Da li je kunicu bolje/draze biti u mraku?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Da li je kunicu bolje/draze biti u mraku?

PostPostao/la Fiffy » uto pro 28, 2010 23:35 pm

Dakle,svaki put kad znam da cu biti dokasno na predavanju, ostavim zeki upaljeno svijetlo...u slucaju da to ne uradim, stalno razmisljam da li sam ispravno postupila...mozda je to zato sto ja imam fobiju od mraka, pa se brinem da je i njemu tako...znam da su oni zivotinjice koje se u prirodnom stanistu stalno kriju i zavlace u tamna mjesta, ali ipak :wink: ...zeko spava sa mnom u sobi, a zbog te moje fobije, neki izvor svijetlosti uvijek mora biti prisutan...da skratim :rolleyes: , da li oni vise vole tamu, ili svijetlo, tj. da li im je bolje da budu u mraku? ako jeste, natjeracu se ja nekako da pobijedim svoju fobiju... :blush:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

Re: Da li je kunicu bolje/draze biti u mraku?

PostPostao/la sanjita » uto pro 28, 2010 23:37 pm

Nebih rekla da je bolje da su u mraku....ja isto kad izlazim navecer ostavim svjetlo uvijek.....bolje je da vide svasta nesto ispred sebe pa nema potrebe da su u mraku ako nije vrijeme spavanja. Meni nekako automatski dolazi da ostavim upaljenu lampu gdje je zeko kad me nema.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » uto pro 28, 2010 23:41 pm

i ja to uvijek radim...ne bude to neko jako svijetlo, tek onako da baca sjenu...ali opet, oni jako dobro vide po mraku :zeko10:...mozda ih svijetlo nervira, ko ce im ga znati.. :dry:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » uto pro 28, 2010 23:57 pm

Kunici zive u tunelima pod zemljom, znaci prirodno im je da se u svom prostoru snalaze u mraku, tacnije, moji ama bas nista to ne fermaju nego nocu jos nocu Bjanka skace po meni kao da sam joj igraonica...
Tada je najjaktivnija, kao i Bibe, dok Krcko je naucio da je tada vreme da se spava...
Licno, ostavljam im televizor upaljen zbog zvukova i da se ne uplase kada ulazim u kucu ili kod nekih preglasnih zvukova.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » sri pro 29, 2010 0:03 am

Znam ja da oni vide jako dobro u mraku ali meni je blesavo gasiti svjetlo dok izlazim iz prostorije gdje je jos jedno bice kao da ga nema. Tako da ja osobno ostavljam,jer zelim i da se krece i svasta....jer je moja naucila kad se gasi svjetlo da je vrijeme za spavanje pa se umiri i ode na svoje mjesto gdje spava. :zmirko:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » sri pro 29, 2010 0:10 am

sanjita je napisao/la:Znam ja da oni vide jako dobro u mraku ali meni je blesavo gasiti svjetlo dok izlazim iz prostorije gdje je jos jedno bice kao da ga nema.

slazem se...moj eto ama bas nikad nije u mraku...cak i navecer kad krenem spavati nama lampica gori ( jer se ja bojim mraka :wub: ) i vidim da mu ne smeta...
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sri pro 29, 2010 0:12 am

Ja sam razumela da je pitanje ukoliko se odsusvuje od kuce duze i u medjuvremenu padne mrak..
.
Fiffy je napisao/la:Dakle,svaki put kad znam da cu biti dokasno na predavanju, ostavim zeki upaljeno svijetlo
, a ne kada smo kod kuce pa idemo iz prostorije u prostoriju.
Ja inace retko gasim svetla po kuci, ali ako sam duze odsutna ostavim samo upaljen tv i ne preglasno.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mary » sri pro 29, 2010 0:20 am

Twtic je ovih nekoliko dana bio pusten nocu , i bio je mrkli mrak u dnevnoj gde on zivi , spusteni venecijaneri , i ugaseno svetlo ... Ja iskreno mislim da se njemu to vise svidja . Twito ne voli jutro i prirodno svetlo , i uvek po danu , dok se ne smrkne napolju on se krije iza kreveta gde je mrak :belj:
E sad , posto je bio pusten po mraku , znam da je bi happy zbog toga sto je svake veceri i ako je bio bolestan pravio nepoisiv haos :zeko7: :zeko7:
Kada je u kavezu , takodje je svetlo ugaseno . On se ne buni :happy:
Mislim da njima mrak prija narocito nakon vestackog svetla koje mi po stanovima i kucama imamo .
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » sri pro 29, 2010 0:23 am

hmmm :wink: ..nema meni druge nego pronaci kakvu literaturu gdje to pise crno na bijelo ;D ... ili je zdravo, ili nije :)
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » sri pro 29, 2010 0:27 am

A bre zeno , ako zive u zemlji vole mrak :belj: Logicno ! Ako se ti plasis mraka ne znaci da se i zeko plashi :belj: :belj: :P :P
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sri pro 29, 2010 0:28 am

mislim da nema potreba da im se pale lampe i slicno..trebaju svakako svjetlo al nema smisla im ga palit..smatram da svakom zivom bicu treba mrak da se odmori
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mary » sri pro 29, 2010 0:29 am

altan je napisao/la:mislim da nema potreba da im se pale lampe i slicno..trebaju svakako svjetlo al nema smisla im ga palit..smatram da svakom zivom bicu treba mrak da se odmori

Eto Neira , od sad gasi svetlo nocu kad legnes ... Vidim ja da si neispavana non stop :zeko3: :belj:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » sri pro 29, 2010 0:32 am

Mary je napisao/la:A bre zeno , ako zive u zemlji vole mrak :belj: Logicno ! Ako se ti plasis mraka ne znaci da se i zeko plashi :belj: :belj: :P :P

:prijetibaba: :argue:

altan je napisao/la:..smatram da svakom zivom bicu treba mrak da se odmori

pokusacu i ja tako da se odmorim, pa cu vidjeti :zeko4:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sri pro 29, 2010 0:40 am

Hihihi sta se stvarno bojis mraka Fiffy? :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » sri pro 29, 2010 0:47 am

Mojima je uvek upaljena lampa i mini linija kad nisam tu preko dana.. navikli su da je tako danju kad sam ja tu i taman se tad izive iskacu i uvece kad je vreme za spavanje su mirni i oni spavaju..
Kad sam probala da ih ostavim u mraku kad nisam tu i posle kad sam dosla nisam mogla da zivim od njih koliko su bili hiperaktivni..
Cini mi se najbolje da kad danju nisam tu sve bude isto (osim mog prisustva) jer kad je mrak oni automatski pomisle da tad moraju da budu mirni i da spavaju..
Barem su moji takvi.. sve je to individualno.. :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan