Dobra-losa suva hrana

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Dobra-losa suva hrana

PostPostao/la Pahuljica_Ri » ned stu 04, 2012 14:12 pm

Ona sjena od 1 kg u pvc vrećicama su parfumirana, puna zemlje, i nema niti jedne jedine biljkice unutra. Ja imam doma jednu vreću, što sam prije kupila dok nisam znala i to sjeno mi smrdi. Ovo u kartonskim vrećicama predivno miriši i izgleda i zeke ga jedu. Naravno, tko ima domaće, drugo mu ne treba. :wink:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Masha » ned stu 04, 2012 17:38 pm

ovo sijeno u papirnatoj vrecici je stvarno skupo ali ima i onu "zdravu" zelenu boju i fino mirisi a i stvarno ima svakakvog bilja i izgleda kvalitetno a ne ovo kaj sam neki dan uzela, pa to je sama trava obicna i neku cudnu boju ima?!? :zeko10:

Pogledat cu oglasnik(hvala), nije mi palo na pamet, niti sam znala da ljudi to prodaju tak.
U Zg-u sam, imam prijevoz tak da ak nije bas ne znam kak daleko nije problem jer ovak svako malo 30 kn za pol kile je stvarno skupo al ak ne nađem nista dugo onda cu nastaviti to kupovati jer ne mislim joj davati to lose sijeno.
Masha
Zečić
Zečić

PostPostao/la Masha » čet stu 08, 2012 7:26 am

Nasla sam u velikoj gorica tj okolica imaju 15 kg bale 1kn/1kg
Sam me muci jel to sijeno ok?
Pise da je ovogodisnje i nije bilo na kisi?!
Molim za savjet;) :zeko3:
Masha
Zečić
Zečić

PostPostao/la Masha » čet stu 08, 2012 7:28 am

Ne znam jel bolje to "domace" ili kupovno jel ovo kaj kupujem je skupo al se vidi da je dobro a i Pahulja ga OBOZAVA
Masha
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » čet stu 08, 2012 7:40 am

Lilo ti je expert za seno pa najbolje se njoj javi da ti objasni :P ceo forum samo o njenom senu pise :wink: :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Masha » čet stu 08, 2012 8:27 am

Budem joj pm poslala :zeko1:
Masha
Zečić
Zečić

PostPostao/la Moonblind » čet stu 08, 2012 12:17 pm

mala_zečica je napisao/la:ljudi jel tko probao ovu hranu?

http://www.dalmino.eu/male-zivotinje/ad ... c-3kg.html

vaše mišljenje molim, hvala :)

Danas sam vidjela tu hranu. I isto me zanima misljenje nekoga tko je iskusniji.
Nasla sam i originalnu stranicu di se vidi sastav

http://www.cunipic.com/web/en/products_fitxa.php?id=7
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la mala_zečica » pet stu 09, 2012 11:25 am

meni po sastavu izgleda kao super hrana, a i jeftinija je ak sam dobro vidla...
samo kaj nitko niš ne odgovara od ovih iskusnijih... Simba? Lilo?
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » sub stu 10, 2012 20:10 pm

ok je hrana,meni prva odmah iza Prestigea!S time da je ćak njihov junior bolji jer je u potpunosti paletiran!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Lilo » sub stu 10, 2012 20:13 pm

Masha je napisao/la:Nasla sam u velikoj gorica tj okolica imaju 15 kg bale 1kn/1kg
Sam me muci jel to sijeno ok?
Pise da je ovogodisnje i nije bilo na kisi?!
Molim za savjet;) :zeko3:

to je sijeno,a u principu ovo što kupuješ u papirnim vrecicama je otava i otavić.Moji kunići nebi jeli sijeno!Zasto?zato jer je u pravilu žute boje,dugih vlati i presušeno!Mi papamo samo otavu i otavić.kojeg ove godine a da je kvaliteta jako malo ima jer je bila suša.
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la markiza » sub stu 10, 2012 21:20 pm

Lilo jel mozes staviti slike sena i otave da vidim ? Mislim nije obavezno samo bih volela da vidim razliku, naravno ako imas vremena.... :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » sub stu 10, 2012 22:22 pm

ja ti sijena nemam...tj. mi svi to zovemo sijeno,al sijeno je prvi otkos trave u pravilu visok i do metar.to moji kunići slabo jedu ili ni ne prismrde! iza toga ide otkos otave i ako je godina dobra i otavica! neki ljudi ne kose sijeno vec redovitom košnjom dobivaju nekoliko otkosa otave(al rijetko tko to radi)takvo sijeno otave je itekako odlićno!Otavić pak je divan otkos,za moj ukus malo premekan ponekad al ovisi isto tako o vremenu.Koristim gaza prehranu bebica i ženki u laktaciji!Otava i otavić su "sijena" koja bi trebala biti ćim zelenije boje,sa pokojom žutom dužom vlati(ne pretjerano),trebala bi sadržavati livadno bilje(trputac,maslačak,ljekovito samoniklo bilje).Postoji naravno i razlika između DTS-a-sijane djetelinsko travne smjese i prirodnog samoniklog travnjaka.Osobno preferiram prirodni travnjak(zbog raznolikosti i ljekovitog bilja.DTS mi je malo ujednacen ,tj dosadan....u cijeloj kombinaciji vrte se tri,cetiri biljke a to me užasno na kupovna najlon sijena podsjeca(ima i onih od jedne jedine trave-plavi ljulj= i to mi je koma!Nije dobro patiti da je otava premekana,potrebna je koja kruca trava,zato zeke i imaju zube! :D Odgovorno tvrdim da se sijeno skladišti na zraku tj.propuhu u većim kolićinama a u manjim u obavezno papirnim ,kartonskim ili platnenim vrećicama.Friško otkošeno sijeno mora odležati-on radi kuha!takvo pak se nesmije niti pakirati u ništa bar jedan mjesec!Fino domaće sijeno ima ljepi miris,rastresito je ,krcka i pucka rstima,drobi se!Da ne zaboravim....sijena djetelina nisu za ishranu pat.kunića.Tako dakle djetelina u sijenu može biti u tragovima,pokoja!nikako nije dobro davati ćistu suhu djetelinu-lucernu,glavaticu-trecakiju!postoje trenuci kao što je dojenje mladunaca kada to kunice smiju jesti ali za sve ostale vrijedi da je svaka djetelina mali udio u prehrani kunića-višak Ca!Sto se slika tiće ići ću do susjeda slikat ti sijeno i slikat ću svoju otavu!nadam se da me nebu susedova :krafapotrg: ,nedaj bože njenog muža srest :innlove: !
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la mala_zečica » sub stu 10, 2012 22:52 pm

markiza je napisao/la:Lilo jel mozes staviti slike sena i otave da vidim ? Mislim nije obavezno samo bih volela da vidim razliku, naravno ako imas vremena.... :blush:

ja imam sijeno i ovi moji ga obožavaju, svako malo moram punit sjenalice...
budem ti ja stavila sliku, probat cu sutra, ak ne stignem sutra, ovaj tjedan 100 % pošto smo negdje zametnuli kabel od fotica pa moram slike prebacivat s kartice drito na komp a to mogu jedino kod mame....
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » sub stu 10, 2012 22:56 pm

e,daj stavi,bas me zanima kako ti to uspjelo?nije da su moji izbirljivi al što je žuto nema sanse jesti.... ;D
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la mala_zečica » sub stu 10, 2012 23:11 pm

Lilo je napisao/la:ok je hrana,meni prva odmah iza Prestigea!S time da je ćak njihov junior bolji jer je u potpunosti paletiran!

a kaj ima ta hrana di za kupit u ducanima, po toj cijeni koja je i na web stranici ili se kupuje samo prek online shopa?
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan