
Potrebno vam je: seno, dve banane, pola šolje mrvljenog matičnjaka, jedna jabuka, dve supene kašike lana.
Postupak: Seno iseći na što sitnije delove i dodatno usitniti u mlinu za kafu. Bananu i jabuku ispasirati i pomesati sa matičnjakom, dodati seno i lan, sve dobro izmešati dok se ne sjedini. U koliko smesa bude isuvise retka dodati jos sena.
Oblikovati smesu pomoću modlica za kolače, ili ručno. Staviti na papir za pečenje i sušiti na radijatoru 48 sati. Takodje je moguće i sušenje u rerni na 100 stepeni, rernu ne zatvarati u potpunosti kako bi vazduh mogao da cirkuliše.
Veoma je važno da proverite da li je unutrašnjost keksića podjednako suva kao spoljašnjost pre nego keksić pomerite sa radijatora odnosno rerne.Ovu poslasticu kunic moze pojesti pola u sedam dana zbog velike kolicine secera
A vi mozete eksperimentisati i naci svoju svrsenu kombinaciju

Drugi recept je zekočips!
Sušeno voće i povrće je takodje fenomenalna poslastica za sve kuniće. Najlakše je sušiti na radijatoru preko zime, minimum 12 sati. Komade jabuke, kruške, šargarepe, celera, komoreča... iseći veoma tanko i poredjati na radijator. Sušiti dok ne postane sasvim hrskavo, kao čips.
Servirati jednom nedeljno u malim količinama.
Nadam se da sam pomogla!
.gif)
