Cuni junior nature

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Cuni junior nature

PostPostao/la MissKiky » pet lip 11, 2010 15:59 pm

Kako sam već negdje pročitala da je u redu davati mladom kuniću (cca. 5 tjedana star) i suhu hranu tj. cuni junior i da je se treba davati u nešto većim količinama.

E sada mene zanima koliko da mu dajem te hrane? Pošto je maleni - treba mu za razvoj, ali je nekako zapostavio sijeno (ne jede ga više u velikim količinama) i ta ga hrana zasiti. A i stolica mu se pogoršala otkad jede ovu hranu (puno više vitaminki kaka).

Dakle, pitanje je - koliko da mu dajem te hrane na dan?
<3 Patrik <3
MissKiky
Zečić
Zečić

Re: Cuni junior nature

PostPostao/la Megy » pet lip 11, 2010 16:05 pm

6 jušnih žlica najbolje da rasporediš u dva obroka i nemoj mu stavljat novu hranu u zdjelicu dok SVE ne pojede
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la MissKiky » pet lip 11, 2010 16:11 pm

Ok. Hvala puno! :zeko2:
<3 Patrik <3
MissKiky
Zečić
Zečić

PostPostao/la Klio » čet lip 24, 2010 19:30 pm

Iskreno, nisam zadovoljna Cuni juniorom...ukoliko imas zekicu koji je prerano odvojen od mame.
Iz iskustva, svakog malog zeku kojeg sam imala, i kojem sam davala tu hranu primetila sam da ima nesto mekse i siljkaste kakice. Kada sam u hrani primetila zitarice, tj.psenicu bilo mi je i ijasno zasto.
Dakle, ukoliko ti zeka nema sigurno dva meseca i vise, nemoj mu davati tu hranu. Ima i drugih kvalitetnih. Cuni Rebalans i Cuni Complete su dobra zamena, cak u kombinaciji pola pola zajedno, super.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Megy » pet lip 25, 2010 8:03 am

ja nikako ne bi davala Re-Balance ipak je to hrana za starije kuniće koji se nedovoljno kreću i to je light formula ali Cuni Complete je po meni super i ja sam ga čak jedno vrijeme koristila

Meni je Cuni Junior bio dobar, Toby ga je rado jeo a i kakice su bile super i nikad nije imao lančiće iako se I prije starosti od 6. mj dosta linjao...Re-balance smo koristili nekih mjeseca dana i u tom periodu je imao lančiće 2 puta, sad jede Cuni Nature i super mu je

Svaki zeko je različit i ne odgovara svakom ista hrana ali činjenica je da je dosta zeka odrasli na Cuni Junioru i nitko nije imao nekih problema.
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sub lip 26, 2010 19:28 pm

Sigurno Megy, i moj prvi zec Krcko odrastao je na uzasno nekavalitetnoj Prestige hrani na meru koja je puna susene banene i nekih gluposti...i hvala Bogu zdrav je zeka.
Ovde na forumu pise da zeke ne bi trebalo da uzimaju zrno psenice tj.zitarice, i da im to jako skodi probavi. U junioru je ima po mom misljenju i previse, a ako je zeka premali, nema ni devet nedelja, zasto rizikovati...
Napisala sam Rebalans ili Complete. Cuni Complete je regulisao Bibetu probavu, kada sam na njega presla.... tako da mislim da svejedno je, samo da hrana nema previse zitarica u sebi. Mislim da junior jeste sit i kalorican, ali zitarice ....mozda ako ih moze izvaditi.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lu lara » ned srp 04, 2010 18:00 pm

bok da se nadovezem na pitanje.....imam zekicu staru tri mjeseca i jede cuni complete jeli to ok? jer kad sam kupovala hranu nije bilo cuni junior i to zadnjih mjesec dana je nema u nasem pet centru.... :blink:
Lu lara
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » ned srp 04, 2010 18:30 pm

Ako nema nikakvih smetnji onda mu i dalje daj tu hranu. Inače se s jedne vrste hrane na drugu mora prelaziti postupno, da se naviknu
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lu lara » ned srp 04, 2010 18:32 pm

za prelazak na drugu hranu znam, imala sam kunica 7 godina ali on nije jeo tu hranu
Lu lara
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » uto lis 19, 2010 14:01 pm

Moja obožava cuni junior, toliko da se već dva dana "svadimo" oko toga :dry: Ona bi toga u kilogramima mogla pojesti, ja joj doziram s tim da forsiram sijeno, ali sam skužila da je počela odbijati sijeno, a prve dane ga je obožavala. Danas me cijeli dan grize jer je jutros dobila samo par komadića cunija, a sijeno stoji netaknuto. I je li netko primijetio da od cuni juniora kakica postane jako sluzava, gotovo kao vitaminska, i da to traje dok god ne počnu papati sijeno? To je ok,jelda? :blink:

edit: vidjela prvi post, znači normalna je česta vitaminska zbog cuni junior.. samo da počne opet sijeno jesti.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » uto lis 19, 2010 20:35 pm

Jeste joj promijenili sijeno?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » uto lis 19, 2010 23:30 pm

Ne, isto sijeno koje smo kupili prvi dan još uvijek jede, valjda se samo razmazila sa cunijem. Večeras ga se najela, jer sam joj skroz smanjila cuni, i nakon što je pojela dosta sijena sam joj iz ruke dala malo cunija za nagradu.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Xena » čet lis 21, 2010 10:13 am

ako se promijeni vrsta sijena jel i to ima veze s vitaminskom kakicom?
primjetila sam da moje danas drugi dan imaju vitaminsku kakicu pa im se zalijepi za dlaku ali ne stalno. :huh: Ponekad su to kuglice.Inače jedu cuni junior (kojeg obožavaju) i sijeno.Promjenila sam im vrstu sijena prošli tjedan.Prvo su jele sijeno s jasminom ,a sada sijeno ruža.Kupila sam u pet centru.Ne znam možda nisam trebala mijenjati ali mislila sam da im ne dosadi i ovo baš vole jesti.
Što u tom slučaju,da im ostavim samo sijeno dok se to malo ne stabilizira?
Xena
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » čet lis 21, 2010 10:35 am

Smanji im malo suhu hranu tako da jedu više sijena :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Xena » čet lis 21, 2010 11:17 am

evo već sam im maknula i ostavila im samo sjeno.Ovu suhu hranu su do sada uvjek imale na raspolaganju i redovito ispraznile zdjelicu.Budem im davala malo manje nego do sada. :wink: :)
Xena
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan