Kao prvo ne razumijem čemu ovakav "nemaš pojma/lupetaš gluposti" stav jer nisam dijete dapače odrasla sam osoba koja godinama ima razne životinje (i egzotične i domaće), rasne mačke sam i uzgajala, a volontirala sam i u azilu...istina ovo mi je prvi puta da imam zekana ali sam se upravo iz toga razloga prijavila na ovaj forum kako bih saznala što više informacija...nije mi ljeno čitati samo nekako imam osjećaj da baš niste shvatili što pišem

kao drugo imam mužjaka a ne ženkicu...čovjek od kojega sam ga uzela, a koji se dugo godina bavi zečevima mi je rekao te informacije...zbilja me je uvjerio kako ima 2 legla godišnje i ako budem htjela da dovedem Damira na parenje...kako je to stariji čovjek (seljak) koji se bavi uzgojem sam mislila da nešto i zna o životinjama koje uzgaja i prodaje...nažalost no očito ne

iskreno sada mi je još draže što sam ga uzela k sebi

kao treće živim u Slavoniji i nekako mi je teško povjerovati da veterinar koji pregledava domaće životinje na imanjima seljaka smatra zečeve egzotičnim životinjama

on mi je rekao da oni ne vrše kastracije i sterilizacije dok je jedinka mlađa od godinu dana jer to nije dobro za životinju i da je on potpuno spolno zreo tek sa godinu dana...dakle veterinar koji radi u veterinarskoj stanici svakodnevno sa domaćim životinjama...
Nadalje, ja nisam niti u jednom trenutku rekla da ga neću kastrirati...mačke su većinom sve bile kastrirane i sterilizirane (osim ovih u uzgoju)...upravo iz toga razloga sam smatrala da ako mu mogu pružiti normalan život da kada ima nagon ga dam kod osobe koja uzgaja zečeve i brine se za njih da radi sasvim prirodnu stvar i iskoristi taj nagon, zašto ne? još uvijek stojim iza toga da je to za životinju normalniji, sretniji i ispunjeniji život (ako joj se isti može priuštiti), jer na kraju krajeva Bog ih je takvima i stvorio

shvaćam što želite reći da sama ne uzimam ženkicu i ne radim glupost s tim da žive kao hippici i imaju 1000 mladih za koje se neću moći brinuti, ali to nisam ni pomislila raditi, imam i prekoviše iskustva s napuštenim životinjicama..
Da zaključim -> Damir je svoje ludilo imao samo mj dana...poslje se nije ponavljalo...ako bude opet imao problema (jer smatram da je njemu to veći problem nego meni) odfurati ću ga veterinaru (ili na parenje u uzgoj) i problem riješen...nikada ne štedim na životinjama...tog sam stava da ako se netko odluči udomiti se onda to treba i 100% brionuti za životinju...nemam bezveze psa starog 17 godina

Damiru ništa ne fali i neće mu faliti...eto nadam se da sam sada bila jasnija