Koliko bdijete nad njima?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Koliko bdijete nad njima?

PostPostao/la Bijou » sri lip 20, 2012 11:09 am

Prije nego što sam uzela Bijou, pročitala sam cijeli forum, činilo mi se sve užasno komplicirano...te prehrana, te jako su osjetljivi, ali nije mi žao...ali...
Dakle, moj problem je u tome što se brinem, pa se pitam da li je svima tako? Pazi kuglice, pazi gliste, pazi da li jede, pa da li je popila, pa ima li dlaka na kuglicama, pa šta smije jest, pa u kojoj količini, pa šta je zgrabila po stanu, pa zaštiti kablove, pa zaštiti zidove, pa makni literaturu, pa zašto brže diše, pa zašto joj srce brže kuca itd. Nije meni žao i sto puta dnevno ću sve provjeriti, ali do kada?! Hoće li to s vremenom proći? Trenutno mi se sve vrti oko nje. I još me zanima kako uspijevati odoljeti žicanju hrane? Ja nikako...kad me pogleda s tim okicama s trepavicama...
Bijou
Zekonja
Zekonja

Re: Koliko bdijete nad njima?

PostPostao/la markiza » sri lip 20, 2012 11:28 am

Ja sam u istom sosu, doduse moj zeko nije prozdrljivko bar za sada pa nemam problem sa hranom, vise ga ja nutkam nego sto on sam trazi, ali sve mi se oko njega vrti, s posla zurim kuci da ga vidim, kuci sam non stop s njim, dok radim nesto po kuci non-stop idem da ga vidim gde je i proverim sta radi,a ako je tu onda "pricam" sa njim ili ostavim posla da se malo pomazim sa njim pa nastavim dalje. Muza sam zapostavila pa je :ljut: , druzenje takodje, mada ovde se inace nasi jako slabo druze i utoliko vise kad biram izmedju toga da odem kod nekoga ili da se mazim sa zekom, zeko uvek pobedi :P Obicno ja zovem da mi dodju da vide zeku tako da ja sto manje izlazim da sam vise sa njim. Sve mislim ako je sam da je tuzan :hm: Mozda bi on nekad i hteo da bude sam, al eto one okice meni deluju uvek nekako tuzne :sad: pa ja gledam da mu posvetim sto vise paznje.
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » sri lip 20, 2012 14:05 pm

Drugi na forumu su se valjda uhodali/navikli/prilagodili/popustili i nemaju tih "problema", možda je to samo početnička briga.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Fiffy » sri lip 20, 2012 15:14 pm

svima je bilo tako u pocetku..pogotovo kad se forum procita i stvore se odredjeni strahovi, onda na svaki zekin pomak ti mislis da je neka bolest i slicno :nowink: ...svi smo to prosli, i rekla bi da je to normalno..kako vrijeme prolazi, tako upoznajete zeku i takvih briga ima sve manje...kasnije, ako bi sta i poslo po zlu, jasno se vidi na zekinom ponasanju i stigne se na vrijeme reagovati...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » sri lip 20, 2012 16:06 pm

joooj svega ti je tu bilo, od trčanja u bubu u ponoć jer zec štuca ;D do straha da su mu noge polomljene kad ih onako iza opusti, pa do panike da zec ima napadaj jer se bacio na bok i sl.. svi smo mi u početku svašta prošli, jer prvo misliš - životinja ko životinja, snaći ćeš se.. pa onda shvatiš koliko su osjetljivi pa onda na svaki mig paziš.. kasnije ih upoznaš i počneš razabirati što je za njega uobičajeno, a što je alarmantno.
dok se ti ovako raspituješ, vjerujem da si na dobrom putu. problem su oni kojima je sve "ništa strašno", takvi puste životinju da ostane bolesna ili da se ozlijedi.. samo čitaj po forumu o hrani, pazi što joj daješ, imaj u mobitelu broj dežurnog veterinara ili ambulante za nedajbože, pitaj što te zanima, ali prvenstveno puno vremena provodi s njom jer ćeš tek tad znati kad stvarno budeš nešto.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Moonblind » sri lip 20, 2012 16:35 pm

Joj i ja sam bila pravi panicar kad sam tek dobila zekicu... Moja ljepota je sad kod mene vec 6 i pol godina. I ja volim biti doma, i maziti se sa zekom; ponekad ne odem van zbog toga - al mozda je bas to ono sto mi u tom trenu i treba... Nekad sam i ja trcala iz skole, faksa sto prije doma da sve provjerim... i radila panike na sve sto treba i ne treba. al bas zbog toga sto smo na pocetku bile jako jako puno zajedno, sad odmah skuzim ako nesto ne valja! i sad volim biti sto vise mogu s njom, al ne mogu reci da mi je ista od toga problem... nekako se stvori navika da sve automatski provjeravas, cak i da ne razmisljas! doduse ja imam srecu da moja zekica skoro nikad nije sama doma, pa je i to prednost; makar nema osijecaj ako je preko dana sama doma da joj to ikakav problem radi... veci je problem ako ne dobije paznju od 5-7 ujutro :D
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bijou » sri lip 20, 2012 16:53 pm

Dakle, normalna sam, ha, ha! Hvala vam! Mislila sam da pretjerujem, a i zarazila sam muža s brigom oko nje, pa kad je on (za kojeg sam mislila da se neće baš igrati i maziti s njom) sinoć primjetio da ubrzano diše (da trčala je po stanu, a vani je 36 stupnjeva) i kad se on prepao i uzeo je sebi u krevet (prvi put - i popišala mu se...) onda sam pomislila da ludim od brige.
Sad mi je lakše...
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Moonblind » sri lip 20, 2012 17:05 pm

Mislim da je to sve ok. Ja bi prije rekla da je vasa zekica sretna sto ima tako dobre, brizne vlasnike :zeko3:
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sri lip 20, 2012 17:09 pm

ma sve ces to kontrolirat i kasnije..samo sto ces odmah znat odgovore i kako postupit
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mrvica » sri lip 20, 2012 18:57 pm

uvuku se oni pod kozu jaaaako i duboko! mrvice nema vise od tri meseca, ali mi se desi da kada se negde zadrzim, odjednom se trgnem i pomislim: jao! moram brrrrzo, kuci! mrvinjon mi je sam vec dugo :zeko4:
kada se uhodas bice manje panike, ali briga ne prestaje nikada. iako, to nije teret, kao da si navikao da brines. i eto, posle je tesko prestati kada ih vise nema...
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » sri lip 20, 2012 20:52 pm

E i mene ste utesili :D Valjda cu se i ja uhodati sa mojim zvekanom :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mirta » čet lip 21, 2012 22:45 pm

ma naravno da hoćeš..sve je to normalno i poželjno :D
i nama je bila ista panika za sve i svašta,proučavanje foruma 0-24,čak i spavanje tjednima na kauču odmah do njih ;D
mirta
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 22, 2012 7:43 am

Ja sam prosle godine bio ubedjen da MIlica kad zekoplese ustvari dobija nervne napade pa se zato bacaka :rolleyes:
Mixazeko

PostPostao/la Bijou » pet lip 22, 2012 20:02 pm

Ja sam sama sebi smiješna jer sve što sam na forumu pročitala i zapamtila da je to nešto normalno, kad to moja napravi, pojede ili se tako ponaša, onda bi odmah temu otvorila...jer nisam sigurna da li je to-to! Hvala vam svima, umirili ste me!
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 22, 2012 21:19 pm

Bijou je napisao/la:Ja sam sama sebi smiješna jer sve što sam na forumu pročitala i zapamtila da je to nešto normalno, kad to moja napravi, pojede ili se tako ponaša, onda bi odmah temu otvorila...jer nisam sigurna da li je to-to! Hvala vam svima, umirili ste me!

Pa nece te to proci tako skoro. Kad se uhodas i vidis sta je uobicajeno onda vise nema nerviranja :zeko1:
Mixazeko

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan