TRAŽE SE PRIVREMENI UDOMITELJI

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

TRAŽE SE PRIVREMENI UDOMITELJI

PostPostao/la Lady Stardust » uto lis 20, 2009 9:49 am

Kako sto primjetili, Zeco-kuca jos nije gotova a zekaci nam ponekad dolaze u valovima i u tim situacijama jednostavno nemamo gdje s njima.

Kako svugdje u svijetu oko ovakvih Udruga i projekata postoje mreza privremenih udomitelja koji su spremni prihvatiti na neko vrijeme napustenu zivotinju i pruziti joj dom, odnjegovati ju, socijalizirati i ostalo sto je potrebno - iskreno se nadam da cemo i na ovom forumu uspijeti organizirati nekoliko dobrovoljaca koji bi uskocili u ovakvim situacijama.

Ovdje moram pohvaliti ''rijecku podruznicu'' koja je sama i spontano organizirala prihvat kunica koji se njeguju ili udomljuju I SVE FUNKCIONIRA ODLICNO.

Nazalost, Zagreb je ovdje malo zakazao!
Situacija je takva da se uglavnom podrazumjeva da cu ja prihvatiti svakog nađenog ili napustenog kunca (nekad i u pola 4 ponoci) i da ce onda on biti ili kod mene ili kod Lilo ili kod Anek i to je sve!. Sve cemo prihvatiti i nije tesko i nikada niti jedan nece ostati ''na cesti'', ali ponekad jednostavno nemamo kamo s njima! E tu bi zlata vrijedio jos netko ko moze i ZELI prihvatiti!

Nazalost, trenutna je situacija da ja imam kod sebe dva koji cekaju na udomljavanje i jos tri vlastite zvijeri, a i kod Lilo je puno jer i tamo ima malih kandidata za udomljavanje, Anek je puna. ZNACI MI SMO PUNI!

OVIM PUTEM POZIVAM SVE CLANOVE FORUMA KOJI ZELE POMOCI I PONEKAD PRIHVATITI NEKOGA I PRIVREMENO GA PRICUVATI DA SE PRIJAVE I POMOGNU!
Zadnja izmjena: Lady Stardust; uto lis 20, 2009 10:52 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Re: TRAŽE SE PRIVREMENI UDOMITELJI

PostPostao/la Anek » uto lis 20, 2009 10:46 am

Super da si stavila ovu temu..stvarno je istina da u zagrebu ima malo onih koji poduzimaju nesto.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » uto lis 20, 2009 11:11 am

Uh Ledy kako te samo razumem :D :D kod nas ti je isto.
Samo sto ja vise necu uzimati nikog ni privremeno, jer se ne umem odvojiti posle od njih.
Kako me samo prica o Morisu podseca na mog Biberka... Mozda uspe da se nadje neko u Srbiji za njega, jel moze, ako bude bilo da ga udomimo i ovde :wink:
Dva decka su skoro nasla dom u Bg...ako se slazes pitam i za Morisa?
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la pudding » uto lis 20, 2009 11:37 am

zašto sam ja tako daleko? :sad:
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lady Stardust » uto lis 20, 2009 11:41 am

Ti drzis Dubrovnik :wink:
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Njofra Zveki » uto lis 20, 2009 11:58 am

Ja sam udomila zekicu prosli tjedan koju je netko na cestu izbacio. Samo nisam imala vremena pisat po forumu. Zvala sam samo Lady koja je trebala doci po nju, ali snasle smo se i nekak malu smjestile i nasle joj dom. A udomile smo i nekoliko pasa, macaka, hrcaka i sl. Uostalom i nas prvi zeko je bio s ceste (tocnije iz kontejnera).Slazem se s generalnim stavom nemoci, da premalo ljudi nesto poduzima. A tu veliku ulogu igra i "veliki grad" gdje je lako izgubit se u gomili i zaboravit da je pojedinac bitan. Konkretnu pomoć ne mogu obecat zbog kompliciranja zivotnih okolnosti narednih godinu dana (ulazimo u neke radove) al ako budemo ikako mogle mi cemo uskocit. Pogotovo ak ce trebat samo na koji dan nekoga zbrinut. @Lady Moja iskustva iz raznih udruga su sva na kraju slicna. Izgoris do kraja, trgas se i trudis i bolje sto prije prihvatit da te nece puno ljudi pratit. Manje vise si sam. Ali u konacnici je JAKO bitno sve sto napravis.
Njofra Zveki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » uto lis 20, 2009 12:04 pm

:) :) :)

Svaka pomoc je dobrodosla, dan dva pet, koji put samo to treba dok se ne organizira logistika :)

Bas mi je drago da se malicka smjestila :) skuzila sam ja da je sigurno ok kad nisi zvala - super :wink:
Zadnja izmjena: Lady Stardust; uto lis 20, 2009 12:45 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la pudding » uto lis 20, 2009 12:18 pm

da,nego kazem to jer bi bila od vece pomoci u zg-u kad ih vise i ima,al cuj,i u dubrovniku neko treba bit dežurni :)
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Vida_zecovi » uto lis 20, 2009 13:43 pm

zeko Simba zna kako izgleda moj stan, mala garsonjera, ali s obzirom da su moji relativno mirni zekani možda mogu i ja uskočiti na neko vrijeme (prostor je jedini problem), s time da sam relativno često na relaciji zg-rovinj - zg (ja gore idem na ispite, a uglavnom netko od mojih putuje 1 mj za rovinj) pa ako mislite da se ne bi pobila 3 zekana u garsonjeri (zbog mirisa, gajbice imam rezervne) možete računati na mene...a u zgradi isto imam par dobrovoljaca za čuvanje, sve mi se čini (ali ipak to moram provjeriti) :D

možda bi i u Ogulinu mogla organizirat neko čuvanje...a za Zg se budem raspitala
Vida_zecovi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Njofra Zveki » uto lis 20, 2009 13:51 pm

Je, zekica je udomljena na sigurno i ima i drustvo, nisam te htjela gnjavit bespotrebno. Tu kod nas je malo nezahvalno tj. ima puno onih koji bi uzeli zeku, ali ih drze za jelo pa to bas i ne bi bio neki smjestaj. Nisu to svima kucni ljubimci. Ak cemo koji put moci uskocit, bumo...
Njofra Zveki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » čet lis 22, 2009 10:11 am

OD STO GLASA, GLASA CUTI NIJE :sad:
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Njofra Zveki » čet lis 22, 2009 14:04 pm

Ima to i nastavak: "Svi junaci nikom ponikoše
i u crnu zemlju pogledaše". Nista ne znaci jadnim zvjercicama, ali mene je malo sram. I radi sebe sto ne mogu ponudit konkretniju pomoc (jer ak cemo iskreno ne zelim takvo dodatno opterecenje u zivotu uz sve druge obaveze, a ne mogu ga nametnut ni svima s kojima zivim) i radi svih ostalih koji se nisu ni oglasili :shy:
Njofra Zveki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Nuni » čet lis 22, 2009 14:51 pm

ja bi vrlo rado udomljavala kod sebe zekane... ali je problem kaj nisam u svom stanu i već nakon drugog zeca su počela pitanja i prigovaranja...
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anek » čet lis 22, 2009 15:30 pm

ja bum bila ponovno "otvorena" za privremeno udomljavanje kroz nekih 2 mj..dok stariji ukucani malo zaborave da ih je 4... i dok malog vraga kastriram pa cu imat slobodnu gajbu. :wink:
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la renata » čet lis 22, 2009 17:18 pm

Od sto glasa, jedan se čuo davnih dana... :)

Davno sam ponudila pomoć i rekla da sam otvorena za pomoć pri privremenom smještaju, no ... ?

Možda zato kaj samostalno zbrinjavam i nema dana da nemam nijednog privremeno smještenog kod sebe, ok, no to nije razlog da me netko ne pita: imam li mjesta za jedno nađeno/odbačeno uhato stvorenje.

Dakle, da ponovim, zatreba li...TU SAM.
renata
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan