Charlie je napisao/la:daj mu oralno
i ja ne bih atb bez pravog razloga, samo se stvara rezistencija
Ovde nema oralnog vitamina B koji se moze davati kunicima o tome smo ranije pricali kada je bio problem sa Stefanom od Jolande.Pre vise od godinu daa.
Narucivali smo iz Zagreba vitamine.
Ima samo injekciono B1, B6 i B12. I da zbog krivljenja glavice kada se opusti ne bih sada davala antibiotike, inace sam protivnik davanja antibiotika bez jakog razloga. I zbog rezistencije i bez obzira sto bi primao injekciono, on se ipak absorbuje u celom organizmu,ne mora ali moze doci i do probavnih smetnji a sada ima vezane kuglica i kako vec nismo sto posto ustanovili da li je na plucima kalcifikat ili gljivice ili sto vec ne bi da se igram bez velike potrebe.
B12 dajem jer je vitamin koji deluje na ovojnicu nerava i obnavlja je. Daje se i kod ljudi za slicne probleme. O tome sam se kod nekih drugih slucajeva davno konsultovala sa Lilo.
B6 ovde u Cg u ampulama nema a B1 nisam neznam ni sama zasto ni davala.
Opcije za oralno nemam, za antibiotik i da hocu nemam, imam u opticaju B12 i B1. NIje prvi zeka koji je primao te vitamine, i Stefan i Peja su ih naprimali dosta i to sve sa antibioticima i posle toga je bilo bolje.
Jurice, Krcko nema smetnje koje moze neko da protumaci kao nesto sto je hitno, ali od letos nije vise isti zec. Trom je, neaktivan i vec ranije sam pricala sa ljudima iz moje blizine da me cudi da je od jednog aktivnog zeca postao toliko trom.
Ovo sa glavicom mozda nema veze sa bilo cim do sada, ali da je i neciji tudji zec reagovala bih a ne Krcko.
To sto neko misli da preterujem ili ne, bas me briga, hvala svima koji su dali savete jer mi znaci ovde gde jesam i gde bukvalno nemam nista za zeke da kupim (pa ni hranu, seno ili posip,sve nosim iz Bg) osim onoga sto ima u humanoj apoteci i to je ograniceno.