Krpelj

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Krpelj

PostPostao/la Jeja » pet svi 10, 2013 16:57 pm

Pitanje, našla sam danas na Simbaču krpelja, na nosu mu je. Još je jako mali, vjerojatno ga jučer pokupio kad smo bili vani, pa ne znam kako da ga skinem... Jel da ga namažem nečim (kod ljudi se kao namaže uljem pa valjda opusti ili tako nešto) ili samo ovako da ga čupam? Mali je pa ne znam jel ću uspijeti (baš sam danas nokte skratila) a bojim se pincetom da ga ne bi samo presijekla pa da ostane glava unutra... Jel da idem veterinarki za to ili da sama probam? Nisam ni sama sigurna...
Jeja
Zečić
Zečić

Re: Krpelj

PostPostao/la ina » pet svi 10, 2013 17:15 pm

Ne mazi, odi veterinaru
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jeja » sub svi 11, 2013 10:16 am

Vratili se od veterinarke... Krpelj je bio premali, probala ga je onim zelenim vrtit, ali je stalno prolazio kroz zupce pa ga je morala pincetom. Izvukla ga je, ali je ostalo rilo unutra. :sad: Rekla je da jedino kak se može to izvaditi je da se reže koža, a to bi napravilo još veću štetu, pa je samo dezinficirala i dala mi antibiotik da mu mažem ako bude crveno i da bi se, kao kod većine životinja, trebala stvoriti krastica i otpasti... Jel imao tko iskustva sa krpeljima na zeki, kak reagiraju na to? Bojim se da ne bi imao neke komplikacije... Sad nam ostane samo čekati. :lud:
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » sub svi 11, 2013 10:45 am

Jeja je napisao/la:Vratili se od veterinarke... Krpelj je bio premali, probala ga je onim zelenim vrtit, ali je stalno prolazio kroz zupce pa ga je morala pincetom. Izvukla ga je, ali je ostalo rilo unutra. :sad: Rekla je da jedino kak se može to izvaditi je da se reže koža, a to bi napravilo još veću štetu, pa je samo dezinficirala i dala mi antibiotik da mu mažem ako bude crveno i da bi se, kao kod većine životinja, trebala stvoriti krastica i otpasti... Jel imao tko iskustva sa krpeljima na zeki, kak reagiraju na to? Bojim se da ne bi imao neke komplikacije... Sad nam ostane samo čekati. :lud:

Imala je jedna forumašica. Bio je isto na nosu, izvadila ga je i glava je ostala. Rekla je da je kapnula malo ulja i da je glava otpala. Probaj, ništa te ne košta.
wildflower
Zekonja
Zekonja

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan