Triba mi pomoc u vezi kunica!!!

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Triba mi pomoc u vezi kunica!!!

PostPostao/la Sunce19 » ned lip 19, 2011 15:10 pm

ovako dobila sam nedavno kunica... patuljastog... u vezi hrane me zanima... koliko mu tribam davati jesti?? neki govore jednu jusnu zlicu neki dvi neki tri...meni se cini da je on uvik gladan :S ja mu dan 2 jusne zlice za cijeli dan.... jutros kad sam dosla do kaveza skuzila sam da je izgriza gumu di mu je ono za vodu piti...sve je okolo izgrizao...sad neznam jeli to od gladi ili dosade...ali pustam ga svaki dan vanka i razne igracke sam mu kupila! Pliz help.... neznam sto i kako... :sad:
Sunce19
Kunić
Kunić

Re: Triba mi pomoc u vezi kunica!!!

PostPostao/la kristinans » ned lip 19, 2011 15:15 pm

Koliko je zeka star?
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » ned lip 19, 2011 15:16 pm

Koliko je zeko star? kad je mali,treba mu davat junior hranu i moze papati koliko zeli ali treba u isto vrijeme jesti i sijena,to je jos bitnije....ako vidis da samo jede suhu hranu,smanji mu je malo da stekne naviku i jedenja sijena (neznam dal ga jede,nije nista o tome napisano) jer im vecinu prehrane treba sadrzavat upravo sijeno...dvije jusne zlice na dan su premalo,on je u razvoju i neka ima dostupnu hranu...ali ponavljam ako vidis da ne jede uopce sijeno,onda reduciraj s vremenom.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Sunce19 » ned lip 19, 2011 15:19 pm

sanjita je napisao/la:Koliko je zeko star? kad je mali,treba mu davat junior hranu i moze papati koliko zeli ali treba u isto vrijeme jesti i sijena,to je jos bitnije....ako vidis da samo jede suhu hranu,smanji mu je malo da stekne naviku i jedenja sijena (neznam dal ga jede,nije nista o tome napisano) jer im vecinu prehrane treba sadrzavat upravo sijeno...dvije jusne zlice na dan su premalo,on je u razvoju i neka ima dostupnu hranu...ali ponavljam ako vidis da ne jede uopce sijeno,onda reduciraj s vremenom.

e sijeno jede dosta!! to sam primjetila... ima 3 mjeseca...tako su rekli u ducanu kad sam ga kupila...onda cu mu povecati kolicinu hrane... pa ako primjetim da manje sijena jede... viditi...sad me sve strah da onu gumu nije sazvakao i pojeo :sad: :sad: nadam se da nije... to je bice samo izgrizao...puno vam hvala :D
Sunce19
Kunić
Kunić

PostPostao/la Sunce19 » ned lip 19, 2011 15:23 pm

Sunce19 je napisao/la:
sanjita je napisao/la:Koliko je zeko star? kad je mali,treba mu davat junior hranu i moze papati koliko zeli ali treba u isto vrijeme jesti i sijena,to je jos bitnije....ako vidis da samo jede suhu hranu,smanji mu je malo da stekne naviku i jedenja sijena (neznam dal ga jede,nije nista o tome napisano) jer im vecinu prehrane treba sadrzavat upravo sijeno...dvije jusne zlice na dan su premalo,on je u razvoju i neka ima dostupnu hranu...ali ponavljam ako vidis da ne jede uopce sijeno,onda reduciraj s vremenom.

e sijeno jede dosta!! to sam primjetila... ima 3 mjeseca...tako su rekli u ducanu kad sam ga kupila...onda cu mu povecati kolicinu hrane... pa ako primjetim da manje sijena jede... viditi...sad me sve strah da onu gumu nije sazvakao i pojeo :sad: :sad: nadam se da nije... to je bice samo izgrizao...puno vam hvala :D

i btw. on sve pojede kad mu stavim hranu...ali koliko god ja stavljala on to jede...mozda sam ga malo hranila do sad... rekli su mi u ducanu da ne pretjerujem s hranom... ali meni se i dalje cini da je uvijek gladan...
Sunce19
Kunić
Kunić

PostPostao/la kristinans » ned lip 19, 2011 15:26 pm

To ce ti se uvek ciniti,ali ne preteruj sa hranom :wink: oni nekad mogu da pojedu i vise nego sto im je dovoljno zato si ti tu da mu odredis meru.
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Sunce19 » ned lip 19, 2011 15:29 pm

kristinans je napisao/la:To ce ti se uvek ciniti,ali ne preteruj sa hranom :wink: oni nekad mogu da pojedu i vise nego sto im je dovoljno zato si ti tu da mu odredis meru.

ee hvala..hvala... takav je moj...prozdrljiv je !!!i sad neznam koja je idealna mjera hrane za zeku... :S koliko da mu dam jesti...?
Sunce19
Kunić
Kunić

PostPostao/la vedi08 » ned lip 19, 2011 18:32 pm

do 6 mjeseci starosti bi trebali imati neogranicene kolicine hrane, tj ne treba mu mjeriti nis na zlice ni nis, jedino ako primjetis, kao sto su ti vec napisali, da ne jede dovoljno sijena onda mu stavis manje peletirane hrane :) dakle nek zdjelica bude puna :)
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Sunce19 » ned lip 19, 2011 18:54 pm

vedi08 je napisao/la:do 6 mjeseci starosti bi trebali imati neogranicene kolicine hrane, tj ne treba mu mjeriti nis na zlice ni nis, jedino ako primjetis, kao sto su ti vec napisali, da ne jede dovoljno sijena onda mu stavis manje peletirane hrane :) dakle nek zdjelica bude puna :)

aha ok hvala...samo primjecujem koliko god mu stavim toliko jede...bas sam danas to napravila.... i kad sam ga isla dignuti bas se ositi po drobu da se prejeo haha :D no dobro...moj je neki pohlepan zeko :blink:
Sunce19
Kunić
Kunić

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan