pitanjaaaaa......

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: pitanjaaaaa......

PostPostao/la vini » sri ožu 16, 2011 18:56 pm

Pogledaj ovaj link viewtopic.php?f=7&t=107

Kamen za zubiće se ne preporuča, ali možeš dati dozvoljene nešpricane grančice. To vole i zdravo je.
Preko uha oni reguliraju temperaturu, ako su im hladne duže vrijeme treba provjeriti da li je sve drugo u redu. Da li se ponaša normalno, jede, kaka.......
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la tashenka » čet ožu 17, 2011 14:41 pm

ok je sve.. s vremena na vrijeme joj budu hladne, ali cim se :D zaigra ili se pocnemo maziti opet su tople. hvala za link..
tashenka
Kunić
Kunić

PostPostao/la SapicaM » pon ožu 21, 2011 0:13 am

E ljudi ovako, danas sam dosla na forum jer imam dosta pitanja, a znam da mi mozete pomoci. Sapicu sam dobila pre 10ak dana. Posto svi kazu da je bolje kada je slobodan ja vratanca su mu uvek otvorena i on seta po kuci non stop, dolazi u kucicu samo da jede i vrsi nuzdu i to samo ponekad, vecinu radi to po stanu. Ali dobro, to je dok se ne navike. Mene zanima kako sada da ga naviknem na mene malo vise. Kada ga uzmem on je ok, lizucka me, i onda samo ode i nema ga po ceo dan, a kada mu pridjem bezi, cak sam probala i da puzem po podu za njim, on malo pridje pa pobegne..Vrv vam sve ovo izgleda smesno, ali da li ce on mene zavoleti? I da, govance mu je crnjkasto, zivim u malom gradu i nemam pravi pet shop, kupila sam mu hranu za zeceve iz nje samo ovas jede, sargarepu, seno naravno i pomalo jabukice. Da li gresim sto se hrane tice? Hvala unapred ;D
SapicaM
Kunić
Kunić

PostPostao/la SapicaM » pon ožu 21, 2011 0:23 am

zekili je napisao/la:kunici dok su mali i dok se jos razvijaju trebaju imati stalno dustupnu hranu, dok se ona kada porastu smanjuje..sijeno je uvijek na raspolaganju i u principu bi ih trebala uciti od kad su bebe na sijeno..jer ono je najbitnije za zdravlje u buducnosti ;)

A svi potenciraju na tome da im treba davati kad su mali samo seno i vodu. Ja Sapici dajem i sargarepu i jabuke(malo samo) i hranu za zeke. Ima samo 2 meseca, zar toliko gresim u ishrani?
SapicaM
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pon ožu 21, 2011 0:37 am

Ne davati nista svjeze,znaci ne davati voce ni povrce jos....tek sa kojih pet mjeseci polako prelaziti na to....naglasak je na sijenu...ima citav zivot da jede povrce zato se strpi jos malo ;)

Evo linka o prehrani u kojem je sve fino napisano:

viewtopic.php?f=6&t=246
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » sub ožu 26, 2011 16:12 pm

Jesi prestala davati svježu hranu?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la tashenka » pet tra 08, 2011 10:31 am

hej, zanima me je l bih je smjela pustati sad kad je :zeko3: fino vrijeme malo napolje, u dvoriste, sigurno je da ce grickati ovu travu vani, ali ona nije najcistija, jer imam i mace i cuku koji tu piske i kake.. :)
tashenka
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » pet tra 08, 2011 10:55 am

tashenka je napisao/la:hej, zanima me je l bih je smjela pustati sad kad je :zeko3: fino vrijeme malo napolje, u dvoriste, sigurno je da ce grickati ovu travu vani, ali ona nije najcistija, jer imam i mace i cuku koji tu piske i kake.. :)

Ovime si sve rekla.
A i inače treba biti jako oprezan kod puštanja vani. Nikad bez nadzora. U trenu se može desiti nevolja.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la tashenka » pet tra 08, 2011 19:58 pm

odgovor je ne? :omg: a meni se cini da bi njoj bas bilo fino kad bi trckarala po travi ispred kuce..ok, vi bolje znate.
tashenka
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » pet tra 08, 2011 20:46 pm

naravno da bi joj bilo lijepo da trčkara po vani :) , ali to bi trebao biti prirodno čisti prostor (bez kakica od maca i pasa) i ne preveliki da se može pratiti. Trava koja koristi i drugim životinjama za obavljanje nužde nije pogodna, jer tu mogu pokupiti bolesti.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la tashenka » pon tra 11, 2011 11:33 am

hvala na inf :blush:
tashenka
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.