Prehrana nekoliko pitanja

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Prehrana nekoliko pitanja

PostPostao/la Fiffy » pet pro 30, 2011 20:55 pm

zokaaa89 je napisao/la:a sta mislis :D

sta da radim? da mu ostavim cuni ili?

najprije je mijesaj sa starom hranom, da ne se odrazi negativno na probavu..nekih 5-6 dana mijesaj sa molenom, postepeno smanjujuci molen a povecavajuci complete. vremenom ce se navici..ni moj zeko ne voli bas promjene u hrani, ali...ako je zdravije-nema tu rasprave :nowink:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zokaaa89 » pet pro 30, 2011 23:38 pm

Pokušati ću tako pa ćemo vidjeti :)
Hvala na odgovorima !

evo jedna slika maloga :)

slika
zokaaa89
Kunić
Kunić

PostPostao/la Marija123 » sub pro 31, 2011 12:14 pm

Predstavite ga u slike,filmići priče : viewforum.php?f=11
stvarno je preslatki :)
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la micka » uto sij 10, 2012 19:10 pm

Ljudi, nova sam na forumu. Imam i ja zeku :) lavlja glava. Star je dve godine. Čitam upravo ovo vezano za prehranu i nije mi jasno kako moj zeka nece da jede kukuruz?! Ne voli ga ni najmanje. Ali zato jabuke, kivi i banane tamani :) I samo da se pohvalim da je moj zeka Mića jedan strašno pametan zec, naučila sam ga da grebe kad je žedan, da dođe kad ga dozivam, kao kučence je. Da mi je neko pričao o ovome, ne bih mu nikad poverovala. Ali činjenice su činjenice. Lavlja glava je prepametna vrsta. Neophodno je samo raditi sa njima i posvetiti im dosta pažnje. Slažete li se sa mnom?
Šefe koji ti je vrag?! :))))
micka
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » uto sij 10, 2012 19:15 pm

Slažem se da se generalno daju svašta naučiti, ali nema to veze sa pasminom baš.. bar ne bih rekla. Možda su ovnoliki malo više ljenčine i flegmice, kolko vidim iz iskustva i kod prijatelja, al ništa sad prebitno da bi utjecalo na njihovu inteligenciju. Bitnije je koliko je zeko senzibilan i koliko se s njim radi.
Kukuruz ionako ne smiju jesti pa nije loše što ga ne voli.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » uto sij 10, 2012 19:47 pm

I sa vocem bi trebalo malo oprezno ;)...ne svaki dan i ne u velikim kolicinama,bas da tamani ;)...to je vise poslastica radi secera.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zokaaa89 » ned sij 15, 2012 21:40 pm

Jedno pitanje

Zeko ne želi jesti one duguljaste komadiće iz crispy-a, probao sam mu dati i malo ovog wite mollena no ni to neće, pojede sve ostalo ali to ostavi.
Ne bih gnjavio s tim, ali pošto je 70% vrećice baš ti komadići tu imam problem.

Od ostale hrane dobiva domaće sjeno i tu i par puta tjedno koju sušenu brusnicu.
zokaaa89
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » ned sij 15, 2012 22:44 pm

zokaaa89 je napisao/la:Jedno pitanje

Zeko ne želi jesti one duguljaste komadiće iz crispy-a, probao sam mu dati i malo ovog wite mollena no ni to neće, pojede sve ostalo ali to ostavi.
Ne bih gnjavio s tim, ali pošto je 70% vrećice baš ti komadići tu imam problem.

Od ostale hrane dobiva domaće sjeno i tu i par puta tjedno koju sušenu brusnicu.

Zato što su peleti (ti štapići) najzdraviji dio te hrane :D ovo sve ostalo unutra su kojekakve polugluposti, nije sad baš da je šrot hrana, al mislim da nije ni potpuna i da se ne bi trebala davati kao jedina suha hrana, pa probaj ili prijeći na neku kvalitetniju ili bar miješati, tako donekle i uštediš, a zeki bolje :) I obavezno ostavi hranu dok ne pojede štapiće. Makar cijeli dan. Ako mu budeš popuštao tako što ćeš trpati dodatno, neće se nikad naučiti. To je kao i s ljudima, ili još bolje s malom djecom.. ako ima sladoleda, sigurno neće jesti povrće makar je zdravije :)
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zokaaa89 » pon sij 16, 2012 15:52 pm

Probat ću tako da mu ne dajem novu dok ne pojede te štapiće pa ću vidjeti
zokaaa89
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » pon sij 16, 2012 18:04 pm

Mi smo prisiljeni dok cekamo Rebalanse, jesti Crispy, i moram kazati da Toby uopce neferma te sitne zelene valjcice, ali ono bas ne ferma... :rolleyes: Probala sam ostaviti mu ispred nosa citav dan zdjelicu dok je neisprazni i nije je ni takao, odnosno pojede sve osim tih malih duguljastih komadica... i onda je u stanju gladovati-doslovno... nedavno je dan i pol gladovao jer sam inzistirala da jede te duguljaste komadice, a on nista... nemoram govorit da nije imao ni kuglica...(a nije zaceop u pitanju) zato sam mu povecala doze povrca dok ne stigne rebalanse...

anyway, ako ga vec "prisiljavas" da jede sve to, malo pripazi jel stvarno jede ili gladuje (da mu se probava neporemeti), jer ima ovakvih blentavih zeceva ko moj Toby :lud:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon sij 16, 2012 22:31 pm

zokaaa89 je napisao/la:Probat ću tako da mu ne dajem novu dok ne pojede te štapiće pa ću vidjeti

iskreno ne vjerujem da ce ikad pojest da stapice jer ne znam niti jednog zeca koji jede te stapice..kupi mu Cuni Complete ili Cuni rebalance oni te stapice nemaju pa neces morat bacat
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zokaaa89 » sri sij 18, 2012 0:05 am

Neće, nema šanse danas je iz protesta to istresao i počeo lupati sa posudom :D
Ništa kada dođe pred kraj vrečice kupit ću complete pa mješati da mu ne mjenjam naglo pa šta bude.
zokaaa89
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan