Head tilt :(

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Head tilt :(

PostPostao/la proserpine » čet svi 16, 2013 13:06 pm

Hvala Fiffy, Bani je pod lupom otkako se sve to desilo, ali hvala Bogu pa je dobro sada, dusica :zekoo3: Vet se zove Midhat, ne znam kako se preziva, adresa je Lješevo b.b., Podlugovi, a broj telefona stvarno ne znam trenutno, ali raspitat cu se. I da ti kazem, ni on se ne razumije bas u kunice, vise je kao seoski vet za krupne zivotinje, ali je htio poslusati sta ja imam za reci i potrudio se, a i jako je prijatan.
proserpine
Zečić
Zečić

PostPostao/la njušo » uto svi 21, 2013 12:15 pm

Pozdrav,

moj zekan od petka ima head tilt, već smo obavili dio terapije i ide na bolje, nadam se da će tako i ostati.

Jede normalno, pije nešto malo manje. dajemo mu vodu na špricu i popije oko 40-50 ml, dajemo mu i jabuke da nadoknadi,a od zelenog jede lišće mrkve, peršina, radič pa vjeruje da i iz toga dobije tekućine.

Problem je u tome što dosta rijetko mokri, ali kad mokri to budu ogromne lokvetine pa me sad zanima trpi li do zadnjeg pa zato bude tako puno i je li normalno da po cijeli jedan dan ne mokri. Kuglice ima normalno.
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto svi 21, 2013 15:12 pm

ne bih davala na spricu ako sam pije..i naravno da pije manje ako jede zeleno..ne piske oni toliko cesto kao sto kuglicare..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la njušo » uto svi 21, 2013 20:59 pm

Ne pije sam, pije to što mu mi dajemo na špricu, jer na pojilicu još ne može...krivo smo se razumjele. Znam da manje piške, ali ipak sad već 2 dana nije ... :hm:
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri svi 22, 2013 9:54 am

probaj dati vode u zdjelicu..to im je pono lakse od pojilice..ovo za piskenje nisam sigurna..jel se napreze dok mokri?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la njušo » sri svi 22, 2013 10:52 am

Nisam primijetila da se napreže. Sad me već dosta brine, jer od nedjelje popodne nije piškio, al tada je bila oooogromna lokva. Probat ću mu sada dati iz posudice.
Čini mi se da je danas čak malo lošije, a možda je samo opušten dok sad spava pa klizi. Ne znam više što da mislim :omg:

Sad je trenutno na oralnoj terapiji, jer je veterinar na godišnjem pa nam je dao to.
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri svi 22, 2013 11:18 am

a on od nedjelje nije piskio :omg: tek sad sam shvatila..mora mu se onda rucno istiskivati mjehur! ne znam kako se to radi, ali znam da ima na forumu cura koje su to radile..hm samo koje..mislim da netko iz Rijeke..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » sri svi 22, 2013 11:23 am

posalji poruku Charlie i t-i-n-a..one bi ti trebala vise znati reci
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la njušo » sri svi 22, 2013 21:25 pm

Hvala na pomoci. Evo danas je konačno mokrio , opet jako puno. E sad me zanima jos jedna stvar ukoliko netko ima iskustva. On je jos uvijek nepokretan i nestabilan sto se tiče ravnoteže. Glavicu drži ispravnije i znatiželjno je diže i gleda okolo, pere se lagano...no kad se opusti krene klizit i padne na bok i ne može se sam podići. Inače je imao napadaje čim je gubio tlo pod nogama, ali danas nije prilikom tog otklizavanja na bok. Ne znam jel to notmalno kad se malo opusti da tako padne ili trebam nešto poduzeti. Kliznuo je danas preko 10 puta, stalno ga moram dizati jer se pojima napadaja :(
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sri svi 22, 2013 22:04 pm

a na kojoj je zeko terapiji?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la njušo » čet svi 23, 2013 8:40 am

Ne mogu uopće dešifrirati kako se zove...er... nešto, loše se jako vidi :( Dajemo mu to oralno 2 puta dnevno.

Prvo smo krenuli provodit terapiju u bubi, od petka do nedjelje, no kako ja do tamo imam dugo putovati, a nemam auto, transportirala sam ga u N.Gradišku i mama brine o njemu. Tamo imamo veterinara za male životinje, nedavno je čak liječio od frendice zekana s head titlom i ozdravio je pa sam mu ukazala povjerenje na temelju toga. Rekao je da je terapija koju su mu provodili u bubi besmislena...
Ne želi mu davati panacur, jer nije za kuniće kao...mislila sam sama uzeti onda i davati na svoju ruku samo ne znam koju dozu mogu, kunić ima 2 kg.

On je dosta "živahan" (koliko može biti), nije trom, ali kad zaspe odmah klizne i sad opet ima napadaje. Ali djeluje puno bolje nego što je izgledao recimo u petak i subotu.
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la ina » čet svi 23, 2013 11:40 am

U Bubi znaju lijeciti head tilt. Za to ide standardna terapija. Panacur svakako. Doza pise negdje na forumu.
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » čet svi 23, 2013 14:25 pm

doza je 20mg/kg tijekom 4 tjedna

antibiotik (ovo na e je enrofloxacin) mora dobivati min. 10 dana!

i još fale B vitamini, isto 4 tjedna, to se ne može predozirati, a može samo pomoći
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la njušo » čet svi 23, 2013 15:26 pm

Ne čini mi se da piše tako...kraća je riječ, nešto kao emnoxil....ne znam jel to isto...

Jako sad loše, stalno pada. Ne znam je to stanje šoka ili ne... Taj b vitamin mu može jedino veterinar davati ili ga mogu ja negdje uzeti. Najgore je što se meni veterinar ne javlja, a ostali u veterinarskoj ne znaju. sada pokušavam već sat vremena dobit bubu, ali me otpile svaki put i kažu da nazovem kroz pol h, pa kroz 15 min pa opet kroz 15 min...da mi bar kažu što mu može pomoći pa tom veterinaru koji ne zna mogu reći što da mu da
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la njušo » čet svi 23, 2013 15:54 pm

Dobila sam bubu pa mi je Tomislav rekao da treba dobit dozu kortikosteroida. Nadam se da mu sad taj cijeli mix neće škoditi, jadničak...Ide odmah veterinaru. Panacur smo mu dali jutros.
Veterinar koji inače nije za male životinje kaže da je to glupost davati kortikosteroide, ali ako inzistiramo da će dati...
Nadam se da će mu biti bolje :sad:
njušo
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan