze lactor u istom postu da je to zato sto se smoci jer je nespretan dok vodu pije. jel on sad slini ili ne? :blink:
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » čet ožu 27, 2008 12:55 pm

slinenje i skrgutanje jesu simptomi problema sa zubima ali to je jos maaali zeko nemre to tako rano krenut tako da ne brini

skrguce jer mu pase :)

da ga boli i skrguce bio bi jako pokunjen miran, ma vjerujte mi kad bude tako nesto skuzit cete sigurno...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la TENK » čet ožu 27, 2008 13:07 pm

Kiara je napisao/la:
lactor je napisao/la:;D a znam da je to znak dentalnih problema, zato me kopkalo...sve mi ga je žao, stalno ga pregledavam, već mu je i oko suzilo, i slinio je..a u biti je samo još nespretan i sav se smoči dok pije vodu, il se igra sa pojilicom :) a slikice, budem, budem!!

mislila sma na lactora, jer j enapisao da zeko slini :sad:

napisao/la je da mu/joj se cinilo da slini koliko je paranoicna. da se zeko samo uvaljao u pojilicu. pazljivije citaj kiaric, ljudove nam prepadas ;D ;D
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiara » čet ožu 27, 2008 13:11 pm

ali je napisao da mu je i oko VEĆ suzilo i slinio, a n emože se to desiti samo od pojilice, ali dobro možda sma ja samo neš krivo shavtila :/
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » čet ožu 27, 2008 15:27 pm

Kod problema sa kutnjacima skoro neprestanu premeću s ustima
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la lactor » čet ožu 27, 2008 17:08 pm

evo me da razjasnim :) ma sve je ok, ne slini, kažem da sam se prepala jer sam paranoična.. a da mu se stvarno to sve izdogađalo, vjerojatno bi pisala u zdravstvenim raspravama, tj bila bi i do vet..

a ovo sa zubićima me mučilo jer sam dosta čitala o tim problemima s kutnjacima, i svjesna sam tog da je još premali, al morao mi je netko to potvrdit :wink:

i da, ja sam žensko, a maleni je dečkić :)
lactor
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » čet ožu 27, 2008 17:58 pm

oprosti,sada znamo da si cura, a zeko dečko :)

p.s.možeš njegove slikice staviti u moj zeko :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan