planiram uskoro...

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la zekica_poopy » pet tra 18, 2008 10:11 am

pa procitaj sto joj pise na tickeru ;D ;D ;D

postat ce gospojaaaa :P

ne trebas se brinuti zbog macke, bitno je da ih ne moze najuriti a i macke obicno se splase tih malo "vecih" miseva :D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » pet tra 18, 2008 10:48 am

ne slazem se :) mislim da se itekako treba pobrinuti za mace..one zekace koji nisu nauceni na njih kao i psi mogu jako preplasiti..bilo je dogadaja da su vlasnici culi onaj strasa "krik" kada su zekaci vidjeli macu :)

slazem se da su jako dobro zasticeni, ova ograda je super..no opet ako oni nisu nauceni na miceke, bi se trebalo nekako napraviti da miceki ne dolaze blizu njihove kucice..:)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet tra 18, 2008 11:21 am

pa ako ce vec boravit vani cinjenica je da ce vidjeti macke makar po noci - kada one tako vole lunjati okolo ne? a da ces sprijeciti macku da ti udje u dvoriste - cisto sumnjam, osim ako ne mislis staviti staklenu kupolu ;D

znaci zeko bi se trebao priviknuti na "pojam" macke

znam kako strasljivi zec reagira na macu jer imam jednog takvog :wink:

i nema veze sto ih je i vidio i njusio vise puta i dalje ako osjeti miris macke krene lupanje nogicama i skrivanje, e sad, posto ti njima ne mozes ukinuti taj urodjeni strah od opasnosti - koji je naravno u biti i nuzan i opravdan (op.a. drugi pak zec se ne boji pa izaziva pa onda tek napravi sranje ako je macak pojuri) - bitno je da im osiguras kutak gdje se oni osjecaju sigurni - kao sto je ta kucica, neki tunelceki i sve...oni ce sigurno pobjeci od mace i zavuci se, ali ce time i dobiti sigurnost jer ta maca nece moci do njih :)

isto kao sto je mojima iza kauca "baza" kada dodje frendica koja mirisi na macke :)

po tome mislim da se "ne treba brinuti" jer ako si citala sto sam do sada pisala o macama i kunicima, ja zagovaram izbjegavanje suzivota :wink:

uostalom ako zeko je toliko plasljiv da krene kricat onda ionako ne moze biti nigdje izvan kuce
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » pet tra 18, 2008 11:32 am

kaj ce biti i po noci tam? a gle oni su copor, pa su sigurno i po tome jaci..no znam da je debeli bio cesto u dvoristu i prilikom susreta sa drugom vrstom ispustio krik :(.tak da ne mislim da on nije mogao biti vani nego se jako prepao druge vrste..sto mi je i normalno jer da vidim ja sad neku vrstu koju nikad nisam prije i osjetim da je nadmocna bi isto..ali to su kucni, razmazeni zekaci :) inace se on nije bojao nicega drugog..
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet tra 18, 2008 11:40 am

pa mozda nece, znam da za pocetak nece, a znam da po zimi nece biti, ali ako se naviknu dok nije zima zasto ne?

npr. ja bi po ljetu ih bas radje stavila po noci nego po danu jer na +40 pod drvenim krovom, mislim da ce se upeci siroti...

u svakom slucaju mislim da je taj "osjecaj" sigurnosti i da je negdje na domacem prostoru presudan, jer preplase se oni i u stanu, ako nista svoje sjene :D

ali zato i imaju te neke svoje sigurne zone, pod stolom, iza kauca, u kucici...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » pet tra 18, 2008 11:54 am

mrak, mrak, mrak kućica :hura:

naravno, ja o tome mogu samo sanjati, kod nas je sve prepuno škanjaca, ai i nagib je opaki :sad:

držim fige da će se cure dogovoriti koja je šefica i da će zavladati idela u zeko raju :)
salatica

PostPostao/la Ledolina » pet tra 18, 2008 13:05 pm

Hvala salatice :D

Macama ne mogu zabraniti ulaz u dvoriste jel se provuku ili cak predu preko susjedove ograde (vidi se i na slici ta ograda). Mislila samn preko noci (ako i kada ih budem ostavljala) sloziti stiropor oko dvorista, pa da ako se maca i bude suljala oni ju ne mogu vidjeti a ni ona njih.

Za pocetak nece ostajati po noci vani jel mislim da im je hladno a i bilo bi im prenaglo iz kuce izaci, pa po cijele dane i noci biti vani. Nisu navikli ni na vanjske zvukove, pa je bolje da idu postepeno- po par sati pa sve duze.

Ljetne vrucine me brinu- kucica je u sjeni tresnje ali ipak mislim da to nece biti dovoljno na +40 pa cu ih najvjerojatnije i tada unositi u kucu. A nase zime isto nisu blage pa cu ih tada sigurno unjeti na toplo.

Dakle od travnja do listopada ce biti vani a ostalo unutra.

A njihov susret s macom zamisljam ovako:

Simba ce zbristi gdje god moze, zavuci glavu i nece izlaziti dok ne svane. ;D
Jura ce krenuti istrazivati i njuskati macu- cool nesto novo to ja moram vidjeti :nowink:
Kika ce zbunjeno gledati i razmisljati jel da ju napanem il mi se ne da? :cool:
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la salatica » pet tra 18, 2008 13:27 pm

moji su u početku bili preplašeni Jazzovom pojavom, ali su se nakon par udaraca nogicama i dan-dva priviknuli
a sad se gledaju i ne doživljavaju... no Jazzonja je mirloljubivi stvor i gurne šapicu u gajbu samo s namjerom da ih malo pogurne (bez noktiju) da se pomaknu :)

ako je rešetka gusta, ne vjerujem da će biti problema :wink:
brzo će se oni priviknuti na mačje susjede :cool:
salatica

PostPostao/la Lela » pet tra 18, 2008 13:57 pm

ledolina kućica ti je super, svaka čast...ja bih ušla i sjedila unutra s njima ;D
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet tra 18, 2008 14:00 pm

Lela je napisao/la:ledolina kućica ti je super, svaka čast...ja bih ušla i sjedila unutra s njima ;D

pa velim ja ljetovanje! u nutra stol i stolci i kartamo belu dok oko nas se jurka i kikica igraju lovice ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » pet tra 18, 2008 14:31 pm

Genijalna kucica - ja biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » pet tra 18, 2008 14:32 pm

dok su moji jednom bili vani,pušteni u dvorište,jedna maca od susjede nam je ušla u dvorište...ja sam spazila,ali nisam htjela reagirati jer nisam znala kako bi ona reagirala akda bi ja počela trčati prema njoj(nego sam samo pratila u blizini)...zečevi se nisu ni malo obarizirali,jeli su travicu,a micek ih je samo gledao,klasnije sam mačka dragala i onda je otišao, ni on nije bio zainteresiran za zečeke...oni su dosta dugo vani,tj. skoro pa cijeli svoj život,tak da se ja nemam čega bojati,ako im se do sad nije ništ desilo,a mačaka ima dosta...svejedno kanim im ograditi dio :)

ja sam htjela vidjeti kao bi mi zecofi reagirali kada bi ostali vani preko noći,jednu noć sam ih ostavila, i to u kavezima...kada sam došla ujutro da ih provjerim,oni su bili tako veseli,žvakali sijeno,kao da se smiješe...ostavila sam ih i drugu noć i opet to oduševljenje na njihovim licima :) no dns sam ih opet uvela u kuću,dok ne ogradimo prostr,i napravimo kućicu... :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lela » pet tra 18, 2008 17:59 pm

a neće prokopat ispod ograde? možda nisam pomno čitala
:)
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » pet tra 18, 2008 18:25 pm

Hebate, ti nemaš zečeve, ti imaš careve!!!!
Ovo je mrak!
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ledolina » pet tra 18, 2008 19:07 pm

Hvala vam svima..

Lela je napisao/la:ledolina kućica ti je super, svaka čast...ja bih ušla i sjedila unutra s njima ;D

Pa to mi i je plan.. zato je tako visoka da i dragi od 2 m moze bez problema unutra na mazenje. ;D

Lela je napisao/la:a neće prokopat ispod ograde? možda nisam pomno čitala
:)

Nadam se da ne.. kod nas je ona tvrda glinena zemlja- pretesko ju je stijacom prokopati a i onda rukama se jedva da rastresti od trave i korjenja. Mislim da je nemoguce da ju oni toliko iskopaju da bi se provukli. Ali ako vidim da imaju tu namjeru ili da pokusavaju stavit cu nesto u zemlju da ih sprijecim u tome.
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan