POMOĆ ZAČEP! ODBIJA HRANU

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: POMOĆ ZAČEP! ODBIJA HRANU

PostPostao/la freda » pet kol 23, 2013 22:47 pm

pozdrav,
citala sam i citala o začepu i prezivjeli smo jedan vec ali veceras se stanje mom Wigliju jako pogorsalo pa ako imate ikakav savjet slobodno recite.
wigli ima 7 godina i bio je na skracivanju zubica u srijedu. dva dana prije toga i poslije operacije ga hranimo critical care-om, dajemo probiotik, rodikolan i prolife. medjutim on od jucer odbija jesti, doslovce pljuje critical care pa je hranjenje dosta dugotrajno, ali na kraju ipak pojede. primjetili smo da su kakice male ali da ih ima, dok se odjednom nije poceo jako napinjati i da skoro pa nista ne izlazi.
odreagirali smo brzo, dali mu parafin, pa poslije sok od ananasa, pa ugljen redom sve medjutim nema pomaka. od 8 sati mu masiramo trbuscic ali on je jako lose. ne moze samostalno drzati glavu. svakih sat vremena izadju dvije, tri kuglice nekad jako male a nekad vece i mekane.
smijem li mu dati jesti opet? i kako da se izborimo do jutra, onda cemo kod veterinara?
freda
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » pet kol 23, 2013 22:56 pm

Od 8 ujutro ili 20 navečer?
Definitivno ga nastavljati hraniti, sab simpleks kapi kupiti humanoj ljekarni, to su kapi za bebe. Dobro će mu doći protiv nadimanja.

Od kuda ste? Svi vetovi imaju broj za hitnoću, zovite ih odmah neka vas prime večeras.
Nadam se da će miško biti dobro, sretno.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la freda » sub kol 24, 2013 0:49 am

nazalost wigli nam je uginuo, isli smo i kod veterinara, ali nije izdrzao uginuo je na putu...

neizmjerno te volimo sretan put wigli...
freda
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » sub kol 24, 2013 12:05 pm

Žao mi je :(
Mišić maleni :(
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la vini » sub kol 24, 2013 15:11 pm

:zekoo4: :zekoo4:
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la markiza » sub kol 24, 2013 22:08 pm

Jadan mali zeko :sad: jako mi je zao :cry: :cry: :cry:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Alita » pon kol 26, 2013 11:55 am

Trebam samo savjet; ukratko, jučer dok sam mazila Kina, osjetila sam da ima tvrdu kuglu u trbuhu. Veličine veće pikule. On se jučer i danas ponaša najnormalnije, papa, trči okolo, ide se maziti. E sad, to je bilo navečer , i jučet je i kugličario i sve. Uhvatila me panika, pa sam ga masirala par sati, danas ujutro je dobio ananas, sab simplex, komadić kruške,još masaže, ali nije bilo kuglica. Nakon posla ga vozim u bubu; a ono što me zanima je - bi li njemu bio manji stres ako povezem i Neli sa nama, ili da nju ostavimo doma?

Da ne bi mislili da bih ju bez razloga vodila, otkad sam ju udomila nije bila na.pregledu, a htjela bih joj kutnjake provjeriti; ali nije hitno. A bilo bi im možda lakse skupa?
Alita
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la vini » pon kol 26, 2013 12:49 pm

Povedi ih oboje, biti će im manji stres.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la markiza » pon kol 26, 2013 13:53 pm

I javi kako je Kino? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Alita » pon kol 26, 2013 21:19 pm

Da...nažalost nije začep.
Ono što sam napipala je njegov bubreg, koji je veći nego je normalno, i ne radi najbolje. Tj., oba su takva, jedan više, jedan manje.
Da nisam napipala, ne bi nikako mogli znati da nešto ne valja dok mu funkcija bubrega ne bi bila toliko slaba da sve otkaže.
Tomislav je odmah napipao da nešto ne valja i napravio ultrazvuk, dao malo infuzije, a sutra idemo vaditi krv da vidimo koliko zapravo bubrezi rade. I možda ostaje sutra na infuziji. Još uvijek se nadam da stanje nije kritično i da će još sve biti u redu :(

U međuvremenu se i probava pokrenula, tako da je nešto kugličario, vidjet ću kakav će mu biti apetit, imam sad i cc i sve ako teba (hvala ancice).
Eto, izgleda da imam kroničnog bubrežnog bolesnika.
Idem ga maziti. :sad:
Cijelo vrijeme je normalan inače, popodne je mirovao, sad kako je došao doma radi svoje runde po stanu.
Ne znam treba li post seliti u drugi topik ili nešto; budući da znam sad što je, neću tu više postati, a nema mi smisla novu temu otvarati sad... Buba moja.
Alita
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la wildflower » pon kol 26, 2013 23:30 pm

A ribica malena :(
Držim fige da to uspijete nekako srediti.

Slobodno otvori zasebnu temu, nikad ne znaš kada će nekome se dogoditi slična situacija.
Dobro je da se zna kako postupiti u novonastaloj situaciji.
wildflower
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan