Moja Eva nije baš neka papalica kad se radi o sijenu i vodimo stalnu borbu oko toga. Prije nekoliko mjeseci su mi u pet shopu dali neka pakiranja Vitakraft sijena u kockicama prešano s različitim travama (jedna kockica kamilica, druga planinska trava itd.) U svakom slučaju manje više bačen novac jer ga jede samo u slučaju krajnje dosade i nužnosti.
Kupila sam i ono sijeno iz DM-a čisto da vidim što će se dogoditi jer nije u pitanju neki novac (10 kn) i to joj je privuklo pozornost, ali ne pretjerano. Više me muči što nisam vidjela na pakiranju rok trajanja - jedino žigom otisnuto 000608 - ako je to lipanj 2008. onda je zbilja staro

Kontaktirala sam Lilo oko nabave domaćeg sijena na koje se spremam uskoro (hvala

Međutim, u međuvremenu mi se dogodila zanimljiva stvar... Imamo vikendicu odmah do šume daleko od svih prometnica. I naravno, trava se kosi, ali mi do sad nije padalo na pamet da radim vlastito sijeno jer ne znam što se smije, a što ne. Prošli vikend sam naišla na čitavu hrpu koja je ostala nakon što su roditelji kosili i koja se baš lijepo posušila - fino su travke zelene i baš lijepo miriši. A sve super suho jer je bilo i sunca i vjetra prošli tjedan. Samo što su travke ogromne jer se dugo nije kosilo.
Radi eksperimenta sam uzela malo i odnijela joj - navalila je kao da joj život ovisi o tome

E sad, ne znam je li mi to pametno davati joj? I postoji li neka trava na standardnoj livadi koja je potencijalno opasna? U pitanju je dakle trava pokošena u voćnjaku.