ja ti sijena nemam...tj. mi svi to zovemo sijeno,al sijeno je prvi otkos trave u pravilu visok i do metar.to moji kunići slabo jedu ili ni ne prismrde! iza toga ide otkos otave i ako je godina dobra i otavica! neki ljudi ne kose sijeno vec redovitom košnjom dobivaju nekoliko otkosa otave(al rijetko tko to radi)takvo sijeno otave je itekako odlićno!Otavić pak je divan otkos,za moj ukus malo premekan ponekad al ovisi isto tako o vremenu.Koristim gaza prehranu bebica i ženki u laktaciji!Otava i otavić su "sijena" koja bi trebala biti ćim zelenije boje,sa pokojom žutom dužom vlati(ne pretjerano),trebala bi sadržavati livadno bilje(trputac,maslačak,ljekovito samoniklo bilje).Postoji naravno i razlika između DTS-a-sijane djetelinsko travne smjese i prirodnog samoniklog travnjaka.Osobno preferiram prirodni travnjak(zbog raznolikosti i ljekovitog bilja.DTS mi je malo ujednacen ,tj dosadan....u cijeloj kombinaciji vrte se tri,cetiri biljke a to me užasno na kupovna najlon sijena podsjeca(ima i onih od jedne jedine trave-plavi ljulj= i to mi je koma!Nije dobro patiti da je otava premekana,potrebna je koja kruca trava,zato zeke i imaju zube!

Odgovorno tvrdim da se sijeno skladišti na zraku tj.propuhu u većim kolićinama a u manjim u obavezno papirnim ,kartonskim ili platnenim vrećicama.Friško otkošeno sijeno mora odležati-on radi kuha!takvo pak se nesmije niti pakirati u ništa bar jedan mjesec!Fino domaće sijeno ima ljepi miris,rastresito je ,krcka i pucka rstima,drobi se!Da ne zaboravim....sijena djetelina nisu za ishranu pat.kunića.Tako dakle djetelina u sijenu može biti u tragovima,pokoja!nikako nije dobro davati ćistu suhu djetelinu-lucernu,glavaticu-trecakiju!postoje trenuci kao što je dojenje mladunaca kada to kunice smiju jesti ali za sve ostale vrijedi da je svaka djetelina mali udio u prehrani kunića-višak Ca!Sto se slika tiće ići ću do susjeda slikat ti sijeno i slikat ću svoju otavu!nadam se da me nebu susedova
.gif)
,nedaj bože njenog muža srest

!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex