HELP: Ljubomorni zeko?!

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

HELP: Ljubomorni zeko?!

PostPostao/la Andie » čet pro 27, 2007 19:57 pm

Evo nas Maleni je napokon dobio drustvo i bas sada kad mi trebaju savjeti forumasa, pokvario mi se komp (sad sam kod frendice i mislim da cu sutra moci provjeriti postove) :sad:

Maza (nova zekica) je kod nas vec 5 dana. Upoznavanje je proslo dobro, nisu rezali ali je maleni nju poceo grickati (onak kao kad se napale)...ispocetka smo ih pustili kako bi se uspostavila hijerarhija ali oni nikako da se sprijetelje...nema onog spavanje jedno pored drugog...nista... :sad:
Ona se zeli igrati, ludirati i izaziva ga kada on lezi (pocne ga grickati za repic) a on nju potjera...
Mislim da je ljubomoran jer u ovih godinu i pol Maleni me nikad nije ugrizao dok me sada vec 2 puta i to posteno, cak mi je malo krv curila :sad: (cistila sam njezine kuglice; pomirisao mi je ruku nakon sto sam nju drzala)

Moje pitanje je sto da radim? Da li da ih pustam zajedno (na pocetku ju on grize al nije tak strasno jer bi ona otisla a ona mu se uvijek vraca)?
Znam da utjecaj u njihovom sprijateljavanju ima to sto je on bio sam cijelo vrijeme i razlika izmedu njih je 1,5 god...

Jucer su skupa papali sijeno pa se nadam da cu sto prije popraviti komp da mogu staviti slikice (inace zekica je jako mala, mislim da ima oko mjesec dana, stane u saku :wink: )

Please help!
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » čet pro 27, 2007 20:03 pm

za pocetak mozda bi bilo dobro da ona malo poraste ipak je ona beba i mogao bi je ozljedit. ja sam imala upoznavanje odraslog muzjaka sa mladjom zenkom pa bi mogla tu malo pomoci. medjutim poopy je tada imala 4mjeseca sto znaci da je bila nesto manja od njega, ali nije bila premala kao sto je slucaj kod vas! za pocetak mislim da je velika prednost to sto je cura dosla doma decku - obratno je uvijek gore jer ako su one sefice - onda su sefice do kraja :)

drugo - upoznavanje uvijek treba odvijati na neutralnom podrucju. posto je ona beba on nju ni ne vidi kao zenku nego kao nesto sto oduzima NJEGOV prostor. upoznavanje zato treba se voditi negdje gdje nije njegovo, pa kad se sprijatelje pustiti malenu da njegov prostor preuredi :)

prisilno upoznavanje obicno ne prolazi dobro i gazda na kraju nastrada. i ja sam isto imala ugrize od bonga koji prije toga nije nikad nikoga napao

za pocetak neka borave u istoj prostoriji ali neka nisu zajedno pusteni. neka se naviknu jedan na drugoga da im miris vise ne bude strani. kasnije malo po malo na neutralnom teritoriju. razdvajati ih samo ako dolazi do prevelikog nasilja - ja ne bi osobno uopce pustila da se tuku ili dokazuju ako ona stane u saku jer samo to sto naskace na nju mislim da njoj moze biti previse.

u svakom slucaju potrebno je strpljenje i ne forsirat :) upoznavanje traje. kod mene je bilo oko 3 tjedna ja mislim...naravno postoje situacije gdje se odmah sloze i to je super, ali opet oni svi imaju svoj karakter i uvijek treba imati to na umu :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » čet pro 27, 2007 20:07 pm

ovo što si opisala je prilično miroljubivo upoznavanje :wink:
ipak, u pravilu se upoznavanje rasi s dva kunića slične veličine.

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Andie » čet pro 27, 2007 20:14 pm

pazila sam da ne naskakuje na nju, nije bas grub i pazim da ju ne ozlijedi..to izgleda kao da on nju pocne lizati pa ju malo gricne i onda ode i sjedne se...onda ona dode i izaziva i gricka ga za repic pa se on naljuti i potjera ju. Sad mi je jasno zasto tako reagira zbog toga sto si rekla da on nju percipira kao nesto sto mu oduzima prostor a ne kao zenku :D :P

Takoder smo nju stavili s gajbicom na pod (sada stoji jedna iznad druge) pa je on nju obilazio i snjofkao - fora je bilo kad smo ju pustili van on ju nije fermao ni pol posto nego je, dok se ona vani setala, usao u njezinu gajbu i pojeo joj sijeno, hranu i popio vodu :D :D

Uskoro bi trebala biti gotova nova, zajednicka gajba (imat ce 2 kata koji ce se moci posebno zatvoriti tako da se dobiju dvije gajbe) pa me zanima kako ce se tamo sloziti posto je to skroz neutralan teritorij.

E da, kad je ona vani on zakuglicar cijeli tepih :D :D A taman je posato uredan ;D
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la Andie » čet pro 27, 2007 20:15 pm

joj nadam se da ce mi komp brzo popraviti pa cu moci i staviti filmic kako to zapravo izgleda :wink:
Ok, znaci cekam dok ne naraste kao i on... :wub:
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la Puffy » čet pro 27, 2007 20:28 pm

JOJ, ZEKICU IMAS :omg: :omg: PA NISAM IMALA POJMA :wink: :D :D SUUUUPER!!!!!!! Ma da, ma to je sigurno jer je maleni puno stariji od nje, jer je Puffy 2 puta na skocio na nju i to prvih pol sata od kad je dosla i to joj je navalilo na glavu ;D ;D ;D A od tada, samo pusice izmjenjuju :D :D :D Koje je boje, kao i maleni je mislim ista vrsta, daj opisi ju, dok nam slike ne stavis :lud: :blush: :blush: pliiiiiz :spava:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Andie » čet pro 27, 2007 20:53 pm

hehehe :D Mala je preslatka, iste su vrste i boje su joj poslozene slicno kao Malenom samo jos svijetlije (neka krem bojica). Inace, nije bila bas najzdravija kad smo je kupili (okice su joj suzile tako da sam joj ispirala i kapala borna vodom i sad je sve ok)! Jako je hiperaktivna, trci kao blesava, jako je smijesna ;D joj jedva cekam da vam je pokazem :D
Fkt se nadam da ce se dobro slagati s malenim, pa nisam cula da se neki zeceki nisu na kraju slozili :lud:
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la ninocka » čet pro 27, 2007 21:04 pm

složit će se sigurno :wink:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » čet pro 27, 2007 21:09 pm

na pocetku je bitno da domacin ima svoj prostor kao i do tada, a ona neka bude malo vise zatvorena :) s vremenom se svi sloze nema tu problema, bitno ej da se nitko ne osjeca ugrozenim :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » pet pro 28, 2007 1:33 am

možda malo polakše ić s tim upoznavanjem...
prvo jedan u kavezu, a drugi šeće vani, pa obrnuto.
Onda nakon nekoliko dana pustiš jednog u kavez od drugog...

Maleni je ipak živio 1,5 god bez društva, pa mu treba malo više vremena, kako bi shvatio da pored sebe ima mladu curu :nowink:
a malecka je još mala i razigrana...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffin » pet pro 28, 2007 1:42 am

moja velika je doslovno pomela pod par puta s malom, a sad nakon 3 mjeseca samo naskakuje na nju jerbo smo malo horny,jel :blush: jedino mi je žao što joj velika ne želi dati pusicu. mala se doslovno baca pred nju, liže ju po uhekima i glavici a Zec ni mrdnut :sad:
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tarra » pet pro 28, 2007 9:20 am

Slažem se,zekica je zbilja majušna za takvog jednog momčića..i došla na zauzet teritorij :)
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » pet pro 28, 2007 22:33 pm

A je li Maleni kastriran?
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » sub pro 29, 2007 12:06 pm

Andie je napisao/la:Mala je preslatka, iste su vrste i boje su joj poslozene slicno kao Malenom samo jos svijetlije (neka krem bojica). :lud:
Hocemo slikice!!!!!! :hm: ;D ;D ;D ;D Danas, danas ;D ;D ;D
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Puffy » sub pro 29, 2007 12:09 pm

zeko Simba je napisao/la:A je li Maleni kastriran?

:nowink: :nowink: Prati malo :nowink: Andie je otvorila vec dulje vrijeme temu kastracije u kojoj pise da se vec 7 mj premislja, pa je i opisivala i javljala novosti tokom i nakon same kastracije :nowink: :wink: ;D ;D ;D
Da, kastriran je :belj: :belj: ;D
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan