otuđenje

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

otuđenje

PostPostao/la whitelemon » pet ožu 21, 2008 18:11 pm

Imam zekicu vec mjesec dana, isprva kad sam je dobila bila je mirna malo uplašena ali nije bježala od mene, lizala mi ruku i nije bila takva panika kad sam je podizala...ali sam se skroz oslobodila trči po parketu ko luda i skriva se u tamne kutove i od tamo ne izlazi, ne voli se maziti bas...neznam zasto, totalno se prestasi kad je dignem na sebe tako da mi pobjegne pod majcu i svu me izgrebe..neznam dali se oni zanju odazivati na imena, ali je jedino mogu dozvati tako da šuškam vrećicom od vitamina...neznam kako da je disciplinaram da neide ispod ormara jer koliko god se ja trudila da to zagradim ona nađe neki put, ponekad podignem glas i počnem pljeskati ali me ne šljivi ni pol posto, čak mislim ni da me nevoli previše...kako to promjeniti???
whitelemon
Kunić
Kunić

PostPostao/la petrich » pet ožu 21, 2008 23:16 pm

moj Pero je ispočetka bio jako plašljiv zekan i bježao je od mene, nije se dao mazit, a kad bi ga primila, podivljao bi i iskočio..al ja nisam odustajala, stalno sam skakutala oko njega i mazila ga i postao je totalna mazica..a to s ormarom..probaj pustit zekicu negdje gdje nema mjesta za sakrivanje i nemoj odustat..možda joj samo treba malo više vremena da se privikne na tebe..
petrich
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sub ožu 22, 2008 0:09 am

Kunići ne vole da ih se diže, to im nije prirodno i boje se visine. Naravno neki manje neki više. U ovom slučaju je to očito izraženo. Radije sjedi na pod i čekaj da ona tebi priđe i na taj, njen način se sprijateljite.
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » sub ožu 22, 2008 7:55 am

Ja imam tri kunica i svaki ima svoju pricu sto se tice dizanja..

Kiki umire od straha i panicno pokusava pobjeci, trese se i vidi joj se u ocima koliko je prestrasena- to je tako, i ja ju ne forsiram. Ako ju trebam pregledati ili tako nesto onda sjednem na pod pa onda na podu u krilo da bude sto blize zemlji.

Jura se ne boji, ali ne svida joj se da ju se drzi- jako je hiperaktivna i ne voli ni mazenje, uziva skakati po sobi, voziti reli po stepenicama pri punom gasu i sl..- opet sam se prilagodila :D

Simba je maza, njega mogu i nositi i maziti i okretati na leda- zato na njemu nadoknadujem sve ovo sto ne mogu na curama. ;D
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ja i moj debeli zec » sub ožu 22, 2008 13:45 pm

ja svom debelom mogu raditi sto god hocu, njemu sve pase i nis mu ne smeta.

ali pasemo mu samo mama i ja. ponekad i buraz. od sestre vecinom bjezi jer je ona dosta gruba i radi samo ono sto je njoj lijepo (npr. gladi ga sa svojom glavom jer je on njoj mekan, ili se igra sa njegovim usima na nacin da ih "baca" u zrak jer joj je to fora i sl.). ocito je zasto od nje bjezi.

ja sam jednom debelog vukla po podu skroz do kuhinje i on je toliko uzivao da je trazio ponovno. mama ga uzme u ruke i ljulja ga ko malu bebu. iako bas ne voli biti na ledima i iako se uzasava visine njoj dopusti da ga nosi (i meni ponekad). jako je mazan oduvijek bio i ne ustrucava se traziti paznju.

jedino sto je meni cudno jest da se uzasava minijaturnog, kineskog hrcka od prijateljice. cim ga ona donese moje debelo uplaseno dotrci meni i skriva glavicu u krilo (kao ono ako ja njega ne vidim ne vidi ni on mene). :blink:

ja se slazem sa simbom sto se tice privikavanja. mislim da trebas sjesti na pod i cekati da ona tebi dode. mozes ju namamiti necim sto voli tako da zapamti da je dolazak k tebi nesto dobro i da se nema cega bojati. nemoras ju maziti prvih par puta samo ju pusti da radi sto zeli oko tebe. kad se malo navikne mozes ju pomaziti malo. korak po korak. (imam iskustva za zecicom od susjeda koja je bila prestravljena kad je dosla kod nas). :)
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned ožu 23, 2008 0:17 am

njih u prirodi jedino ptice grabežljivice dižu, i onda je to obično kraj... znači to im se po genima nikako ne sviđa...
neki naši ljubimci se ipak mogu naviknuti na dizanje, ali sve jedno, u tome neće nikad uživati. Obično su muški pitomiji od cura, pogotovo bijelih :wink:
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » ned ožu 23, 2008 0:25 am

Zeko_Jurica je napisao/la:nObično su muški pitomiji od cura, pogotovo bijelih :wink:

i s plavim očima

Mogu se priviknuti na nošenje i dizanje, ali od kad su bebe i kad shvate da im se neće ništa loše dogoditi
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan