Zeko od 6 tjedana-pitanja u vezi prehrane

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Zeko od 6 tjedana-pitanja u vezi prehrane

PostPostao/la zekoslav123 » sri tra 27, 2011 8:05 am

Ova moja prijateljica kojoj su se okotili zekici pocela dijeliti zeke...govorila sam joj da je to prerano ali sam poslje skuzila da nje uopce nije briga...rekla sam joj da moga ostavi dok ja ne dodjem..bila sam doma za uskrs i jucer sam otisla u split,jer su mi predavanja vec pocela..ona ih danas vec pocinje dijeliti i neznam hoce li muffy (njihova mama) poludjeti kada ona "proslijedi" ova dva danas..a moja susjeda,koja ce takodjer uzeti jednog malisana ,pita ako mozete reci treba li mu ona davati mlijeko na bocu i hoce li mali prezivjeti..jer ga ona nemoze drzati u kuci,ali ce ga drzati vani u prilicno dobrom kavezu.. :blink: molim vas da sto prije odgovorite..
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

Re: Zeko od 6 tjedana-pitanja u vezi prehrane

PostPostao/la zekoslav123 » sri tra 27, 2011 9:05 am

Molim vas odgovorite nemogu jos dugo stati na komp,moram na predavanje,pa ako vam nije problem.jer bih ja odmah susjedu nazvala i odgovorila bih joj,ona nezna bi li mu davala na bocu kozje mlijeko ili bi li mu uopce davala mlijeko,jeli to uopce potrebno sada?
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Fiffy » sri tra 27, 2011 9:48 am

ja ne razumijem tu tvoju prijateljicu..zasto odvaja zeke tako rano ako ih zecica jos uvijek treba hraniti..pa ne hrani ih ona nego zecica, ne sjede joj na glavi!!! reci toj djevojci da shvati da su to zivoti u pitanju, ne razumijem kako neko moze biti tako okrutan prema bebama ako vec voli svoju zezicu..sta je to, neki monstrum??

nisam sigurna to za mlijeko, necu da pametujem jer nemam znanje o tom, bolje znaju forumasi koji su imali legla...znam da sam negdje citala da je zecije mlijeko tesko zamijenit, ali da su neki korisili kozije mlijeko? to ne znam... potrazi po forumu, nadam se da ces naci nesto, ili bar da ce ti neko dati savjet...

uf, kako bi tu curu za kosu vukla... fuuujj
Zadnja izmjena: Fiffy; sri tra 27, 2011 10:10 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sri tra 27, 2011 10:06 am

Mlijeko ne!!! zecevi ne piju mlijeko,moze mu samo nastetit time. svasta boze...sve bi se rijesilo da je mali ostao sa mamom dovoljno dugo...neka pametna prijateljica rjesava probleme prerano odvojengo zeca.prestrasno sta ljudi rade,razumijem kad netko nezna ali kad zna i ide namjerno radit stetu zivom bicu.....biser zivi.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekili » sri tra 27, 2011 12:45 pm

si uputila tu svoju prijateljicu u prehranu kunica?
takoder i za tebe su ovdje sve informacije..potrebno je 10ak minuta da se ovo procita:S

http://zecovi.net/prehrana/Prehrana.html

http://zecovi.net/bebe/Parenje-trudnoca-kunica.htm
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » sri tra 27, 2011 14:05 pm

Pa nek ih djeli..vi ih nemojte jos uzet..recite joj da cete ih uzet kad za to bude vrijeme..uostalom mozes joj rec i da je zakonom zabranjeno i kaznjivo zeke odvojat od mame ako nisu navrsili 2 mjeseca..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la siga » sri tra 27, 2011 15:33 pm

Koliki su oni sada? Mislim da je ta priča već neko vrijeme i da oni sada već papaju suhu hranu i sijeno.
Neka im novi vlasnici kupe kvalitetno.

Pošto ste prijateljice, a ako sam dobro shvatila, živite u manjem mjestu.. Onda ću pretpostaviti da znaš i ostale koji žele bebu kunića. Potrudi se, kontaktiraj ih, objasni da će im kunići možda brzo uginuti ako ne ostanu uz mamu dovoljno dugo.
Nemoj tu pričati o svojoj zabrinutosti ako je nama sve jasno. Moraš objasniti njima. Prijateljice ste? Ako ste dobre prijateljice onda joj možeš objasniti da nije pametna za neke stvari. A i kada te ta susjeda pitala za savjet.. nemoj tu pitati što da daje nego joj odmah reci da ga ne smije još uzeti. Ja tu ne vidim problem..
Viči ženo, imaj samopouzdanja. Još im napomeni i da su kunići uredniji ako su dovoljno dugo uz mamu.
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekoslav123 » čet tra 28, 2011 7:34 am

ja nemogu nista puno tu napraviti,trenutno nisam kod kuce,na faxu sam.susjedi sam rekla da ga jos ne uzima,a to u vezi prehrane cu im svima dati da procitaju..moj jos stoji u nje i ne namjeravam ga jos uzimati...a ta moja "prijateljica" nikad nije bila meni bas najbolja..ja sam davno rekla da je ona cudna i sada mi je pocela ici na zivce ponajvise zbog ovoga,,,da sam kod kuce mogla bih nesto napraviti,ali ovako,jako malo..
..sto se tice sijena,u nas ima domaceg a i u tih novih vlasnika..nisam dobo obavjestena komu sve idu zekici,ali sada radim na tome da doznam..najradje bih je ubila,e da sam bar jos u imotskom.. :ljut:
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekoslav123 » čet tra 28, 2011 8:43 am

Evo jedna slikica od Mrkve kada je dosla u mene..bilo joj je 9 tjedana i stvarno je bila prava maza..trazila sam po laptopu nesto za fax pa sam nasla ovu sliku... http://img195.imageshack.us/i/malamrkva.jpg/

da je bar moja "prijateljica" pametna pa da ih dijeli ovakve,a ne kao male miseke..sva sreca da cu doci u subotu,jer imam jednu krizmu,gdje sam kuma,pa cu naci vremena da porazgovaram s njom,sto ce biti tesko,jer je ona uzasno tvrdoglava i cudna.. :lud:
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan