Novi zeko

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Novi zeko

PostPostao/la MonaiAna » čet stu 07, 2013 14:14 pm

Dobila sam svog prvog zeku u životu i bila sam presrećna :D
Sutra će biti 2 sedmice (tjedna) kako je kod mene..U početku je bila jako uplašena,nije dala da se mazi prvih 7 dana,bježala je od mene,kupila sam je od uzgajivača ovnolikih kunića i naprosto sam sigurna da je niko prije mene nije mazio,ipak on ima puno zekana. Sada se oslobodila baš,dok je u kavezu da mi da je mazim ali je problem kad je uzmem u krilo.. škripi zubićima,pročitala sam da je to znak zadovoljstva,al nekako bude mirna,baš kao da je uplašena.. ne mrda,ali kad je pustim pobjegne od mene što dalje može.. dok je mazim u kavezu mirna je i ne škripi,koliko ja dobro čujem :D
Pa sad moje pitanje je zašto ona škripi zubićima? :zeko3: :zeko3:
MonaiAna
Kunić
Kunić

Re: Novi zeko

PostPostao/la vini » čet stu 07, 2013 21:43 pm

Zekani škripe zubićima od ugode, kad ih se mazi. U krilu je mirna jer još nije navikla i nije sigurna-na svom terenu. Neki zekani se ne vole dizati i vole biti na podu. Škrgutanje može biti i znak da ih nešto boli, ali onda vidiš i po drugim znakovima da nešto nije u redu: slabo jedu ili uopće ne jedu, loša probava-ne kugličare i stalno su izuzetno mirni.
vini
Moderator
Moderator

Re: Novi zeko

PostPostao/la MonaiAna » pet stu 08, 2013 13:51 pm

To mi mnogo znaci,bas me prepala :D Hvala,jos imam samo jedno pitanje,tj. problem.. ne zna da pije iz pojilice,promjenila sam 4 pojilice nece,pa sam onda joj pocela sipati u posudice,pije,ali prosipa sve po kavezu.. Ne znam sta da radim..
MonaiAna
Kunić
Kunić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan