Novi zeka :)

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Re: Novi zeka :)

PostPostao/la Cokaa » uto lis 29, 2013 13:45 pm

da,učestalo je onako u nešto crno se lepi dlaka,a govanca normalno izlaze
plašim se da nije problem, sa nekim unutrašnjim organima
Cokaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la Cokaa » pon pro 16, 2013 17:02 pm

Nije nas dugo bilo,a nema ni vas :)
Mi smo kupili novi kavez,ali ja bih vise volela da zeka bude na slodobu,ali ne znam kako to da uradim i organizujem..
Sta mislite o kavezu,i bukvalno mestu za piljevinu?
Posto pravi okolo djubre,i to izlazi iz kavezaja sam ogradila kutijom.

http://s30.postimg.org/f7skppy01/1mqcs.jpg
http://s29.postimg.org/k6vpez1p3/1mqdv.jpg
http://s13.postimg.org/5mvlbcj9z/1mqd_R.jpg
http://s29.postimg.org/q6o1wdbvb/1mqe8.jpg
http://s9.postimg.org/41gqfriq7/1mqe_E.jpg

Zeka je inace konacno musko i zove se Vaske.Dajte jos predloga za igracke i sta mislite da bi trebalo da se doda.
Pozz
Cokaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » pon pro 16, 2013 17:57 pm

Isuse!!

Taj kavez mu je puno premali. Minimalno bi trebao biti 100*60 cm. Ovo je čisti horor još ovako ograđen kutijom.

Zašto mu uopće stavljati piljevinu? To nije dobro za njih, rađe mu stavi prostirku od pelene ili pusti kavez čist, bez ičega pa ti neće biti ničega vani.

Zeko bi trebao i imati wc negdje u kutu, kao i pojilicu i padelicu s hranom.

Nadam se da ti je ovo privremeni kavez a i bilo bi super da se otvara sa strane ili od naprijet jer ovako ako se otvara na krovu zeko se može ozlijediti skačući.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Cokaa » pon pro 16, 2013 20:47 pm

jeste privremeni,ne razumem,koju prostirku?
Pokusavala sam sa nekim WC-ima ali on to sklanja..ne znam sta da radim..pojilica je gore ,sa strane kaveza i on tako pije i ne prosipa.
Sto se tice hrane,ne znam,jedino mu stavim dole cinijicu ali on to prospe..
Cokaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » uto pro 17, 2013 0:10 am

Drago mi je da mu je to privremeni :)

Ne znam kako se zove ta prostirka kod vas. Ima je za kupit u pet centrima, to su pelene koje se stave ispod ljubimaca. Ima raznih veličina.

No ne moraš mu staviti ništa na dno, bit će mu ok.
Šta nema kutnih wca za kupiti? Oni imaju kukicu na vrhu i zakače se za kavez, trokutasti su.
Probaj mu onda staviti wc za mačke, to većina nas ima, samo bilo bi dobro da ima veći kavez za taj wc.

A što se tiče padelice probaj mu stavit keramičku, one su malo teže i bolje je održavat higihenu ili ga hrani van kaveza.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Cokaa » uto pro 17, 2013 12:22 pm

Koliko kostaj ute pelene,kak ose stavljaju?Da li se oseca miris mokrace?One se stavlajju u taj WC?
On inace,kao sto mozete videti po slikama,vrsi nuzdu samo na jednom mestu,ali kad ga pustim van kaveza,posle nekih 20ak min. krene a pusta govanca i cim pocne onako da kopa,znam da ce se upiskiti..sta da radim?
Hranim ga senom i paletamamali mu to dajem kad ogladni..mogu li nekako da ga naviknem kada i koliko puta da ga hranim i trebam li jos nesto dodati u ishranu?
Obicno skace na moj krevet i tamo legne,sta to mzoe da znaci? :)
Koje igrackice u kavez da mu stavim?
Hvala svima,i ukljucite se vi malo iskusniji :blush:
Cokaa
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » sri pro 18, 2013 22:22 pm

Ajoj bas je premali kavez :omg: stvarno mu to moras pod hitno promeniti pa on tu jadnicko ne moze ni da poskoci nijednom :sad:
zeko je preslatki :zeko3: :zeko3: :zeko3: Dok ne nabavis veci kavez ti vidi da ti bude pusten sto vise da ima prostora, ajde kad mu nabavis veci kavez postavi mu ovde na forumu temu pa stavljaj njegove slikice da ga gledamo :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sri pro 18, 2013 23:01 pm

Kao prvo Cokaa ne pise ti od kuda si tako da ti tesko mozemo pomoci oko toga koliko sta kosta i gdje se sta moze nabaviti..
Ono na u desnom dijelu na slici..ona mala metalna pregradica u kavezu..e to ti je za sijeno a ne za wc..jel se ona moze pomaknuti? jer ovako zauzima previse mjesta..
Wc moras nabaviti..macji/ kutni/ neku plitku vecu posudicu..bilo šta..kao "punjenje" za wc najbolji je drveni pelet..e sad, buduci da ne znam odakle si, onda ti ne mogu rec gdje da ga kupis..
Ne znam ni koliko je kunic star tako da ti ne mogu savjetovati kako da ga hranis..
..inace sve ovo vec pise na forumu..treba se samo malo potrudi i proucit..ima i prehrena i kako hranit, i o wc-u i kavezima i pleteima i igrackama..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan