ja svom debelom mogu raditi sto god hocu, njemu sve pase i nis mu ne smeta.
ali pasemo mu samo mama i ja. ponekad i buraz. od sestre vecinom bjezi jer je ona dosta gruba i radi samo ono sto je njoj lijepo (npr. gladi ga sa svojom glavom jer je on njoj mekan, ili se igra sa njegovim usima na nacin da ih "baca" u zrak jer joj je to fora i sl.). ocito je zasto od nje bjezi.
ja sam jednom debelog vukla po podu skroz do kuhinje i on je toliko uzivao da je trazio ponovno. mama ga uzme u ruke i ljulja ga ko malu bebu. iako bas ne voli biti na ledima i iako se uzasava visine njoj dopusti da ga nosi (i meni ponekad). jako je mazan oduvijek bio i ne ustrucava se traziti paznju.
jedino sto je meni cudno jest da se uzasava minijaturnog, kineskog hrcka od prijateljice. cim ga ona donese moje debelo uplaseno dotrci meni i skriva glavicu u krilo (kao ono ako ja njega ne vidim ne vidi ni on mene).
ja se slazem sa simbom sto se tice privikavanja. mislim da trebas sjesti na pod i cekati da ona tebi dode. mozes ju namamiti necim sto voli tako da zapamti da je dolazak k tebi nesto dobro i da se nema cega bojati. nemoras ju maziti prvih par puta samo ju pusti da radi sto zeli oko tebe. kad se malo navikne mozes ju pomaziti malo. korak po korak. (imam iskustva za zecicom od susjeda koja je bila prestravljena kad je dosla kod nas).