donatello i uvjeti

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

donatello i uvjeti

PostPostao/la donattello » sub sij 09, 2010 19:05 pm

Donattello zivi vani,ali ne doslovno vani,imamo prostoriju,nesto slicno spajzi,samo puno vece,gore kod stropa ,ma ispod stropa,je polica,i tamo su Lilijev(hrckov) i Donattellov(zecov) kavez.I tamo se oni druze i tako.U toj prostoriji su skrinja,sudoper,frizider(rezervni,sta ne stane u glavni ide u taj) tamo se suši veš,i tamo je radijator koji zagrijava cijelu sobu,tako da im je jako toplo i fino,ne znam sto rade sad,ali pretpostavljam da hrcak,kao uvijek,spava u posudi sa hranom,pazeci da mu je hrana uvijek pri ruci,a zec,sijedi sklupcan i gleda naprijed,ili njuska okolo po kavezu,ili pije vodu :)a kuglicari stalno :)
♥ Falit ces mi mala ludo :( Donattello ♥♥
donattello
Zekonja
Zekonja

Re: Sto vasi kunici rade u ovom trenutku?

PostPostao/la altan » sub sij 09, 2010 20:57 pm

donattello je napisao/la:Donattello zivi vani,ali ne doslovno vani,imamo prostoriju,nesto slicno spajzi,samo puno vece,gore kod stropa ,ma ispod stropa,je polica,i tamo su Lilijev(hrckov) i Donattellov(zecov) kavez.I tamo se oni druze i tako.U toj prostoriji su skrinja,sudoper,frizider(rezervni,sta ne stane u glavni ide u taj) tamo se suši veš,i tamo je radijator koji zagrijava cijelu sobu,tako da im je jako toplo i fino,ne znam sto rade sad,ali pretpostavljam da hrcak,kao uvijek,spava u posudi sa hranom,pazeci da mu je hrana uvijek pri ruci,a zec,sijedi sklupcan i gleda naprijed,ili njuska okolo po kavezu,ili pije vodu :)a kuglicari stalno :)

Zasto mu je kavez na polici?..pa kako izade van onda? sta je stalno u kavezu?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la donattello » sub sij 09, 2010 23:36 pm

altan je napisao/la:
donattello je napisao/la:Donattello zivi vani,ali ne doslovno vani,imamo prostoriju,nesto slicno spajzi,samo puno vece,gore kod stropa ,ma ispod stropa,je polica,i tamo su Lilijev(hrckov) i Donattellov(zecov) kavez.I tamo se oni druze i tako.U toj prostoriji su skrinja,sudoper,frizider(rezervni,sta ne stane u glavni ide u taj) tamo se suši veš,i tamo je radijator koji zagrijava cijelu sobu,tako da im je jako toplo i fino,ne znam sto rade sad,ali pretpostavljam da hrcak,kao uvijek,spava u posudi sa hranom,pazeci da mu je hrana uvijek pri ruci,a zec,sijedi sklupcan i gleda naprijed,ili njuska okolo po kavezu,ili pije vodu :)a kuglicari stalno :)

Zasto mu je kavez na polici?..pa kako izade van onda? sta je stalno u kavezu?

Ja nisam losa vlasnica,da odmah kazem.On ima uzasno velik kavez i stalno se sece po njemu,mi njega po kuci ne mozemo pustati jer kuglicari i onda ce zasrat(da mi prostite) cijelu kucu a moja mama ce poludit jer tak i tak scaki dan radi generalku u kuci i stalno cisti i sprema.Po dvoristu jos ima manje sanse,zadnji put kada sam ga pustila po dvoristu zamalo je u zivicu pobjegao,a ne bi se vise vratio.Imam povodac,ali ga je vec pet puta pregrizao.On je skroz divlji i boji me se kad ga secem na povodcu,ja krenem korak naprijed ovak trk pobjegne.Ne mogu ga pustati.Jedino,ako moze samo na par minuta prosetat se u kuci i onda ga vratimo u prostoriju na toplo i tamo mu je super.Kada moja necakinja dodje kod nas ona obozava kada donesem njegov kavez u kucu i izvadim ga van,pa ona divlja i skace uzbudjeno oko njega,a on,jadan,spustenih usiju i sklupcan sjedi na mijestu i ne mrda,pa onda kazemo Anji da se smiri da ga ne rasplasi.Ja tu ne mogu nista,takva mu je 'sudbina'.On se navikao da nema veliku mogucnost da ide stalno van,ili da ide na kauc i zivi bez kaveza,previse je divlji i bojim se da ce pobjeci u grmlje ili se izgubiti.Previse je divlji i tocka.
♥ Falit ces mi mala ludo :( Donattello ♥♥
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Megy » sub sij 09, 2010 23:47 pm

jesi li se ti ikada zapitala mozes li ga pripitomiti? Jeli ti ikada palo na pamet da si možda upravo ti jednim djelom odgovorna za to sto je on divlji?
Kad si kupovala kunića trebala si znat da ce bit kuglica svugdje ali i da to uz malo strpljenja i ljubavi mozes sprijecit.
Uzasno velik kavez nije dovoljan nijednom kunicu i definitivno mu nije mjesto na polici. Uostalom recenica : Kunic je vjerojatno sklupcan u gajbi i gleda naprijed ti dovoljno govori.
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » ned sij 10, 2010 0:48 am

Ako tvojima smeta da ti se zivotinja krece po kuci onda nisi nikad ni trebala dobit zivotinju dok ne budes imala svoj stan u kojem ce se moc kretat..zivotinje nisu plisane igracke i ne mogu stajati na polici!
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la lili.l » ned sij 10, 2010 1:00 am

donatello pokloni kunica udruzi i oni ce ga udomit u neku obitelj gdje ce on mozda imati normalan zivot a ne da kao jadni zatvorenik stoji cijeli zivot u kavezu, to nije normalno! i to mu nije sudbina! ti to mozes promijeniti i zato to promijeni odmah jer zeko pati i umire od tuge svaki dan pomalo. a nije divlji bezveze, divlji je zato jer je preplasen i nesretan!!!
lili.l
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dHarma » ned sij 10, 2010 1:03 am

Polica? to je malo diskutabilno pitanje..
Mislim, nije nista strasno, meni je spajk bio na "polici", visine nekih 2o cm..
Hocu reci mozda je i njoj polica ovo sto je meni bilo.. :wink:
Ali ovo je previse divalj, da kaki po kuci, bezi negde.. pa to je prosto strasno! :mellow:
Jel to sad znaci da ce on zauvek biti zatvoren. ceo svoj vek..
znaci 6,7 godina?
donattello zeki treba puuno paznje da bi se u tvom drustvu prvo opustio, a kamoli da ti veruje kad ti njemu stavljas povodac ili ga pustis u sobu sa hiperaktivnim detetom (ja zeku u drugu prostoriju stavljam kada znam da ce doci neka deca, traumiras ga za dzabe)...
Posveti mu se!
da li si pre kupovine razmisljala koliko vremena treba da mu posvetis..
Izvini ali iz tvoje price ja jedino mogu da pomislim je da ti dobijes svaku zivotinju koju pozelis i gajis je u spajzu!
Da to moze tako ja bih sad u spajzu gajila dobermana, konja, macku i dva zeca :blink:
Ma ajde nije ti to tegla ajvara koju stekas za zimu i uzimas kad ti se jede..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » ned sij 10, 2010 1:07 am

napisala je da je polica "gore kod stropa", e sad ovisi sta smatra stropom
17
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la lili.l » ned sij 10, 2010 1:14 am

najbitnije je to sto zeka ne pustaju iz gajbe..... :ljut: :ljut: :ljut: :ljut: :omg: :sad:
lili.l
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la jolanda » ned sij 10, 2010 1:22 am

a shta je strop?
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » ned sij 10, 2010 1:26 am

Mislim da se kod vas kaze plafon.
Uglavnom strop ti je isto sto i svod. Gornji zid/ krov neke prostorije.
17
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » ned sij 10, 2010 1:27 am

Strop nije isto sto i svod..al sve ostalo stoji :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Megy » ned sij 10, 2010 1:30 am

ups...nikad mi arhitektura nije isla

Toby spava.
17
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » ned sij 10, 2010 1:45 am

Pa zasto recimo ne uzmes na sebe odgovornost da pometes iza njega kuglice kad ga pustis na neko vrijeme ako se roditelji ljute zbog toga? em bi tako roditeljima pokazala da si odgovorna em bi njemu priustila vjerujem veliku srecu,a to i nije tezak posao :nowink:
Jer ovakav zivot za njega nije sretan,cijeli zivot svake sekunde provest u kavezu,ni za njegovo fizicko zdravlje a ni za mentalno rekla bih...steta da nikad neces vidjet njegov zecoples i ludorije koje izvode :sad: ...pricaj sa roditeljima i reci da ces ti ocistit iza njega za tih sat ili dva njegove srece.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la jolanda » ned sij 10, 2010 1:55 am

jeste, to je kod nas plafon onda :)

ja ne zhelim dalje da komentarishem nishta...strashno je to, ipak imash 11 godina i nisi dovoljno odgovorna da bi imala ajmo reci nesvakidashnjeg kucnog ljubimca(pod 'nesvakidashnji' kazhem jer psa i machku mogu da hrane sa chim stignu i ljudi znaju dosta o njima)...
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan