sanjita je napisao/la:Meni samo jedna stvar nije jasna,cemu parenje ako se te bebe proslijede dalje? Ajde jos donekle razumijem ljude koji eto imaju zelju imati i potomke svojih zecica pa ih pare pa si ostave i bebice (jer na kraju krajeva nikoga se nemoze sprijeciti da ima potomke ako zeli)...ali pariti i automatski udomljavati te bebe bez ikakve namjere ostavljanja beba sebi,ne razumijem svrhu,zbilja...to je onda vec valjda vezano za ono za cime su se mnogi povlacili koju su dosli na ideju parenja a to je da bi zenka trebala imati jedno leglo sto je zapravo neistina,sto je onda zapravo vezano uz samu edukaciju....mislim sve na forumu pise,treba se samo uzeti vremena i citati,raspitati kod veterinara strucnih ako se internetu "ne vjeruje"...tako da sam isto za da se daje prednost zecekima koji su zbog "vise sile" ili neke druge situacije koja se nije mogla izbjec,morali biti udomljavani.
da ti ja odgovorim na ovo sto ti nije jasno.
ja cu pariti svog cupija i imati cemo bebe no vjerojatno niti jednu bebu necemo sebi ostaviti.
imam mnostvo prijatelja koji zele bas cupijevu bebu. i cekaju taj dan kada ce ju moci dobiti.
da odgovorim i renati na onaj post..sve sam procitala samo nisam stigla odgovoriti. znaci renata ucjena sa letkom je potpuno suvisna, ukoliko ti mislis da letak nije dobar onda ga makni. ako smatras da je dobar, ostavi ga. letak nikako ne moze biti razlog da se ljudi odlucuju na parenje kunica i onda da bebe tu stave sa tri dana starosti i nama uzimaju potencijalne udomitelje. to je nedopustivo.
takoder primjetila sam da si svatko dozvoljava da se svakako razgovora na zecovima. mi jesmo uistinu blagi, ali molim sve prije nego sto napisu post da malo razmisle jer taj isti post ce procitati na stotine ljudi. takoder bezobrazni postovi u kojima se vrijedaju clanovi, moderatori i drugi biti ce izbrisani a korisnici koji ce tako komunicirati najstroze kaznjeni.
i jos odgovor na cijelu situaciju oko udomljavanja. svatko ima pravo postaviti oglas na zecovima i svakome cemo pomoci da udomi kunica -to i jest svrha tog dijela foruma. samo cemo to raditi na pametan nacin kao sto cemo i dati prioritet onima koji su baceni na cestu, koji bi mogli biti baceni na cestu i opcenito se skoncentrirati na hitne situacije. moje misljenje oko stancanja kunica je gotovo identicna onoj o kastraciji. ljudi to cine iz vlastitih potreba. kada bi stali i zapitali se sto njihov kunic zeli (iako nikada ne mozemo u potpunosti biti sigurni) i kada bi stavili svoje zelje i interese postrani i skoncentrirali se na srecu svog ljubimca - svijet bi bio ljepsi. no to nije tako i ljubimca moze imati svatko. i onaj koji bi mozda trebao i onaj koji mozda ne bi. mi smo svi ovdje da se prvenstveno savjetujemo, pomazemo i druzimo te educiramo one kojima je to zaista i potrebno. moderatori su ti koji na svoju ruku, recimo, odlucuju sto je najbolje za ovaj forum, pa smo mi tako zajednicki odlucili imati prioritete - nadam se da ce uskoro svima biti jasno da smo dobro odlucili, stoga molim one koji mogu da nas podrze, oni koji ne mogu neka konstruktivno kritiziraju, no svakako izbjegnimo vrijedanja. u tom cilju mogu samo reci da se je nekada vodila i zustra prepirka (pa i vrijedanja) oko vremena koje beba mora provesti sa majkom - na kraju se ipak i ta prepiska, uvjeravanja i mucenja rekla bih - isplatila

)
to je sto zecovi foruma tice, kada udruga postavi site vjerojatno ce i tamo biti mogucnost postavljanja oglasa, pa ce onda udruga procijeniti sto je najbolje

Godine: 68.